Kahve ve Karbonat ile İstenmeyen Tüylerden Kurtulmak - Kahve Telvesi ile İstenmeyen Tüylere Kökten Çözüm

Türk Kahvesi ve Karbonat Karışımı Tüy Azaltıcı Kür - Kahve Karbonat Doğal Tüy Dökücü Tarifi Yapımı

Kahve telvesi ve karbonat ile kolayca hazırlanan bu kahve-karbonat kürü, tüy problemlerinizden kısa sürede kurtaracak ve cildinizi pırıl pırıl bir görünüm katacak. İşte Kahve Karbornat Tüy Dökücü Kürü Tarifi...

kahve karbonat karışımı tüy dökücü - www.kahvekafe.net
Vücudumuzdaki istenmeyen kıllar, kadın - erkek pek çoğumuzun şikayetçi olduğu bir konudur. Özellikle yaz mevsimine doğru ilerlediğimiz şu günlerde, vücudundaki tüylerden kurtulmaya çalışan pek çok kişi, çeşitli tüy dökücü yöntemlere başvurmaktadır. Doğal yöntemler, piyasada satılan uygun fiyatlı tüy dökücü ürünler veya Lazer epilasyon en çok başvurulan yöntemlerdendir. Ancak bu üç seçenek arasında, tercihini doğaldan yana kullananların da bir hayli fazla olduğunu söyleyebiliriz. Biz de bunu dikkate alarak, vücuttaki kıl veya tüylerden kurtulmayı sağlayan pek çok doğal yöntem arasından seçtiğimiz ve aynı zamanda denenmiş olan bir tariften bahsedeceğiz.

Başlıktan da anladığınız üzere tüylerinizden kurtulmanıza yardımcı olacak bu güzel kür tarifi, herkesin evinde kolayca yapabileceği türden. Sadece iki malzemenin kullanıldığı bu yöntem, Güzellik Uzmanı Şems Arslan ve Dr. Gürkan Kubilay tarafından da TV programlarında paylaşılmıştır.
TV programında tarifi gören Gamze Hanım, ilk başta inanmadığını fakat sonradan deneyerek etkisini gördüğünü söyledi. Eğer siz de Kahve telvesi ve karbonat tüy döker mi?, Kahve tüyleri yok eder mi? diye merak edenlerdenseniz, Gamze Hanım'ın kendi ağzından yaşadığı süreci sizlere aktaralım ve ardından tarifimize geçelim.

Gamze Hanım, istenmeyen tüylerden kurtulmak isteyenler için Kahve Telvesi ve Karbonat Karışımı Tüy Azaltıcı Yöntemi anlatıyor.


Tüylerden Kurtulmanın Doğal Yolu: Kahve Telvesi ve Karbonat!

ev yapımı doğal tüy dökücü - www.kahvekafe.net
Gamze Hanım:
"Eğer kıllarımızdan tüylerinizden şikayetçiyseniz, ki şikayetçi olmayanımız yok bence. Bu kür tam size göre...
Çok basit bir kür, sadece bir haftanızı vereceksiniz. Yani ayda 7 gün üst üste ve evdeki malzemelerle yapacaksınız. Ben de biraz sonra size vereceğim bu tarifi, Bir TV programına çıkan Gürkan Kubilay'dan görmüştüm. Çok fazla dikkatimi çekti ama çok da fazla inanmadım, yani olmaz diye düşündüm. Daha sonra bir araştırma yaptım ve benzer tarifi aynı malzemeleri kullanarak Şems Arslan'da vermiş. Bu defa, demek ki bir bildikleri var diyerekten denemek istedim.

Dediğim gibi ben buna en başta inanmamıştım. İnanmadığım için de daha net görmek amaçlı, kolumun birine uygulayıp diğerine uygulamadım. Uyguladığım kolda bir kez daha tüyler çıkmaya başladığında, tüyler de birkaç yerde azalma ama onun ziyadesinde, kalın olan tüylerim de daha da çok incelme oldu; böyle ayva tüyü gibi. Sonra dedim ki kendi kendime; "İyi ki de bu küre inanmışım ve yapmışım." Yani anlayacağınız ben bu kürden memnun kaldım ve sizlerle paylaşmak istedim.

Şimdi, malzemeleri nasıl karıştırdığımı ve daha sonra nasıl uyguladığımı sizlere anlatacağım. Sizler de benim yaptığım aynı şeyleri yaparsanız, sonucundan çok fazla memnun kalacağınız bir kürünüz olacak. Gerçekten de tüylerinizi azaltacak ve kalın olan kıllarınızı inceltmiş olacak.
Kullandığım malzemeler;
◦ 2 tatlı kaşığı kahve telvesi (içtiğim kahvenin dibinde kalan hafif sulu telveyi kullandım.)
◦ 1 çay kaşığı dolusu karbonat
Bu malzeme oranını, siz uyguladığınız alanın büyüklüğüne göre arttırabilirsiniz. Ben tek kolumda deneme yaptığım için bu kadar malzeme günlük kullanım için yeterli oldu. Hemen şunu da söylemeliyim; kahveyi içtikten sonra bu işlem için kullanmak istiyorsanız o telveyi çok fazla bekletmeyin ve kullanın ki telve kurumasın. Ben her gün Türk kahvesi içtiğim için, 7 gün boyunca yenisini hazırlayarak her karışımda taze telve kullandım. Sizlerde o şekilde kullanabilirsiniz. Böylece daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.
Bu iki malzemeyi, cam bir kase veya fincan içerisinde güzelce karıştırdıktan sonra kürümüz hazır hale geliyor. Şimdi de nasıl uyguladım onu anlatayım.
Öncelikle ağda veya epilasyon aletiyle, istenmeyen tüylerinizi, kıllarınızı 1 gün önceden kökünden alın. Tüylerden temizlenen bölgeye aynı gün bu işlemi yaparsanız, bölgede tahriş ve kızarıklığa neden olabilirsiniz. Cildimizi kürü uygulamaya hazırladıktan sonra, yaptığımız karışımdan elinizin ucuyla bir miktar alın ve bölgeye hafif dairesel hareketlerle peeling yapar gibi sürün. Sürme ve ovalama işlemi bittikten sonra yaklaşık 10 dk boyunca bekleyin ve ardından ılık su ile güzelce yıkayın. Eğer cildinizin daha ince ve daha hassas olduğu bölgelerinde(yüz..vs.) uygulayacaksanız, 3-5 dk boyunca bekletmeniz ve yıkamanız yeterli olacaktır. İşlemden sonra bölgeye isteğe göre nemlendirici krem veya losyon sürebilirsiniz.

Bu işlemi 7 gün boyunca üst üste yaptığınız takdirde, hem bölgedeki ölü derilerden hem batık problemlerinizden hem de istenmeyen tüylerinizden kurtulmuş olacaksınız. Eğer tüyleriniz çok fazlaysa, bu işlemi tüyleriniz azalana kadar yapabilirsiniz. Bu belki 1 ay belki 2 ay kadar sürebilir. Çünkü tüy azalması kişiden kişiye değişebilen bir durumdur. Ben sonucundan çok memnun kalacağınıza inanıyorum, yaşamış ve denemiş biri olarak. Sağlıcakla kalın..."

Evet, uzmanların verdiği normal tarifte kendine göre bir kaç değişiklik yaparak kullanan Gamze Hanım'ın deneyimlerini sizlere aktardıktan sonra bir de tarifi asıl sahibinden alalım. İşte Güzellik Uzmanı Şems Arslan'ın Tüy Azaltıcı Kür Tarifi...


Şems Arslan'dan Tüy Azaltıcı Kahve Karbonat Karışımı

Şems Arslan tüy dökücü kür - www.kahvekafe.net
Tüy köklerini kurutan, azaltan ve tüy gibi çıkmasını sağlayan formül ile doğal yollardan tüylerinizden kurtulacaksınız. Hem onarıcı hem de peeling etkisi olan bu karışımı, evinizde kolayca hazırlayıp kullanabileceksiniz.

Tüy Azaltıcı Karışım İçin Malzemeler

◦ 1 çay bardağı karbonat
◦ 1 çay bardağı Türk kahvesi (demlenmiş)


Tüy Dökücü Kahve Karbonat Kürü Yapımı

● Cezvede veya kahve makinenizde 2 yemek kaşığı Türk kahvesini 1 çay bardağı su ile karıştırın ve pişirin.
● Demlenen ve soğuyan kahveyi telvesiyle birlikte cam bir kase içine dökün.
● Ardından üzerine 1 çay bardağı karbonat ilave edin.
● Demlenmiş kahveyi ve karbonatı uygun kıvam alana kadar iyice karıştırın.
● Hazırlanan karışımı cam kavanoza dökün ve kapağını kapatın.
● Ardından kavanozu buzdolabında kaldırın.
Tüy dökücü karışımımız hazır.


Tüy Azaltıcı Kahve Karbonat Karışımı Nasıl Kullanılır?

istenmeyen tüylere bitkisel çözüm - www.kahvekafe.net
• Hazırladığımız karışımı kullanmadan 1 gün önce bölgedeki tüylerinizi ağda veya epilasyon aleti ile kökünden alın.
• Karışımı dolaptan çıkarın ve kullanacağınız bölge kadar bir miktar kaseye alın.
• Banyoya girmeden önce, istenmeyen tüylerinizin olduğu bölgeye hafif dairesel hareketlerle tahriş etmeden uygulayın.
3-5 dakika kadar beklettikten sonra bölgeyi ılık su ile yıkayıp duşunuzu alın.
• Bu formülü haftada 2 defa uygulayabilirsiniz. Etkisi yaklaşık 3. hafta sonra kendini gösterecektir.
• Yaklaşık 1 ay boyunca kullanacağınız bu karışımı, buz dolabında veya soğuk bir yerde muhafaza edin.

Kimler Kullanabilir?

Bu formülü, 15 yaş üstü herhangi bir cilt problemi ve alerjisi olmayan kişiler kullanabilir.

Kahve Karbonat Kürü Kullanımı ve Faydaları

• Bu yöntem cildinizde doğal bir peeling etkisi yapar.
• Kahve, cildinizi besleyerek daha parlak görünmesini sağlar.
• Kan dolaşımını hızlandırdığı için, ilgili bölgelerde selülit probleminizden kurtulmanıza yardımcı olur.
• Acısız ve doğal bir şekilde tüy ve kıllarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur.
• Cildinizi sıkılaştırır.
• Ölü derilerden kurtulmanızı sağlar.

Kahve telvesi ve karbonat kullananlar olarak sizler de istenmeyen tüyleriniz de ki değişimi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski