Siyah Noktalara ve Sivilcelere Jelatin Maskesi Tarifleri | Jelatinli Yüz Maskeleri

Siyah Noktalara ve Sivilcelere Jelatin Maskesi Tarifleri

sığır jelatinli yüz maskeleri
Siyah noktalar ve sivilceler, bayan ve erkeklerin hiç istemediği kötü görüntülere neden olmaktadır. Bayanlar bu kötü görüntüye neden olan siyah nokta ve sivilceleri, fondöten ve makyajlarla bir şekilde gizlerken , erkekler ne yazık ki bunu yapamamaktadır. Bay ve bayanların kabusu haline gelen siyah noktalara çözümü sizlerle paylaşmak istedik. Herkesin evde kolayca yapabileceği bu maskeler sizi siyah noktalarınızdan kurtaracak ve cildinizin nefes almasını sağlayacaktır. Maske içerisindeki malzemeler, yaşlanma belirtileri olan kırışıklıkları önleyerek cildin daha gergin ve pürüzsüz bir şekilde durmasını sağlayacaktır. İşte Ev Yapımı Jelatinli Siyah Nokta ve Sivilce Maskeleri..

{tocify} $title={İÇİNDEKİLER}

Ev Yapımı Jelatinli Siyah Nokta Maskesi Tarifi | Siyah Noktalar İçin Evde Maske Hazırlama | Siyah Noktaları Yok Eden Jelatinli Maske Tarifi

1. Sade Jelatinli Siyah Nokta Maskesi Tarifi

sade jelatinli maske yapımı evde

Sade Jelatinli Siyah Nokta Maskesi İçin Malzemeler

◦ 1 tatlı kaşığı jelatin
◦ 1 yemek kaşığı sıcak su


Sade Jelatinli Siyah Nokta Maskesi Yapılışı ve Kullanımı

Küçük bir kase içerisinde jelatin ve sıcak suyu karıştırın. Hafif jel kıvamındaki maskeyi, cildinize ince tabakalar halinde 10 kat kadar sürün. Göz altlarına uygulamaktan kaçının. Sadece burun alın ve yüz bölgelerinizde uygulama yapın. Yaklaşık 10 - 15 dk kurumasını bekleyin. Maske kuruduktan sonra, Yavaş yavaş soymaya başlayın. Maskeyi soyarken küçük tüyleri kökten çekeceği için, cildinizi acıtacaktır. Maskeyi tamamen yüzünüzden soyduktan sonra, siyah noktalarınızın kalmadığını göreceksiniz. Cildiniz bu kirlerden kurtulup nefes alacaktır. Bu maskeyi haftada 1 kez temiz cilde uygulayabilirsiniz.
$ads={1}

2. Türk Kahveli Jelatinli Siyah Nokta Maskesi Tarifi

evde türk kahveli jelatinli maske

Kahveli Jelatinli Siyah Nokta Maskesi İçin Malzemeler

◦ 2 tatlı kaşığı toz Türk kahvesi
◦ 1 tatlı kaşığı toz jelatin
◦ 2 - 3 çorba kaşığı kaynar su


Kahveli Jelatinli Siyah Nokta Maskesi Yapılışı

Bir kase içerisinde Türk kahvesi ve jelatin tozunu karıştırın. Üzerine kaynar su ekleyin ve maske kıvamına gelene kadar karıştırın. Yüzünüzü yakmayacak sıcaklığa gelince cildinize uygulamaya başlayın. Maskeyi göz çevrelerine uygulamaktan kaçının. Çünkü maskeyi soyacağımız için, göz altındaki ince deriye zarar verebilir. Maskeyi özellikle burun üzerinde çok fazla bulunan siyah noktalara katlar halinde sürün. Sürdükten sonra 15- 20 dk kadar maskenin kurumasını bekleyin. Maske kuruyunca, yavaş yavaş cildinizden çıkarın. Siyah noktalardan eser kalmadığını göreceksiniz. Ayrıca bu maske ile cildinizdeki kan dolaşımı artacak ve cildinizde yaşlanma belirtileri ortadan kaybolacaktır. Maskeyi haftada 1 defadan fazla uygulamayın.

3. Sütlü Jelatinli Siyah Nokta Maskesi Tarifi

sütlü jelatinli ev yapımı yüz maskesi

Sütlü Jelatinli Siyah Nokta Maskesi İçin Malzemeler

◦ 2.5 çorba kaşığı sıcak süt
◦ 1 çorba kaşığı toz jelatin
◦ 1-2 damla argan yağı
◦ 1-2 damla kayısı çekirdeği yağı


Sütlü Jelatinli Siyah Nokta Maskesi Yapılışı

İlk önce yarım bardak veya 1 bardak kadar sütü kaynama noktasına gelene kadar cezvede ısıtın. Isınan sütten 2,5 yemek kaşığı kadar alın. Sütün geriye kalanını latte yapabilir ya da direk içebilirsiniz. Isıttığımız sütü, toz jelatini, argan yağı, ve kayısı çekirdeği yağını ekleyip kıvam alana kadar karıştırın. Jelatin çabuk donacağı için, karışım cildinizi yakmayacak sıcaklığa geldiğinde cildinize hemen uygulamaya başlayın. Akışkan olan maskeyi, göz altlarınıza yaklaştırmadan yüzünüzde ve burun üzerindeki siyah noktaların bulunduğu alanlara temiz makyaj fırçası ile uygulama yapın. Kat kat sürdükten sonra, maskenin kurumasını bekleyin. Kuruyan maskeyi aşağıdan yukarıya doğru hafifçe çıkarın. Cildinizde bulunan kötü görünümlü siyah ve beyaz noktalardan kurtulduğunuzu göreceksiniz. Haftada 1 kez uygulayacağınız bu maske ile, 2 ya da 3 uygulama sonrasında siyah noktalardan tamamen kurtulacaksınız.

$ads={2}

4. Tarçınlı Jelatinli Siyah Nokta Maskesi Tarifi

tarçınlı yüz maskesi tarifi

Tarçınlı Jelatinli Siyah Nokta Maskesi İçin Malzemeler

◦ Yarım çay kaşığı toz tarçın
◦ 1 tatlı kaşığı toz jelatin
◦ 2 çorba kaşığı sıcak su


Tarçınlı Jelatinli Siyah Nokta Maskesi Yapılışı ve Kullanımı

Bir kase içerisine toz tarçını ve sığır jelatini tozunu ekleyin ve ikisini karıştırın. Ardından üzerine kaynar su ekleyin. Yüze sürülebilir ılıklıkta olana kadar güzelce karıştırın ve maske kıvamına getirin. 
Maskeyi uygulamadan önce yüzünüzde makyaj olmayacak ve yüzünüzü ılık suyla yıkayarak gözeneklerinizi açacaksınız. Yüzünüzü temiz bir havluyla kuruladıktan sonra maskeyi uygulamaya geçebiliriz.
Eğer maskeyi cildinizdeki tek tük sivilceler için kullanacaksanız, sivilceler üzerine küçük noktalar şeklinde sürebilirsiniz.
Siyah noktalar için kullanacaksanız, göz altlarına yaklaştırmadan burun ve yüz bölgenize ince katman şeklinde uygulayın. Uyguladıktan sonra maksimum 3 dk kadar cildinizde bekletin. Maske kuruduktan sonra, yavaş yavaş soyarak çıkartın. Soyma işlemi sırasında cildinizde bulunan küçük tüyler nedeniyle hafif acıyacaktır. Soyduktan sonra cildinizde bulunan siyah noktaların maskeye çıktığını göreceksiniz. Bu maskeyi ihtiyaç halinde 3 - 4 haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

DİKKAT 
❗ : Maskeyi cildinizde uzun süre tutmayın. Tarçının etkisiyle cildinizde hafif yanma olacaktır. Eğer kuruduysa hemen soyma işlemine başlayın. Maskeyi çıkardıktan sonra cildinizde kızarıklık olacaktır. Bu kızarıklıktan korkmayın 1 - 2 saat içerisinde geçecektir. (Eğer önemli bir toplantınız, özel gününüz.. vb durumlar varsa bu maskeyi o saatlerde uygulamayın. Kırmızı bir yüzle insanların karşısına çıkmayı kimse istemez.) Cilt kızarıklığı beyaz ciltlerde ve maskeyi ilk defa deneyenlerde daha belirgin oluyor ancak esmer tene sahip kişilerde pek belli olmuyor. Bu kızarıklığın daha çabuk geçmesi için buz kompres ya da soğuk su dökülmüş havlu uygulayabilirsiniz.
Hassas cildiniz varsa kesinlikle tarçınlı jelatinli maske uygulanmamalıdır.

UYARI 
❗ : Eğer cildiniz aşırı derecede hassassa, hiçbir şey süremiyorsanız, sivilce tedavisi görüyorsanız, maskede bulunan malzemelere alerjiniz varsa(uygulamadan önce küçük bir alanda alerji testi yapabilirsiniz), cildinizde açık yaralar ve yoğun sivilce varsa ya da herhangi bir lazer operasyonu ..vs. yaptırdıysanız bu maskeyi KESİNLİKLE uygulamayın. Çünkü bu maskelerde soyma işlemi yapacağız. Bu da cildinize zarar verebilir. Eğer hala uygulamakta ısrar ediyorsanız mutlaka cilt doktorunuza başvurun, onlar onay verirse uygulayıp uygulamama kararı size kalmıştır.
harika bir cilt için birbirinden güzel jelatinli maske tarifleri
Sütlü Jelatinli Kara Leke Maskesi, Türk Kahveli Jelatinli Siyah Nokta Maskesi, Sade Jelatinli Kara Leke Maskesi, Tarçınlı Jelatinli Siyah Nokta Maskesi hakkındaki deneyim ve yorumlarınızı aşağıya yazmayı unutmayın...


5 Yorumlar

  1. Tarçın maskesini kardeşimle denedik. Başta çok yanma yoktu 2 dakika geçtiğinde acıya dayanamadık ve yıkadık. Sonraki 4 saat boyunc şişliğimin ve kızarıklıklarımın geçmesini ağlayarak bekledim. Ne diyebilirim ki. Böyle şeyleri lütfen paylaşmayın yahu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli ziyaretçimiz dikkat etmeniz gerektiren konularda ilgili paylaşımların altına uyarılar yapıyoruz.
      Lütfen uygulamadan önce bu uyarıları dikkate alınız...
      Keyifli günler dileriz.

      Sil
    2. ben de tarçın maskesini yaptım. 5 dk sonra yanmasına dayanamadım. yıkmaya çalıştım ama olmadı. sonra tırnaklarımla ağlaya ağlaya söktüm. sonra da yüzümü sabunla yıkadım. şu an kızardı baya. umarım ciddi bir şey olmaz. lütfen bu maskeyi yapmayın. yapınca baya pişman oluyosunuz.

      Sil
  2. Türk kahvelisini yaptım çokta memnun kaldim tavsiye ederim aninda siyah noktaları cekiyor ve gözenekler açılıyor resmen ama türk kahvelisinden bahsediyorum arkadaşlar dierlrini bilmiyorum

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski