Hürrem Sultan Kahvesi Nedir, Nasıl Yapılır?

Hürrem Sultan Kahvesi Nedir, Nasıl Yapılır?

hürrem sultan kahve falı oyunu, www.kahvekafe.net
Anlatılan hikayeye göre Hürrem Sultan, Türk kahvesini ilk defa tattığında kahveyi çok sert bulmuş. Bu sert tadın damak tadına daha uygun olması için, kahveyi Türk lokumu eşliğinde tüketmeye başlamış. Hatta bu lezzeti daha da ileri taşıyarak, lokumu cezvede eritip eriyen lokumu kahvenin içine döktürmüş. Sadece lokumla da olmayacağına karar veren Hürrem Sultan, kahveye parçalanmış kuru kayısı, kuru incir gibi meyveler, tarçın ve çikolata ilave ettirerek kendine has bir kahve oluşturmuş. Adı da gel zaman git zaman Hürrem Sultan kahvesi olarak kalmış. Ne diyelim, sultanımız ağzının tadını biliyormuş.
Bol köpüklü klasik Türk kahvesinin yeri elbette ayrı. Ancak bayram günlerinde misafirlerinize Hürrem Sultan kahvesini ikram edebilirsiniz. Günümüzde süt ile de hazırlanan kahveyi pişirmekte oldukça basit. Tamamen keyif kahvesi olan Hürrem Sultan kahvesinin yapılışına geçelim.

Ev Yapımı Hürrem Sultan Kahvesi Tarifi | Hürrem Sultan Kahvesi Hazırlama | Evde Hürrem Sultan Kahvesi Yapılışı

hürrem sultan kahve falı, www.kahvekafe.net

Hürrem Sultan Kahvesi İçin Malzemeler

 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
 2 adet küçük güllü lokum
 1 adet kuru kayısı
 1 adet kuru incir
 Çeyrek çay kaşığı tarçın
 1 küçük parça bitter çikolata
 1 fincan Su veya Süt

Hürrem Sultan Kahvesi Yapılışı

Öncelikle kuru meyveleri küçük küçük doğrayın. Ardından bir cezve içine süt, kahve, lokum, kayısı parçaları, incir parçaları, çikolata ve tarçını ekleyip 15 - 20 saniye kadar tahta kaşıkla karıştırın. Karıştırdıktan sonra cezveyi ocağa alın. Ortalama 4 dakika da 2 taşım kaynatılan bol köpüklü kahveyi, fincana dökerek servis yapın.
hurrem sultan kahve fali, hürrem sultan kahve falı baktır, hürrem sultan ile kahve falı, www.kahvekafe.net
Kahvenin tadına baktığınızda ise, hem lokumun tadını hem meyvelerin aromasını hem de çikolatanın tatlılığını hissediyorsunuz. Sultanlara layık bir kahve denemek isterseniz, Hürrem Sultan kahvesini tavsiye ederiz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski