Espresso Romano Nedir, Nasıl Yapılır?

Espresso Romano Nedir, Nasıl Yapılır?
espresso romano kahvesi, Www.KahveKafe.Net
Espresso Romano (Roma espresso), bir dilim limon kabuğu ve biraz limon suyu ile servis edilen bir espresso çeşididir. Fincan altına veya fincan ağzına eklenen limon kabuğu, espressonun tatlılığını vurgulamaktadır. Espresso adında geçen "Romano" kelimesi, ilk duyulduğunda size bu kahvenin Roma'da (İtalya) yapıldığını düşündürmektedir. Aslında adında "Roma" geçse de bu kahvenin İtalya ile bağı bulunmuyor. Espresso Romano'yu İtalyan arkadaşlarımın bir kısmına ve İtalya'nın çeşitli mekanlarına sorduğumda, bunların hiçbirinin bu kahveyi duymadığını fark ettim. İtalya'da bu kahveye en yakın olarak bulduğum şey; rendelenmiş limon kabuğu, aso anason, rom ve brendi ile hazırlanan ve kahve bazlı bir içecek olan Moretta Fanese'ydi. Kahveyi araştırdığımda, Fano Limanı'nın denizcileri ve balıkçıları tarafından kendilerini iş için sıcak ve aktif tutmak için tükettikleri bir içki olduğunu öğrendim. Güçlü ve tatlı bir tada sahip olan Moretta Fanese, genellikle öğleden sonra tüketilir ve enerji verici olarak kullanılır.

Espresso Romano Nasıl Yapılır?
espresso romano kahvesi içmek yorumu, Www.KahveKafe.Net
Espresso Romano'nun hazırlanması oldukça basittir. Espresso makinenizde 1 shot espresso veya 2 shot espresso çekin. (eğer espresso makineniz yoksa moka pot kullanabilirsiniz.) Limon kabuğuna, limon kabuğu çizme-soyma aparatı ile kıvrımlı şekil vererek fincan tabağına ya da fincan ağzına ekleyin ve servis yapın.
espresso romano kahvesi içmek yorumu, Www.KahveKafe.Net
Arzuya göre, kıvrımlı limon kabuğuna bir kaç damla limon suyu damlatıp öyle fincan tabağına ekleyebilirsiniz. Servis yaptığınız kişi, limon kabuğunu espresso romano içine attığında espressoya parlaklık kattığını ve biraz da acıyı yumuşattığını farkedecektir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski