Türk Kahveli Unsuz Kek Tarifi

Türk Kahveli ve Çikolatalı Unsuz Kek Tarifi

basit ve kolay ev yapımı türk kahveli kek
Unsuz kek olur mu demeyin, yaptık ve oldu. Bu tarifimizde sizlere Enfes Çikolatalı ve Türk Kahveli Unsuz Kek Yapımından bahsedeceğiz. Evde kolay ve çok çabuk bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu nefis kek tarifi ile, sevdiklerinizi şaşırtacaksınız. Yemeklerden sonra, hafif ve bi o kadar da lezzetli bir tatlı tarifi arıyorsanız, Türk kahveli unsuz kek tarifi tam size göre.

Türk Kahveli Unsuz Kek Nasıl Yapılır? | Çikolatalı ve Türk Kahveli Unsuz Kek Yapımı | Unsuz ve Kabartma Tozsuz Kek Yapılışı

evde Tchibo türk kahveli unsuz kek yapılışı

Unsuz, Türk Kahveli ve Çikolatalı Kek İçin Malzemeler

◦ 6 adet yumurta
◦ 85 gram tereyağı
◦ 220 gr bitter çikolata (%60 kakao)
◦ 1 çay kaşığı Tchibo Türk kahvesi
◦ 1 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
◦ Çeyrek çay kaşığı tuz
◦ Biraz kakao (kek kalıbı için)

Süslemek İçin:
◦ Biraz pudra şekeri
◦ Dondurma

Türk Kahveli Unsuz Kek Yapılışı

◦ İlk önce çikolatayı, tereyağı ile birlikte benmari usulü eritmemiz gerekiyor. Bunun için, küçük bir tencere içerisine bir miktar su ekleyin ve kısık ateşteki ocağa alın. Üzerine sıcakta çatlamayan cam bir kase yerleştirin. Ardından kasenin içine tablet parçalara ayrılmış bitter çikolataları ve tereyağını ekleyin. Tereyağı ve çikolata erirken biz de diğer malzememizi hazırlıyoruz. 
◦ Yumurtaların beyazını ve sarısını ayrı kaplara ayırın. Yumurta beyazlarının bulunduğu kabın içine tuz ve şeker ilave edin ve mikser yardımıyla iyice köpürtün. Güzelce köpüren yumurtaları bir kenara alın. 
◦ Eriyen çikolata ve tereyağını ocaktan alın ve 5 - 7 dk kadar karıştırarak soğumasını bekleyin. 
◦ İlk sıcaklığı giden çikolata içine kahve ekleyip karıştırın. 
◦ Ardından mikserle çırparak, birer birer yumurta sarılarını ekleyin. 
◦ Son olarak hazırladığımız köpüksü kıvamdaki yumurta beyazlarını, karışıma yavaş yavaş köpüğünü söndürmeden dıştan içe karıştırarak ekleyin. Bunu yaparken aceleci davranmayın ve yumurta köpüğünü karışıma güzelce yedirin. Yumurta beyazlarının tümünü ekledikten sonra, hamurumsu bir kıvam elde ettiğinizi göreceksiniz. 
◦ Kek kalıbının içine hafif sıvı yağ sürün ve üzerine eşit şekilde kakao serpin. (çok fazla serpmeyin acı olabilir) Kek kalıbındaki fazla kakaoyu silkeledikten sonra, hazırladığımız kek hamurunu kalıba dökün.(biz kelepçeli yuvarlak kek kalıbı kullandık
◦ 135 derece önceden ısıtılmış fırına verin ve 30 dk boyunca pişirin. 
◦ Kek piştikten sonra fırından alın ve bi 10 dk kadar soğumasını bekleyin. 
◦ Ardından keki kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri serptikten sonra dilimleyin. 
Dilimlenen keklerin üzerine birer top dondurma koyarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
ev yapımı unsuz kek nefis yemek tarifleri
Türk Kahveli Unsuz Kek hakkındaki yorum ve düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki yorum alanını kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski