Hurma Yoğurt Diyeti İle Hızlı Kilo Verme

Hurma Yoğurt Diyeti ile Haftada 7 Kilo Verin

hurma yoğurt diyeti faydaları - www.kahvekafe.net
Haftada 5 ile 7 kg arasında zayıflatan hurma yoğurt diyeti, Dr. Ender Saraç'ın en çok tercih edilen, gerçekten inanılmaz başarılı ve şaşırtıcı sonuçları olan diyetidir. Bir adet kuru hurmanın kalorisi 42'den fazla olmamakla birlikte, hurmayı suda beklettiğinizde kalorisinin daha da düştüğünü görebilirsiniz. Günde maksimum 21 adet hurmanın kullanıldığı bu diyet, göbeğini eritmek ve daha fit görünmek isteyenler için harika bir seçenek.

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve sizi rahatsız eden göbeğinizden hızla kurtulmak istiyorsanız, Nisan ve Mayıs aylarında yapacağınız hurma yoğurt diyeti, sizin için en iyi çözümlerden biri olacak. Bu diyet sayesinde metabolizma hızınıza göre 7 günde 5 - 7 kilo arasında zayıflamanız mümkün.

Dr. Ender Saraç'ın en çok tercih edilen diyetlerinden biri olan hurma-yoğurt diyeti, kabızlık ve hazımsızlık sorunu yaşayanlar için de oldukça ideal. Hurma, yüksek lif oranı ve düşük glisemik indekse sahip olması nedeniyle, kişiyi uzun süre tok tutarak zayıflamasına yardımcı olan muhteşem bir besindir. Kuru orta boy bir hurmanın kalorisinin 42'den fazla olmadığı dikkate alındığında, bu diyeti uygulayanların günde yaklaşık 900 kalori aldığını söylemek mümkün.

Hurma Yoğurt Diyeti

Dr. Ender Saraç'ın tavsiye ettiği ve oldukça başarılı sonuçlar veren bu diyette; hurma, yoğurt, tarçın, yeşil çay ve su dışında başka bir şey bulunmuyor. Bu diyet, günde maksimum 21 adet hurma tüketilerek 1 hafta boyunca ara verilmeden yapılıyor. Diyeti uygulayan kişilerin günde en az 40 dk hafif tempo yürümelerinin de etkili olduğu bu diyetin sonunda, vereceğiniz kilo ise; 5 ile 7 kilo arasında değişiyor. 

Hurma Yoğurt Diyeti Nasıl Yapılır

hurma diyeti yapanlar - www.kahvekafe.net
Hurma diyeti, hem göbek eriten hem de kilo verdiren bir diyettir. Sabah, Öğle ve Akşam olmak üzere her öğünde 7 adet hurma ve 1 kase doğal yoğurt(200 - 250gr) tüketilmelidir.
Yedi gün boyunca her gün toplamda 21 adet kuru hurma ve 3 kase doğal yoğurt(600 - 750gr) tüketilen bu diyeti yaparken, gün içinde bol bol su içerek diyetin etkinliğinde artış sağlayabilirsiniz.

Hurma Diyeti Beslenme Programı:

Hurma diyetinde ara öğünlere yer yok. Sadece su ve yeşil çay tüketimi serbest. 
Hurma yoğurt diyetinde öğünler şu şekilde: 
• Sabah Kahvaltısı: 200 gr doğal yoğurt, üzerine 7 adet hurma ve yarım çay kaşığı kadar tarçın
• Öğlen Yemeği: 200 gr doğal yoğurt, üzerine 7 adet hurma ve yarım çay kaşığı kadar tarçın
• Akşam Yemeği: 200 gr doğal yoğurt, üzerine 7 adet hurma ve yarım çay kaşığı kadar tarçın
Eğer çok kilolu ve hızlı acıkan biriyseniz öğünlerde kullanılan yoğurdu en çok 250 gr'a kadar arttırabiliriniz. 
Kullanılan yoğurt, manda ve keçi sütünden yapılan ev yoğurtları başta olmak üzere; inek, eşek, deve sütünden yapılan doğal yoğurtlarda tercih edilebilir.

Hurma Diyeti ile İlgili Tavsiyeler ve Önemli Detaylar

hurma yoğurt diyeti ile kilo verenler - www.kahvekafe.net
Hurmaları bir gün önceden suda bekletin
Hurma diyetinin etkisini artırmak ve kalorisini düşürmek istiyorsanız önerilen bu işlemi uygulayın. 7 günlük diyet programında diyet günlerinden bir gün önce, gün içinde tüketeceğiniz 21 adet hurmayı güzelce yıkadıktan sonra bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkararak su dolu bir kaseye yerleştirin. Diyet gününde ise bu hurmaları tüketin. Suda bekletilen hurmalar şişerek bağırsakları daha çok çalıştırıcı etkisi oluyor.

Hurma tüketiminde aşırıya kaçmayın
Hurma diyeti süresince günde toplam 21 adet hurma tüketme hakkınız bulunuyor. Bunun üzerine asla çıkmamalısınız.

Yoğurt mutlaka tüketilmeli
Diyet listesinde yer alan yoğurt, kalsiyum oranı yüksek bir besin olduğundan, diyet sırasında kemik sağlığınızı korur ve kemik erimesini önler. Bu nedenle yoğurdu diyetinizden sakın eksik etmeyin. Bu diyette, yoğurt ve hurma dışında ekstra bir şeyler yemek kesinlikle yasaktır.

Su tüketimi önemli
Diyet günlerinde yaklaşık 10-12 bardak su tüketin. Bunu şekersiz yeşil çay ve çeşitli bitki çayları tüketerek de destekleyebilirsiniz.

Hurma yoğurt diyeti kaç gün yapılır
Hurma yoğurt diyetini 7 gün boyunca uygulayın. Bu sürede içinde bol vitamin ve mineraller bulunan hurmanın tok tutucu özelliği sayesinde enerji kaybı ve halsizlik sorunları yaşamazsınız. Aksine hurma ve yoğurdun içinde bulunan faydalı besin değerleri sayesinde kendinizi oldukça güçlü ve sağlıklı hissedebilirsiniz. Başta da söylendiği gibi diyeti 7 günden fazla uzatmamalısınız. Bir ay ara verdikten sonra tekrar diyet programına başlayabilirsiniz.

Tuz ihtiyacınız olursa
Diyet sırasında; çok tuz ihtiyacınız olursa, mideniz kazınırsa, katiyen duramıyorum çok acıktım diyorsanız biraz tuzlu sarı leblebi mide suyunuzu alır, tuz ihtiyacınızı karşılar, aynı zamanda da tok kalmanıza yardımcı olur. Eğer diyet sırasında çok zorlanırsanız biraz sarı leblebi yiyin.

Hurma Diyetini Kimler Yapabilir

Hurma yoğurt diyetini, mide ve tansiyon rahatsızlıkları başta olmak üzere, ciddi sağlık problemi olanlar tarafından KESİNLİKLE uygulanmamalıdır. Yine hamileler ve şeker hastası olanlar da bu diyetten uzak durmalıdır. Onun haricinde 18 - 55 yaş arasındaki kişiler bir uzman diyetisyene danışarak diyeti rahatlıkla uygulayabilir.

Hurma diyeti yapanlar ve hurma diyeti ile kilo verenler aşağıya yorumlarınızı bırakabilirsiniz.

1 Yorumlar

Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski