Matcha Nedir? Matcha Latte ve Matcha Smoothie Nasıl Yapılır?

Matcha Nedir? Matcha Latte ve Matcha Smoothie Nasıl Yapılır?
Mutlaka denk gelmişsinizdir. Özellikle Instagram ve Pinterest'te bir matcha çılgınlığı yaşanıyor. Böyle; matchalı smoothieler, matcha latteler, matchalı krepler bin bir tane tarif sosyal medyada neredeyse her gün karşımıza çıkmaktadır. Biz de matcha'nın çıkış noktası Japonya'da, biraz araştırma yaptık ve matcha hakkında bilgiler, tarifler edindik. Bu bilgi ve tarifleri siz değerli KahveKafe okuyucularımızla paylaşmaya karar verdik. Birlikte matcha latte ve matchalı smoothie yapacağız. Tarife geçmeden önce, matcha nedir onu açıklayalım.
Matcha(Maça Çayı), aslında bu bildiğiniz çayını içtiğimiz yeşil çay yapraklarının toz haline getirilmiş halidir. Yaprakların tamamını tükettiğiniz için; 1 bardak matcha, yaklaşık 10 bardak yeşil çayın faydasını size sağlıyor. Japonya'da yüzyıllardır kullanılan matcha, bedeni arındırıyor, enerji veriyor, detoks etkisi sağlıyor ve yaşlanmayı önlüyor. Yani oldukça faydaları olan bir toz aslında.. Japonya'da özel ambalajlanmış paketlerde satılan matcha, iyi kaliteli ve düşük kaliteli olmak üzere iki çeşit olarak piyasada ki raflarda yerini alıyor. İyi kalite olan matcha, genelde latte yapımında ve smoothie yapımında kullanılıyor. Düşük kalitede olan matcha ise; keklerde, kreplerde böyle pişirilmesi gereken tariflerde kullanılmaktadır.
Matcha (Yeşil Çay Tozu) Faydaları Nelerdir?
*Matcha, kanser önleyicidir ve yaşlanmayı geciktirir.
*Matcha, metabolizmayı hızlandırmakta ve kalori yakmaktadır.
*Matcha'nın hafıza ve konsantrasyonu güçlendirici özelliği vardır.
*Matcha, güçlü bir antioksidandır. Aynı zamanda detoks etkisi göstermektedir.
*Matcha çayının LDL (kötü) kolesterolü düşürücü etkisi vardır.
*Matcha'nın içerisinde bulunan kafein sayesinde enerji vermektedir.
Yani aslında, mutfaklarımızda mutlaka bulunması gereken bir tozdur.

Matcha (Yeşil Çay Tozu) Nerede Satılır? | Matcha Çayı (Yeşil Çay Tozu) Fiyatı Nedir?
Matcha çayını organik ürün satan pazarlardan, aktarlardan, online alışveriş internet sitelerinden ve organik marketlerden satın alabilirsiniz. Matcha çayı, sınırlı bölgelerde üretilmesi nedeniyle biraz pahalıdır. 100 gr fiyatı yaklaşık 25 - 50 TL arasında satılmaktadır.

Matcha İle Neler Yapabilirsiniz? | Matcha Nerede Kullanılır?
Matcha'yı; kreplere ekleyebilirsiniz,bütün cup kek ve muffin tariflerine ekleyebilirsiniz, pankek tariflerine ekleyebilirsiniz, donut tariflerine ve sağlıklı çikolata topları tariflerine ekleyebilirsiniz. Yani farklı tariflerinize ekleyerek, mutfağınızda sık sık kullanabilirsiniz. Japonya'da en yaygın olarak Matcha Latte ve Smoothie yapımında kullanılmaktadır. Lafı fazla uzatmadan Matcha Latte Yapılışına geçelim. İşte Matcha Latte ve Matcha Smoothie Tarifi...

Matcha Latte Nasıl Yapılır? | Matcha Latte Yapılışı | Evde Starbucks Matcha Latte Yapımı 
matcha latte tarifi 
Matcha Latte İçin Gerekli Malzemeler:
- 300 ml süt
- 1 tatlı kaşığı Matcha (yeşil çay tozu)
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- Toz şeker, bal veya pekmez (tatlandırmak için)

Matcha Latte Yapılışı:
Bir sos tavasının içine sütü alın ve kaynama noktasına getirin. Fincan içerisine Matcha'yı ve suyu ekleyerek karıştırın. Matcha'nın suyun içinde rengini iyice verene kadar, karıştırmaya devam edin. Ardından ısıtılan sütü fincana döküyoruz. Tatlandırıcı olarak bal ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz. Matcha Latte'miz hazır.

Matcha Smoothie Nasıl Yapılır? | Matcha Smoothie Yapılışı | Evde Starbucks Matcha Smoothie Yapımı  
matcha smoothie tarifi
Matcha Smoothie İçin Gerekli Malzemeler:
- Yarım armut
- 2-3 yaprak ıspanak
- Yarım Muz
- 1 tatlı kaşığı Matcha (yeşil çay tozu)
- 200 ml süt

Matcha Smoothie Yapılışı:
Blender haznesine, armut, ıspanak, muz, Matcha ve sütü ekliyoruz. Hepsini birlikte, 1-2 dk kadar blenderdan geçiriyoruz. Ardından içeceğimiz bardağa alıyoruz. Matcha Smoothie hazır.
KahveKafe okuyucularımıza afiyet olsun.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski