Vücuttaki Ödemleri Atmanın Yolları Nelerdir?

Ödem Nedir, Vücuttaki Ödemleri Atmanın Yolları Nelerdir?
Ödem, kimi durumlarda ayaklarda, ellerde ve yüzde meydana gelen yangısız şişliklerdir.
Malum yaz aylarında havalar çok sıcaktır. Sıcağın etkisi ile birlikte vücudumuzda, elimizde, yüzümüzde ve bacaklarımız da çok fazla ödem oluşuyor. Bu sıcak havanın etkisiyle olabilir ama aynı zamanda yaz aylarında çok fazla terliyoruz ve çok fazla su kaybediyoruz. Genelde çoğu kişi su içmediği için, vücutta oluşan su kaybını karşılayamıyor. Vücuttaki su kaybının karşılanamaması da aslında ödem oluşmasına neden oluyor. Peki Vücutta Oluşan Ödemleri Atmak İçin Ne Yapmalıyız? Ödem atmanın çeşitli yöntemleri bulunmaktadır. KahveKafe.Net olarak bu yazımızda sizlere Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel'in tavsiye ettiği, ödem atmanın 5 yolunu paylaşacağız. İşte Vücuttaki Ödemi Atmak İçin 5 Kolay Yol...

Ödem Atmanın En Etkili Yolları Nelerdir? | Ödem Nasıl Atılır? | Ödem Attıran Besinler Nelerdir? | Ödem Nasıl Atılır?
1. Günde En Az 1.5 - 2,5 Litre Su Tüketmek
Ödem atmanın en önemli yolu su içmektir. Genelde insanlar su içince, vücutta daha fazla su tutulduğunu düşünürler. Aslında bu öyle değildir. Tam tersi, su içmediğiniz zaman vücut diyor ki "ben suyu tutayım" dolayısıyla vücudumuz var olan suyu tutuyor, sizi idrara götürmüyor ve şişkinlik yapıyor. Normalde günlük 2-3 litre kadar su içtiğiniz zaman, vücudunuz suyu atıyor. Su içmenin aynı zamanda şöyle de bir faydası var: 1- ödemi azaltıyor. 2- vücudumuzdaki toksinleri atıyor. Toksin neden önemlidir? Çünkü; kanser ve bir çok hastalığın kaynağı toksinlerdir. Su sayesinde toksinleri vücudumuzdan atmış oluyoruz. Bu nedenle su vücut için çok önemlidir. Özellikle yaz aylarında mutlaka bol su tüketin.

2.Ödem ve Şişkinlik Attıran Besinler Tüketmek
Bazı besinler vardır ödeme karşı kullanabileceğimiz. Bu besinler; yoğurt, salatalık, nar, ananas, karpuz gibi. Malum yaz aylarında bunlardan, özellikle karpuz ülkemizde çok fazla bulunur. Bunlardan miktarlarına dikkat etmek kaydıyla, tüketilebilir. Bu besinleri yeterli miktarda tüketirseniz, vücudunuzda bulunan ödemi atacaktır.

3. Ödemi Söktürücü Bitkisel Çay ve Kürler Tüketmek
Ödemin atılmasında etkili bazı bitkiler vardır. Bunlar; maydanoz, biberiye, mısır püskülü, dere otu, rezene, yeşil çay, papatya, melisa ve kiraz sapı' dır. Bu bitkileri kullanarak çeşitli çay ve kürler hazırlayabiliriz. Örneğin; kiraz sapını 5 dk kaynatıp demleyerek, çayını içebilirsiniz. Ya da maydanozu, Katı Meyve Sıkacağından geçirerek suyunu içebilirsiniz. Bu bitkisel çaylara bir limon, nane veya bir dilim salatalık ekleyerek destekleyebilirsiniz. Gün içerisinde tüketeceğiniz bu bitkisel çaylar ile kısa sürede ödemlerinizden kurtulmanız mümkündür.

4. Tuz Tüketimini Azaltmak
Aslında tuz tüketmemeye çalışıyoruz ama; gün içinde tükettiğimiz bazı besinlerde tuz bulunmaktadır. Farkında olmadan tuz tükettiğimiz besinler; salamura ürünler, şarküteri ürünleri, dondurulmuş gıdalar, konserve ürünler, salça, turşu gibi. Bu tür ürünlerde tuz olduğunun pek farkına varmayız. Aslında bu tür hazır gıdalarda, yüksek oranda tuz vardır. Dolayısıyla tuz aldığınız zaman, sodyum içeriyor ve sodyum vücutta fazlasıyla su tutuyor. Yine su tuttuğu için, biz istemeden şişiyoruz, karın bölgeniz şişiyor. Bu nedenle yüksek tuz içeren gıdaların aşırı tüketiminden kaçınmalıyız.

5. Gün İçinde Yürüyüşler, Koşular ve Egzersizler Yapmak
Ödem atmanın en önemli yollarından birisi de; Egzersizdir. Ancak yazın diyorlar ki: "- çok sıcak yürüyemiyorum," "- bir yerden bir yere gidemiyorum," "- hareket etmiyorum," "- oksijen yok kapalı alandayım," "- spor salonuna gitmiyorum," dolayısıyla çeşitli bahanelerle egzersiz ve spor yapmıyoruz. İşte burada, hem kilo alıyoruz hem de vücutta ödem oluşmuş oluyor. Aslında günlük 1 saat kadar yürüyüş veya egzersiz hareketleri yaparak, vücudumuzdaki ödemi atabiliriz. Bu hareketin bize kattığı etki, dolaşım sistemimizi hızlandırmasıdır. Dolaşım hızlandığı zaman, vücudumuzda ki ödem oluşumu önleniyor.

Bu 5 yola dikkat ettiğiniz zaman, vücudumuzdaki ödemleri azaltabilir ve ödem sorunundan kurtulabiliriz. Dolayısıyla kendimizi ince, fit ve böyle daha hafif, sağlıklı bir şekilde hissetmiş oluyoruz.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski