Kahve Maskesi Tarifi - Türk Kahvesi Maskesi Nasıl Yapılır?

Kahve İle Yapılan Cilt Maskeleri - Türk Kahveli Maske Tarifleri

 maden suyu ve türk kahvesi, kahveli cilt maskeleri, kahveli yüz maskesi yapımı, kahve maskesi tarifleri, türk kahvesi telvesi ile maske yapımı, kahveli peeling maskesi, güzellik, cilt bakımı, soda kahve faydaları, www.kahvekafe.net
Pek çok uzman, gerek tv kanallarında gerek radyo yayınlarında Türk kahvesi içmenin faydalarını anlatmaktadır. Oysa kahveyi sadece içerek değil, cilt üzerinde kullanarak da fayda sağlayabilirsiniz. Sivilce, akne, siyah nokta, selülit, ciltteki ölü hücrelerin atılması(peeling etkisi) ve göz altı morluklarının giderilmesi başta olmak üzere kahvenin cilde pek çok yararı vardır. Biz de KahveKafe sitesi olarak kahvenin bu faydalarına daha kolay ulaşabilmeniz için, Türk kahvesi ve telvesinden yapılan birbirinden güzel cilt bakımı tariflerini vereceğiz. Evde bulunan bir kaç malzeme ile fazla masrafa girmeden hazırlanan bu tarifler; cildinize muhteşem bir bakım yaparak pürüzsüz bir görünüm elde etmenizi sağlayacak. İşte Türk Kahvesinden Yapılan Maskeler...

1. Soda ve Türk Kahvesi İle Hazırlanan Peeling Maskesi

soda ve kahvenin cilde faydaları, www.kahvekafe.net
Maden suyu, içerisinde bulunan mineraller ile cildinizi beslerken, antioksidan özelliği sayesinde cildinizin baştan uca temizlenmesini sağlar. Soda, Türk kahvesi ile birlikte uygulanabileceği gibi, haftada bir kaç sabah yüz yıkamada veya tonik olarak tek başına da kullanılabilir. Ülkemizde hemen hemen her yerde bulunabilen doğal bir içecek olması nedeniyle, yüz bakımınızda her zaman kullanabilme imkanınız vardır.

Soda ve Türk kahveli peeling maskesi için malzemeler

 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
 2 tatlı kaşığı sade maden suyu (soda)

Sodalı kahve maskesi yapılışı ve uygulama

Bir kase içine Türk kahvesini ve sodayı ekleyin. Bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırın. Hazırlanan karışımdan parmak uçlarınızla alarak cildinize hafif dairesel hareketlerle sürün. Sürdükten sonra yaklaşık 1 dk kadar cildinizde bekletin ve ardından elinizle dairesel hareketler yaparak cildinizden maskeyi arındırın. Bu işlemden sonra yüzünüzü ılık suyla güzelce durulayın. Son işlem olarak yüzünüze doğal bir nemlendirici sürmek veya şişede kalan sodayı temiz bir kaseye döküp pamukla yüzünüze tonik yapmak yeterli olacaktır.
Bu maskeyi haftada 1 defa uygulayabilirsiniz. İlk uygulamadan itibaren cildinizin pürüzsüzleştiğini ve yenilendiğini göreceksiniz.
 Uyarı: Kahveye veya sodaya alerjiniz varsa ya da cildiniz hassas bir yapıdaysa bu maskeyi kullanmayın. Yine maskeyi sürerken göze yakın yerlerde kullanımından ve göze temasından kaçının.


2. Yumurtalı Kahve Maskesi - Yumurta Akı ile Kahve Maskesi Yapımı

yumurta akı ile maske yapımı - www.kahvekafe.net
Yumurta içeriğindeki albümin, ciltteki kırışıklıkları önler. Türk kahvesi ise, uygulandığı alanda kan dolaşımını hızlandırır ve ciltte oksijenlenmeyi arttırır. Bu iki malzemenin karışımıyla elde edilen maske, ciltteki kırışıklıkların önlenmesi ve giderilmesi için fayda sağlar.

Yumurtalı kahve maskesi için malzemeler

◦ 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
◦ 1 adet yumurta akı


Yumurta akı ile kahve maskesi yapılışı

• Cam kase içine, yumurta beyazını ve Türk kahvesini ekleyin.
 Bir kaşık yardımıyla, karışım iyice homojenleşene kadar karıştırın.
 Kahve tozu tanecikleri, yumurta akının her yerine nüfuz ettiği anda kahve maskemiz hazır demektir.
Nasıl uygulanır?
 Hazırlanan maske, temiz bir cilde haftada 1 defa uygulanır.
 Göz ve dudak çevresi hariç, tüm yüze hatta boynunuza uygulayabilirsiniz.
 Parmak uçlarınızla aldığınız karışımı, hafif dairesel hareketlerle masaj yaparak cildinize sürün.
 Yaklaşık 15 dakika ciltte beklettiğiniz maskeyi, soğuk su ile arındırın.
 Temiz bir havlu ile kuruladığınız cildinize, isteğe göre nemlendirici krem kullanabilirsiniz.
Dikkat edilmesi gerekenler !
 Bu maske, tüm ciltler için uygundur. 
 Malzemelerden herhangi birine alerjisi olanlar, cilt doktoru tavsiyesiyle herhangi bir ilaç, krem ya da jel kullananlar ve cildinde açık yara, akne..vb. problemi bulunanlar bu maskeyi kesinlikle kullanmamalıdır.
türk kahvesinden cilt maskesi - www.kahvekafe.net
Kahve ile yapılan cilt bakım maskeleri güncellenerek bu başlık altında paylaşılacaktır. Yeni maske tariflerini burada bulabileceksiniz. Sizlerde kullandığınız kahveli maske tariflerini, aşağıda yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski