Sakal Kepeklenmesi Neden Olur, Nasıl Geçer ? - Sakal Kepeklenme Sorununu Nasıl Çözeriz ? - Sakal Kepeklenmesi Çözümü

Sakal Kepeklenmesi Neden Olur, Nasıl Geçer? - Sakalda Kepeklenme Sorununu Nasıl Çözeriz ?

uzun sakalda kepeklenme, sakalda aşırı kepeklenme, saç ve sakalda kepeklenme, kaşta ve sakalda kepeklenme - www.kahvekafe.net

Genellikle saç derisinde görülen kepek, aynı zamanda sakal ve kaş diplerinde de görülebilir. Saçlarda ve sakallarda oluşan kepeklenmeler, kaşıntılara hatta pul pul dökülme gibi sorunlara neden olur. Bu da kişiyi oldukça rahatsız eder. Koyu renkli ceket, kazak, gömlek başta olmak üzere döküldüğünde belirgin bir şekilde görülen bu kepekler, sosyal hayatımızda tüm gözlerin üzerimizde olmasına neden olarak itici bir görüntü oluşturur. Peki, sakal kepeklenmesi neden olur, nasıl geçer, tedavisi nedir?

{tocify} $title={İÇİNDEKİLER}

Kepeklenmeler, Malassezia globosa ismindeki bir mantardan kaynaklanmaktadır. Hemen hemen herkesin derisinde doğal olarak oluşan bu mantar, derideki yağları çözelterek oleik asit oluşmasına neden olur. Oleik asite karşı vücudu hassas olan kişilerde ise, deri irritesi yaşanır ve  bu da kaşıntı, kuruluk ve kızarıklığa sebebiyet verir. Vücudun irritasyona verdiği tepki nedeniyle cilt hücreleri daha hızlı yenilenir. Yenilenme ile birlikte ölü hücreler kendi aralarında kümelenir ve deride gözle görülür şekilde beyaz tanecikler ortaya çıkar.

İşte yaşanan bu durum kepeğin ana nedenidir.

📍UYARI: Ayrıca bunun gibi etmenlerin dışında seboreik dermatit (seboreik egzema), egzama, sedef (psoriasis) gibi hastalıklar ve belirtiler de sakalda kepeklenmeye neden olabilir. Bu gibi sağlık sorunları ilaç veya diğer yöntemlerle tedavi edildiğinden dolayı, şikayetçi olduğunuz konu hakkında bir cildiye uzmanına muayene olmalısınız.

Ortaya çıkan kepek probleminin daha da artmasına neden olan etkenler de mevcuttur. Bunlar;

● Sıcaklık

● Terleme

● Kirlilik

● Cildin havasız ve nemsiz kalması

● Yanlış ürün kullanımı

● Cildin tahriş edilmesi

Kepeklenmenin artışına ve daha da kötü bir hal almasına neden olurlar.


Sakalda Kepeklenmeye İyi Gelen Yöntemler Nelerdir?

sakalda kepek olur mu, sakal dibinde kepeklenme, sakal da kepeklenme, sakal kepeklenmesi ekşi - www.kahvekafe.net

Sakallarda oluşan kepeklenme, sosyal yaşamınızı zorlaştırıyor ve onlardan en kısa sürede kurtulmak mı istiyorsunuz? Tavsiye edilen bazı uygulamalarla sakallarınızdaki kepeklere karşı çözüm üretebilir ve yaşanan problemin tedavi sürecini hızlandırabilirsiniz. Peki sakallarda görülen kepeklerden kurtulma yolları nelerdir? İşte sakallarda oluşan kepekleri ortadan kaldıran çözümler ve tedavisi için bazı ipuçları


Sakalda Kepeklenme Nasıl Geçer? - Sakalda Kepeklenme Tedavisi

Bu problemden sürekli şikayetçiyseniz öncelikle bir dermatoloji uzmanına görünmeniz gerekir. Çünkü altında farklı nedenler olabilir. Eğer sakal kepeği tamamen cilt yapınızla ilgili bir durumdan kaynaklanıyorsa aşağıdaki sakal kepeklenmesine çözüm olacak bazı yöntemleri de deneyebilirsiniz. İşte sakalda oluşan kepeklenmeye çözüm olacak 3 önemli uygulama...


1- Ölü Derilerden Kurtulun - Sakal Fırçası veya Sakal Tarağı Kullanın

sakal dibinde kepeklenme, sakal da kepeklenme, sakal kepeklenmesi ekşi - www.kahvekafe.net

İlk adımda sert kıllı bir sakal fırçası yardımıyla sakallarınızı kökten uca doğru tahriş etmeden tarayın. Yapılan bu işlem; sakallarınızı düzeltmeye, varsa düğümleri çözmeye ve ayrıca aralarda gizlenen kepeklerin ortaya çıkarılmasına yardımcı olacaktır. Ciltteki ölü deriyi de kaldıran bu uygulama, aslında bir eksfoliasyon (ölü cilt hücrelerinin giderilmesi) görevi görür.

Tarama işlemine geçmeden önce ciltte tahrişe neden olmamak için, sakalları su veya yağ ile hafifçe nemlendirebilirsiniz. Böylece tarama işlemi daha rahat yapılabilir.


2- Cildinize Bakım Yapın - Sakal Bakım Yağı Kullanın

sakal içinde kepeklenme, sakal altı kepeklenme, sakal bölgesinde kepeklenme - kahvekafe.net

Sakallarda kepeklenmenin oluşmaması ve varsa ortadan kaldırılması için arada bir sakallara bakım yapmak şart. Sakal köklerine ulaşması biraz zor olduğu için arındırma işlemleri sonrasında kremler yerine, sakal bakımı için kullanılan karışımlı bitkisel yağları tercih etmekte fayda var. Çünkü bakım yağlarının içeriğinde yer alan bileşenler; cildin yatıştırılmasında, nemlendirilmesinde ve sakalları yumuşatarak parlatılmasında önemli katkılar sağlar. 

Bu işlem sırasında eğer sakallarınız çok sık ve uzunsa, ürünü önce elinizle yayın ve hemen ardından bir sakal tarağı kullanarak yağın her tarafa yayılmasını ve sakallarınızın diplerine kadar ulaşmasını sağlayın. 

Sakallarınız kısaysa; elinize aldığınız bir kaç damla yağı, hafifçe masaj yaparak sakal diplerine kadar yedirin. Yarım saat veya 1 saat beklettikten sonra doğal içerikli şampuan ile yıkayın ve kurulayın.


3- Laktik Asitli Ürünler veya Sakal Şampuanı Kullanın

sakal kepeklenmesi, sakal kepeklenmesi için krem, sakal kaş kepeklenmesi - www.kahvekafe.net

Asit kelimesi sizleri biraz korkutmuş olabilir ancak bilinen markaları tercih ettiğinizde, o kadar da korkuya gerek olmadığını anlarsınız. Çünkü bu ürünler, uygun oranlarda laktik asit içeriğine sahiptirler ve cilt yüzeyinde kullanılmadan önce pek çok dermatolojik testten geçerler.

📌Bu ürünler her ne kadar testlerden geçseler de, kozmetik ürünlere karşı cildi hassas olan kişilerde bazı istenmeyen etkiler gösterebilmektedir. Eğer sizlerin de cilt yapınız hassassa ve alerjiye karşı yatkınlığınız varsa; bu tür ürünleri kullanmadan önce cildinizin küçük bir alanında test etmeniz gerekir.

Ciltteki ölü derileri narin bir şekilde ortadan kaldırarak cildin nefes almasını sağlayan laktik asitli temizleyiciler, kepeğe karşı yaptığınız mücadelede yanınızda duran en güçlü elemanınız olacaktır. Laktik asit içerikli bir temizleyiciyle kullanım talimatlarına uyarak sakallarınızı yıkadığınız da; ölü tabakalardan kurtulduğunuzu, cildinizin ferahladığını, yumuşadığını, pürüzsüzleştiğini ve sakallara yerleşen davetsiz misafirlerin birer birer kaybolduğunu fark edeceksiniz.

Yine kimyasal içerikli olmayan, örneğin; sülfat içermeyen bir sakal şampuanı ile sakalları yıkamak da oldukça önemlidir. Sakal yapısına uygun olarak üretilen bu ürünler, sakal diplerinde oluşan kepeklenmeyi engeller, nemlendirir ve sakalı çok fazla yıkama ile ortaya çıkan sakal çatlamalarını ve kırılganlığını azaltır. 

📌 Saç için kullandığımız bazı şampuan ve sabunların sakalda kullanımı kepeklenmeye neden olur ve sakalı yeterince nemlendiremez. Bu nedenle sakal bakım sürecini destekleyen bileşenler içeren Sakal Şampuanlarını kullanmak gerekir.

👉Küçük bir hatırlatma: Yapılan işlemlerden etkili bir sonuç almak istiyorsanız bu 3 adımı haftada bir veya iki defa tekrarlamanızda fayda var. Uygulamadan olumlu sonuç aldığınız da, artık haftalık bakım yerine aylık bakım yapmanız yeterli olacaktır.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski