Biscotti Nedir, Nasıl Yapılır? | En Güzel Biscotti Tarifleri

Biscotti Nedir, Nasıl Yapılır? | En Güzel Biscotti Tarifleri
biscotti kurabiye tarifleri, biscotti recipe, biscotti ekşi, KahveKafeNet
Biscotti di Prato; kısaca Biscotti, İtalyan menşeli olup, "2 defa pişirilen kurabiye" ("Bis: iki kez" ve "Cotti: pişmiş") anlamına gelmektedir. Türkler arasında "Selanik Gevreği" olarak da bilinen bu sert italyan kurabiyelerine, İtalyan yerel dilinde "Cantuccini" ismi de verilmektedir. İtalya'nın Prato şehrinden yayılan bu geleneksel lezzet, aslında kek, bisküvi ve kurabiye ortası bir lezzettir. Bu sert İtalyan bisküvisi, geleneksel olarak fındık ve anason ile yapılmış ama şimdi fındık, limon veya portakal kabuğu kullanılarak geniş bir yelpazede tatlandırılmıştır. Sert ve gevrek yapısı tatlı şarap, çay veya kahveye daldırmak ve keyifle tüketmek için idealdir. Biscotti tarifleri İtalya'da 13. yüzyıla kadar uzanmaktadır.
Şimdi birbirinden lezzetli biscotti tariflerini sizler için paylaşacağız. İlgili tarif başlığına tıklayarak o tarife sayfayı kaydırabilirsiniz. Tüm biscotti tarifleri, bu sayfamızda zamanla güncellenecek ve yeni tarifler eklenecektir. Sık sık ziyaret etmeyi unutmayın.
İşte Enfes Biscotti Tarifleri...

1-Çikolatalı Biscotti Kurabiye Tarifi
2-Tarçınlı Fındıklı Biscotti Tarifi
3-Zencefilli Biscotti Bisküvi Yapımı
4-Kahveli Biscotti Tarifi | Türk Kahveli Biscotti
5-Çift Çikolatalı Biscotti
6-Espresso Biscotti
7-Cevizli Biscotti
8-Tarçınlı Şekerli Biscotti Bisküvi
9-Portakallı Bademli Biscotti
10-Fındıklı Biscotti Tarifi
11-Bademli Biscotti Tarifi
12-Kakaolu Biscotti Tarifi
13-Üzümlü Biscotti Tarifi
14-Diyet Biscotti Tarifi | Diyet Biscotti Tarifleri
15-Damla Çikolatalı Biscotti Tarifi
16-Meyveli Biscotti Tarifi
17-Zeytinli Biscotti Tarifi
18-Peynirli ve Zeytinli Biscotti Tarifi
19-Yaban Mersinli Bademli Biscotti
20-Hurmalı Fındıklı Biscotti
21-Vegan Biscotti Tarifleri
22-Kuru Domates ve Zeytinli Biscotti
23-D'Amaretti Biscotti
24-Muzlu Biscotti
25-Antep Fıstıklı Biscotti Tarifi
26-Kabaklı Biscotti Tarifi | Balkabağı Biscotti

Birbirinden Lezzetli İtalyan Biscotti (Selanik Gevreği) Tarifleri
1-  Çikolatalı Biscotti Kurabiye Tarifi
damla çikolatalı ve antep fıstıklı biscotti tarifi, biscotti migros, biscotti bisküvi, KahveKafeNet
Uzun süre tazeliğini koruyan(bayatlamayan), çay ve kahvelerin yanında olmazsa olmaz harika bir tarif. Kahvekafe'den çikolata severler için hazırlanan Çikolatalı Biscotti Tarifi...
Bu kurabiyemize Kakaolu kurabiye ya da çikolatalı kurabiye de denilebilir. Kurabiye tarifleri arasında en sevilen kurabiyelerdendir.

Çikolatalı Biscotti Kurabiye Yapılışı | Evde Damla Çikolatalı Biscotti Kurabiye Yapımı
biscotti tarifi, biscotti ardanın mutfağı, KahveKafeNet
 #  Çikolatalı Biscotti Kurabiye İçin Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı kıyılmış Antep fıstığı
- 1 su bardağı damla çikolata

 #  Çikolatalı Biscotti Yapılışı:
Derin bir kap içerisinde önce kuru olan malzemeleri; un, kabartma tozu, karbonat ve kakaoyu karıştırın. Bu işlem bittikten sonra, başka bir kapta önce oda sıcaklığında en az 45 dk beklemiş tereyağını mikserle çırpın. Ardından toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Kum taneleri kıvamına gelen tereyağı ve şeker karışımına, yumurtaları birer birer ekleyip çırpın. Tüm yumurtaları ekledikten ve uygun kıvama geldikten sonra, önceden hazırladığımız kuru malzemeli karışımı ekleyip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Son olarak damla çikolata ve kıyılmış Antep fıstığını ekleyip yoğurun ve hazırlanan biscotti hamurunu iki eşit parçaya bölün. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, yarım rulo şeklinde ve uzunlamasına şekil vererek yerleştirin. Üzerini hafifçe ıslatıp isteğe göre toz şeker serpin. Önceden ısıtılan 170 derece fırına tepsiyi yerleştirin ve 25 dakika pişirin. Pişen kurabiyeyi fırından çıkarıp soğumasını bekleyin. Sonra ekmek bıçağı yardımıyla, 1 - 2 cm kalınlığında dilimleyin. Dilimlenen biscottileri fırın tepsisine veya fırının ızgara teline dizin. Ardından 150 derece fırında kuruyana kadar, yaklaşık 25 - 30 dakika kadar tekrar pişirin. Enfes Çikolatalı Biscottiler servise hazır.
biscotti tarifi cahide, biscotti tarifi kevser, KahveKafeNet
İsterseniz piştiği anda çay veya kahve yanında servis yapabilirsiniz. Ya da daha sonra tüketmek için, soğuyan kurabiyeleri hava almayan saklama kabına koyabilir ve uzun süre saklayabilirsiniz.

2-  Tarçınlı Fındıklı Biscotti Tarifi
YAKINDA EKLENECEK

3-  Zencefilli Biscotti Bisküvi Yapımı
YAKINDA EKLENECEK

4-  Kahveli Biscotti Tarifi | Türk Kahveli Biscotti
YAKINDA EKLENECEK

5-  Çift Çikolatalı Biscotti
YAKINDA EKLENECEK

6-  Espresso Biscotti
YAKINDA EKLENECEK

7-  Cevizli Biscotti
YAKINDA EKLENECEK

8-  Tarçınlı Şekerli Biscotti Bisküvi
YAKINDA EKLENECEK

9-  Portakallı Bademli Biscotti
YAKINDA EKLENECEK

10-  Fındıklı Biscotti Tarifi
Cafe Fernando fındıklı biscotti tarifleri, fındıklı biscotti yapımı, KahveKafeNet
Bir tür İtalyan bisküvisi (kurabiyesi) olan biscottinin en önemli özelliği, ilk önce bütün halinde daha sonra ise dilimlenerek iki defa pişirilmesidir. Çok farklı lezzetlerde tarifi bulunan biscottiyi, sizler için fındıklı olarak hazırladık. Bu kıtır kıtır lezzetli harika biscotti yapımı Cafe Fernando'dan olunca, hemen denemeye karar verdik. Çay ve kahvelerinizin yanına eşlik edecek bu lezzetli biscottiyi mutlaka denemelisiniz.

Fındıklı Biscotti Kurabiye Nasıl Yapılır? | Evde Fındıklı Biscotti Yapımı | Cafe Fernando Fındıklı Biscotti Tarifi
kolay fındıklı biscotti yapılışı, ev yapımı fındıklı biscotti tarifi, KahveKafeNet
 #  Fındıklı Biscotti İçin Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı iri kıyılmış fındık
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 paket kabartma tozu
- Çeyrek tatlı kaşığı tuz
- 1 paket vanilya

 #  Fındıklı Biscotti Yapılışı:
Derin bir kap içerisinde unu, kabartma tozunu, tuzu ve vanilyayı elekten geçirerek ekleyin. Ayrı bir kap içine ise; oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve şekeri ekleyerek, el mikseri yardımıyla köpüksü kıvam elde edene kadar çırpın. Ardından 3 adet yumurtayı birer birer ve çırpmaya devam ederek karışıma ilave edin. Diğer kaptaki unlu karışımı da yavaş yavaş ekleyin ve bütün malzemeler bir araya gelene kadar karıştırın. Son olarak fındıkları da ekleyin ve elinizle hafifçe yoğurun. Uygun kıvama gelen hamurun yarısını alın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yarım rulo halinde şekil vererek yerleştirin. (30 cm uzunluk x 5 cm genişlik) Hamurun diğer yarısıyla da bu işlemi tekrarlayın ve iki ruloyu aralıklı olarak yerleştirin. Kalan 1 adet yumurtayı bir kase içinde çırpın ve fırça yardımıyla hazırlanan ruloların üzerine ince tabaka halinde sürün. Son olarak sürülen yumurtanın üzerine bir miktar toz şeker serpin ve fırına sürün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, 20 - 25 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin. Ardından biscottilerimizi fırından alın ve 25 - 30 dakika kadar soğumasını bekleyin. Soğuyan biscotti rulolarını bir ekmek bıçağı yardımıyla 2 cm kalınlığında dilimlere kesin. Kesilen biscotti dilimlerini, fırının ızgara teline yatay şekilde dizin. Tekrardan 150 derecelik fırına verip 25 - 30 dakika daha pişirin. Piştiğinden emin olduğumuz biscottileri fırından alın.
kolay biscotti tarifi, italyan biscotti tarifi, biscotti tarifi arda, KahveKafeNet
Enfes Fındıklı Biscottilerimiz servise hazır... Benmari usulü eritilmiş çikolata sosuna bandırarak afiyetle tüketebilirsiniz.

11-  Bademli Biscotti Tarifi
YAKINDA EKLENECEK

12-  Kakaolu Biscotti Tarifi
YAKINDA EKLENECEK

13-  Üzümlü Biscotti Tarifi
YAKINDA EKLENECEK

14-  Diyet Biscotti Tarifi | Diyet Biscotti Tarifleri
kilo verdiren diyet biscotti tarifi, zayıflatan diyet biscotti tarifi, KahveKafeNet
Zayıflamak ve daha fit bir görünüm elde etmek amacıyla diyete başlayanların, en çok tercih ettiği ve en çok beğendiği biscotti tarifleri arasında yer alan diyet biscotti, kesinlikle tavsiye edebileceğim tariflerden biridir. Yaz kış demeden; çay, kahve, süt ve diğer içeceklerinizin yanında harika bir atıştırmalık olarak gidecektir. İçeriğinde bulunan faydalı besinler, hem sağlığınızı koruyacak hem de tok tutarak hızlı kilo vermenize yardımcı olacaktır. Tarifte kullanılan malzemelerin kalorilerine bakarak, 1 adet biscotti'nin kaç kalori olduğunun hesabını kolayca yapabilir, ona göre tüketebilirsiniz.
İsterseniz fazla uzatmadan diyet biscotti tarifimizin yapımına geçelim. İşte Sağlıklı Diyet Biscotti Tarifi...
Diyet Yağsız Biscotti Tarifi | Üzümlü-Fındıklı Fit Biscotti(Selanik Gevreği) Tarifi | Ev Yapımı Diyet Biscotti | Diyet Biscotti Nasıl Yapılır?
evde diyet biscotti yapımı, diyet biscotti nasıl yapılır, hızlı ve kolay biscotti, KahveKafe
 #  Diyet Yağsız Biscotti Tarifi İçin Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 3/4 su bardağı kuru üzüm
- 3/4 su bardağı kavrulmuş fındık (kırık)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu

 #  Üzümlü-Fındıklı Diyet Biscotti(Selanik Gevreği) Yapılışı:
Orta büyüklükte bir kap içine tüm malzemeleri ekleyin, karıştırın ve ardından hafifçe yoğurun. Ele yapışan bir hamur kıvamına gelince, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yarım silindir şeklinde uzunlamasına şekil vererek yerleştirin. 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirin. Süre dolunca fırından alın ve hafif soğuyunca, ekmek bıçağı yardımıyla ince biscotti dilimleri şeklinde kesin. Kesilen dilimleri fırın ızgarası üzerine dizin. Ardından fırın derecesini biraz düşürerek tekrar fırına yerleştirin ve kontrol ederek 20 dk boyunca fırında kıtır kıtır olmasını ve kurumasını bekleyin. İki kez pişen diyet biscottileri fırından alarak soğumasını bekleyin.
tok tutan diyet biscotti tarifi, yağsız biscotti hazırlama, KahveKafeNet
Soğuyan biscottileri çay, kahve veya süt eşliğinde tadabilir ve geriye kalanları ise; hava almayan cam bir kavanozda 1-2 hafta boyunca saklayabilirsiniz.

15-  Damla Çikolatalı Biscotti Tarifi
YAKINDA EKLENECEK

16-  Meyveli Biscotti Tarifi
YAKINDA EKLENECEK

17-  Zeytinli Biscotti Tarifi
YAKINDA EKLENECEK

18-  Peynirli ve Zeytinli Biscotti Tarifi
YAKINDA EKLENECEK

19-  Yaban Mersinli Bademli Biscotti
YAKINDA EKLENECEK

20-  Hurmalı Fındıklı Biscotti
YAKINDA EKLENECEK

21-  Vegan Biscotti Tarifleri
YAKINDA EKLENECEK

22-  Kuru Domates ve Zeytinli Biscotti
YAKINDA EKLENECEK

23-  D'Amaretti Biscotti
YAKINDA EKLENECEK

24-  Muzlu Biscotti
YAKINDA EKLENECEK

25-  Antep Fıstıklı Biscotti Tarifi
YAKINDA EKLENECEK

26-  Kabaklı Biscotti Tarifi | Balkabağı Biscotti
YAKINDA EKLENECEK

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski