Elmada Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Elmada Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?
ev yapımı elmalı türk kahvesi, www.kahvekafe.net, KahveKafeNet
Günümüzde Türk kahvesinin çok çeşitli pişirme yöntemleri vardır. Teknolojinin getirdiği yeniliklerden olan sosyal medya paylaşımlarının artmasıyla, yeni fikirler ortaya çıkarak, kahve pişirme yöntem ve teknikleri gelişmeye, çeşitlenmeye devam etmektedir. Bu yöntemlerden en bilineni kuşkusuz, kumda ve közde kahve pişirmedir. Bunu hemen hemen herkes bilir. Ancak farklı bir deneyim  yaşamak ve farklı bir lezzet tatmak isteyenler için, bu yazımızda sizlere Elma İçinde Türk Kahvesi Nasıl Pişirilir ondan bahsedeceğiz. Elmada kahve olur mu? dediğinizi duyar gibiyim. Siz şaşkınlıkla bu yazıyı okurken biz yaptık ve oldu bile.
Daha önce Portakal İçinde Kahve Pişirmeyi sizler için paylaşmıştık. Bu kez de Elmada Türk Kahvesi Pişirmeyi deneyelim dedik ve kolayca hazırladık. Hem bol köpüklü oldu hem de oldukça lezzetli. İşte Elmada Bol Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi...

Elma İçinde Pişen Türk Kahvesi Nasıl Yapılır? 
elma içinde türk kahvesi evde, www.kahvekafe.net
 Elmada Bol Köpüklü Türk Kahvesi İçin Malzemeler:
- 1 fincan su
- 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 adet yeşil elma (kırmızı elma da olabilir)

 Elma İçinde Pişen Türk Kahvesi Yapılışı:
İlk önce elmayı oyacak yardımıyla, altında delik açmayacak şekilde oyuyoruz. Elmayı oyduktan sonra alt kısmını alüminyum folyo ile kaplayın. Ardından elmanın içine; su, kahve, şekeri ekleyin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın. Ardından elmayı ocağa alın ve kısık ateşte kaynamasını bekleyin. Kahve köpürmeye başladığı zaman, normal Türk kahvesi pişirirken yaptığımız gibi üstündeki köpüğü fincana alıyoruz. Kahve tam kaynadığı an, ocaktan alıp fincana boşaltın. Mis gibi doğal elma aromalı kahvemiz hazır. Afiyetle tüketebilirsiniz.
kırmızı ve yeşil elmada kahve pişirme, www.kahvekafe.net
Sizlerde bu kahveyi sevdiklerinize yaparak onları şaşırtabilirsiniz. Bu türde daha farklı pişirme yöntemleri arıyorsanız, daha önce hazırlamış olduğumuz Portakal Kabuğunda Türk Kahvesi Nasıl Yapılır? isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski