Karadeniz Matchalı Mısır Ekmeği Tarifi | Yeşil Çaylı Mısır Ekmeği Yapımı

Karadeniz Matchalı Mısır Ekmeği Tarifi | Yeşil Çaylı Mısır Ekmeği Yapımı

ev yapımı karadeniz matcha
Mısır ekmeği, Karadeniz bölgesinin en meşhur, en eski ve en sevilen lezzetlerinden biridir. İlk zamanlar Rize'de çay bahçeleri yokken, Karadeniz insanı tarım yapılabilecek arazilerde mısır üretimi yapmaktaydı. O dönemler mısırın hem ekonomik getirisi iyiydi hem de insanlar buğdaydan yapılan ekmeği değil, mısırdan yapılan ekmeği tüketiyordu. Daha sonra Rize'ye çay bitkisinin gelmesiyle mısır arazileri yerini yavaş yavaş çay bahçelerine bıraktı. Fakat mısır ekmeği, çay üretimine rağmen Karadeniz insanının vazgeçilmez lezzeti olmaya devam etti ve mutfaklardaki yerini korudu. Günümüzde Karadeniz Bölgesinde bulunan pek çok restoranda görebileceğimiz mısır ekmeği, gelen ziyaretçiler tarafından sevilerek tüketilmektedir. Gelişen ve değişen dünyamızda çok farklı yemek tarifleri ortaya çıkmakta ve insanların damak zevkine göre çeşitlenmektedir. Bu değişimden mısır ekmeği de nasibini almış ve son dönemin popüler içeceği Matcha Yeşil Çay (Japon Çayı) ile karıştırılarak ortaya harika bir lezzet çıkmıştır. Bu lezzetin dikkat çeken bir yanı da Uzak Doğudan hazır olarak gelen Matcha ile değil, Doğu Karadeniz'in verimli topraklarında üretilen Matcha çayı ile hazırlanmış olmasıdır. Yerli üretim Karadeniz Matcha'nın yaygınlaşmasıyla birlikte, yakın zamanda pek çok tarif ile karşılaşabilir hatta milli yemek tarifleri ortaya çıkarabiliriz.

Biz de Matcha(yeşil çay) severler olarak, bu lezzeti deneyelim istedik ve Karadenizin en meşhur lezzeti mısır ekmeğini Karadeniz Matcha ile buluşturduk. Lezzetine, muhteşem rengine ve enfes kokusuna bayıldık. Bu güzel, sağlıklı tarifi sizlerle paylaşalım istedik. İşte Karadeniz Matcha Mısır Ekmeği Tarifi...

Karadeniz Matcha Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır? | Matcha Çaylı Mısır Ekmeği Yapımı | Evde Matcha Tozu ile Mısır Ekmeği Hazırlama

karadeniz mısır ekmeği matchalı

Karadeniz Matchalı Mısır Ekmeği İçin Malzemeler

◦ 1 yemek kaşığı Karadeniz Matcha Mutfak
◦ 1 adet organik yumurta
◦ 3 su bardağı mısır unu
◦ 1 paket kabartma yozu
◦ 1,5 su bardağı süt
◦ 1 çay bardağı sıvı yağ
◦ Yeteri kadar Tuz

Karadeniz Matchalı Mısır Ekmeğinin Yapılışı

◦ Derin bir kap içine yumurta, sıvı yağ ve yeteri kadar tuzu ekleyip çırpın. 
◦ Ardından sırasıyla; süt, çırparak ve azar azar dökerek mısır unu, kabartma tozu ve Karadeniz Matcha tozunu ekleyerek güzelce çırpın. 
◦ Uygun kıvama gelen ve yeşil bir görünümü olan hamuru, hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dökün ve güzelce yayın. 
◦ 200 dereceye ayarlanmış fırında arada bir kontrol ederek 30 - 40 dakika süresince pişirin. 
◦ Ekmeğin üstü kızardığında ve piştiğini anladığınızda fırından alın ve bir kaç dakika soğumaya bırakın. 
◦ Ardından istediğiniz şekilde dilimleyerek afiyetle tüketin.
karadeniz matcha fiyatı satın al, KahveKafeNet
Siz de bu lezzeti denediyseniz, aşağıya yorumlarınızı bırakabilir ve varsa farklı tariflerinizi paylaşabilirsiniz. Eğer daha çok matchalı tarifler istiyorsanız, Matcha Çaylı Kurabiye Tarifi ile Matcha Latte ve Matcha Smoothie Tariflerimizi de inceleyebilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski