Metabolizma Hızlandıran Ananas Detoksu

Metabolizmanızı Ananas Detoksu İle Hızlandırın

metabolizma hızlandıran ananas detoksu - www.kahvekafe.net
Yavaş yavaş sıcaklıkların arttığı şu günlerde, yaz mevsimini doyasıya yaşamak ve daha fit görünmek isteyenler bir zayıflama telaşına giriyorlar. Biz de bunu düşünerek sizler için tam mevsimine uygun ve aynı zamanda diyetisyen tavsiyesi de olan bir içecekten bahsedeceğiz. Bu içeceğimizin adı: Metabolizma Hızlandıran Ananas Detoksu...
Metabolizma hızlandırıcı ananas detoksu, ne yapsam kilo veremiyorum ve metabolizmam çok yavaş diyenler için harika bir tarif diyebiliriz. Bu içeceği sabah güne başlarken tükettiğimizde, metabolizmamız uyanıyor, harekete geçiyor ve yağ yakımı kolaylaşıyor.

İsterseniz tarife geçmeden önce kullandığımız malzemelerden bahsedelim.

✦ Detoks içeceğimizde kullanacağımız ananas, içerdiği Bromelain maddesiyle sindirimi hızlandırmaktadır. Yani biz bu içeceği sabah aldığımız zaman, metabolizmamızı hızlandırmış ve bağırsaklarımızı çok hızlı çalıştırmış olacak. Yine ananasta bulunan C vitamini, güçlü bir antioksidan bileşendir. Aynı zamanda içeriğinde bulunan A vitamini de hem antioksidan hem yağ yakımı var hem de vücudumuzdaki toksinlerin atılmasını sağlayacak. Vücuttaki ödemi de atmaya yardımcı olan ananas, karın bölgesindeki şişkinliklerin inmesini ve karında düzleşmeyi sağlıyor.
✦ Detoksta kullanacağımız maydanoz ise; metabolizmayı hızlandırıyor ve vücudumuzdan ödemi atıyor.
✦ Tarifimizde ki limon ise, hem içeceğimizin alkali olmasını ve hem de tadını baskılamasını sağlıyor. Ancak tansiyon düşüklüğü yaşıyorsanız limonu tariften çıkarabilirsiniz.
✦ Yine hemen hemen her detoks içeceğinde kullanılan zencefili bu detoksta da az miktarda kullanacağız. Zencefilin metabolizma hızlandırıcı etkisi olduğunu pek çoğunuz biliyorsunuzdur. Zencefili vücudumuza aldığımız zaman vücudumuzun ısısı bir anda artıyor. Bu durum, vücudun yağ yaktığını da gösteriyor aynı zamanda.
✦ Salatalığı kullanacağız, salatalıkta yine içerdiği lif ve su sayesinde yine metabolizmamızı hızlandırma etkisi olacak. Salatalığın tam mevsimi değil ama eğer isterseniz bunun yerine dereotu da kullanabilirsiniz.
✦ Tarifimizi sıvılaştırmak için kullanacağımız son malzememiz ise, beyaz çay olacak. Beyaz çay, çok yüksek oranda antioksidan içermektedir. Eğer evinizde beyaz çay yoksa, bunun yerine zencefilli çay veya rezene çayı kullanabilirsiniz.
Evet, kullanılan malzemelerin faydalarına kısaca değindikten sonra yavaş yavaş tarifimizin yapımına geçelim

Ananas Detoksu Nasıl Yapılır?

ananas detoksu yapımı evde - www.kahvekafe.net

Ananas Detoksu İçin Malzemeler 

◦ 1 yuvarlak dilim ananas 
◦ 5 - 7 dal maydanoz 
◦ 1 dilim limon 
◦ 1 adet fındık büyüklüğünde zencefil
◦ 1 adet küçük boy salatalık (kabuğu soyulmuş)
◦ 1 bardak demlenmiş beyaz çay 


Metabolizma Hızlandıran Ananas Detoksu Yapımı

● Demlenmiş beyaz çay hariç tüm malzemeleri bir blender haznesine yerleştirin.
● Malzemeleri iyice parçaladıktan sonra beyaz çayı ilave edin ve blenderı çalıştırmaya  devam edin.
● İçeceğimiz uygun kıvama geldikten sonra, bir bardağa dökün.
● Metabolizma hızlandıran içeceğimiz hazır...

Ananas Detoksu Nasıl Kullanılır?

ananas detoks diyeti evde - www.kahvekafe.net
Ananas detoksumuzu hazır hale getirdik ve bir bardağa aldık. Şimdi biraz da gün içerisinde neler yiyeceğiz, nasıl kullanacağız ondan bahsedelim.

SABAH
Sabah uyandınız, bir bardak veya yarım bardak suyunuzu içtiniz. Arkasından detoksu aç karnına tüketiyoruz. Bunun sonrasında yaklaşık olarak 2 saat hiçbir şey tüketmemeniz gerekiyor, 2 saat aç kalıyoruz. İki saatin arkasından, yumurta ve peynir içeren bir kahvaltı yapmanızı öneriyoruz. Hatta bu kahvaltıda ekmek tüketmeseniz iyi olur. Çünkü içeceğimizin arkasına proteinin, saf proteinin denk gelmesini istiyoruz.

ÖĞLE
Öğlen yemeğinde sebze veya et tüketebilirsiniz.

AKŞAM
Akşam yemeğinde de aynı şekilde sebze veya et tüketebilirsiniz. Öğünlerinizde mutlaka yoğurt bulunsun.

ARA ÖĞÜNLER
Ara öğünde meyve tüketmenizi değil kuruyemiş tüketmenizi istiyoruz. Gün içerisinde üç tane ara öğün olduğunu düşünürsek; kuşluk, ikindi ve akşam vaktinde. Bu öğünlerde miktarları 10 adeti geçmeyecek kadar; ceviz, badem veya fındıkları 3 öğüne yayarak tüketebilirsiniz. Akşam vaktinde en son saat 21.00 ile 22.00 gibi ara öğünü yapmanızı istiyoruz. Saat 22.00'dan sonra herhangi bir ara öğün tüketmemeniz gerekir. Bunun yerine bitki çayları tüketebilirsiniz.

Detoks uygulamasına başladığımız günden itibaren, içtiğiniz suya dikkat edin. Günde yaklaşık 2 litre kadar su için.
Yine bu günlerde en az 45 dk ile 1 saat hafif tempo yürüyüş yapın. Gün içerisinde çok fazla ekmek, hamur işi tüketmemeye çalışın. Bu şekilde beslendiğiniz zaman, metabolizmanın hızlandığını, bağırsaklarımızın hızlandığını ve vücudumuzda ödemin(şişlik) kalmadığını göreceksiniz. Kiloya bağlı olarak da, vücudunuzda yaklaşık olarak 2 ile 4 kilo arası bir değişim göreceksiniz.

Ananas Detoksu Kaç Gün Kullanılır?

İçeceğimizin içerisine ki besinler, zaten gün içerisinde tükettiğimiz şeyler. Yani vücudumuza çok büyük bir zararı yok. O yüzden siz bunu 15 gün süreyle ve yukarıdaki tavsiyelere uyarak her gün aç karnına tüketebilirsiniz. 

Ananas Detoksunu Kimler Kullanamaz?

Bu ve buna benzer detoks içecekleri herhangi bir sağlık sorunu olmayanlar kullanabilir. Bunların dışında: Şeker hastalığı, böbrek hastalığı, gastrit veya reflüsü olanlar, tansiyonu olanlar kullanmamalıdır. Sayamadığımız diğer sağlık problemleri olanlar da, bu tür içeceklere başlamadan önce bir uzmana danışmaları gerekir.
Yine, hamileler ve emziren annelerde bu tür detoks içeceklerden uzak durması gerekir.

Evet, metabolizma hızlandıran içeceğimiz bu şekildeydi. Tarifi uygulayanlar, yorumlarını aşağıya bırakabilirler. 
Bu tarifimizi beğenenler diğer bir detoks içeceğimiz olan Gizli Detoks İçecek Tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski