Kopi Luwak: Dünyanın En Pahalı Kahvesini Tatmak

Dünyanın En Pahalı Kahvesi Kopi Luwak'ı Tatmak

kopi luwak kahvesi ingiltere,WWW.KahveKafe.Net
Bu yazımızda Orkun Işıtmak'ın dünyanın en pahalı ve en az üretilen kahvesi olarak bilinen Kopi Luwak Kahvesini satın almasından tadımına kadar yaşadığı süreci sizler için paylaşacağız. KahveKafe sitemizin ana konusu "Kahve" ile ilgili paylaşımlar olduğu için bu kahve satın alma ve tadım süreci ilgimizi çekti. Sizlerinde dünyanın en pahalı kahvesini merak ettiğinizi düşürenek paylaşmak istedik. İşte Ünlü Youtuber Orkun Işıtmak'ın kendi ağzından 2000 sterlin değerindeki kahveyi satın alma süreci...

Orkun Işıtmak Londra'da Dünyanın En Pahalı Kahvesini Almak İçin Mağaza Önünde

orkun ışıtmak kedi dışkısından üretilen kahve, WWW.KahveKafe.Net
"Yine dünyanın en pahalı alışveriş merkezi olan Harrods'un önündeyim. Bu mağaza, İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunuyor ve hem Londra'nın hem de dünyanın en ünlü ve en büyük mağazaları arasında yer alıyor. Gelmek isteyenler için mağaza binası, şehir merkezinin batısında Royal Borough of Kensington and Chelsea, Brompton Road'da yer almaktadır. Geçen geldiğimde bayağı gezdim içeriyi ve yani hiç aklıma gelmeyecek bin bir çeşit şeyle karşılaştım. Dünyanın en pahalı kahvesi de burada ve kilosu tam 2000 Pound'a satılıyor. Kahvenin bardağı da; bir bardaklık tek kahvelik küçücük bir espresso fiyatı da; 200 TL'ye geliyor. Türkiye'de ben çok araştırmıştım en pahalı kahveyi ama hiç bu kadar fiyata bir kahve bulamamıştım. Şimdi buraya kadar gelmişken, dünyanın en pahalı kahvesini buradan sizler için alacağım. Şunu da belirteyim; kahveyi burada pişirmiyorlar, çekirdek olarak satıyorlar. Kahveyi çekirdek olarak alıp başka bir kahveciye götürüp orada pişireceğim. Bakalım bir bardağı 200 Lirayı hak ediyor mu? Ya kesin hak etmiyor ama yine de göreceğiz. Bakalım bu kadar pahalı kahve nasıl oluyor, çok merak ediyorum. Benim damak tadım bunu bence algılamayacak ama giriyoruz yinede. Pahalı bir Alışveriş Merkezi burası içerisi full Arap turist kaynıyor diyebiliriz herkes inanılmaz zengin burada. Şimdi alışveriş merkezine biz de gireceğiz, hadi gidelim..."

Orkun Işıtmak Londra'nın En Ünlü Mağazasına Giriş Yapıyor

orkun ışıtmak kedi dışkısından üretilen kahve, WWW.KahveKafe.Net
"Evet modern detaylarla süslenmiş mağazaya girdik ve kahve satış noktasını arıyoruz. Karşımızdaki tabelada Parfümeri diyor devam ediyoruz. İlerliyoruz ve yemek alanını arıyoruz. Büyük bir kapıdan giriyoruz ve yaklaşık 10 metre tünel benzeri bir alandan geçiyoruz. Evet sanıyorum kahveler buradaydı, evet buldum."
İşte dünyanın en pahalı kahvesinin bulunduğu reyonlar...
kopi luwak kahvesi, WWW.KahveKafe.Net

kopi luwak kahvesi ingiltere,WWW.KahveKafe.Net

kopi luwak coffee, kopi luwak kahvesi ingiltere,WWW.KahveKafe.Net

Orkun Işıtmak Dünyanın En Pahalı Kahvesini Satın Alıyor ve Alışveriş Fişini İnceliyor

kopi luwak United Kingdom, kopi luwak Endonesia, WWW.KahveKafe.Net

"Evet dünyanın en pahalı kahvesini aldım. Şimdi bunu öğütmeye ve pişirmeye gidiyorum. Çekirdek olarak sattıkları için burada pişirmiyorlar. Bakın alışveriş fişinde de görüyorsunuz kilogram fiyatı 2000 Pound yazıyor yani şuan ki Türk Lirası değeriyle yaklaşık 16000 TL yapıyor. Ben sadece tatmak amacıyla aldığım için, 1 fincanlık aldım. Bir fincanlık fiyatı ise; 32 Pound yani şuan ki Türk Lirası değeriyle yaklaşık 200 TL fiyata sahip. Sadece bir fincan kahve içmek için 200 TL veriyorsun. Ufacık bir espresso için 200 TL..."

Orkun Işıtmak Dünyanın En Pahalı Kahvesi Kopi Luwak'ı Tadabilecek Bir Mekan Arıyor

kopi luwak kahvesi satın almak, kopi luwak kahvesi pişirmek, kopi luwak kahvesi ingiltere,WWW.KahveKafe.Net
"Evet şimdi metroya bindik ve kahve çekirdeklerini öğütüp pişirebileceğimiz bir kahve mekanı arıyoruz. Sonunda bir mekan bulduk...
Mekanda kahve makineleri başında duran bir Barista ile, kahveyi pişirmesi için ingilizce iletişim kuruyorum.
Orkun:
- Merhaba, Dünyanın en pahalı kahvesini aldım. 1 kilosu 2000 Pound. V60 kahve demleme yöntemini bilmiyorum, benim için V60 yapabilir misin?
Barista:
- Peki yapabilirim.

Baristaya verdiğim kahve çekirdekleri önce öğütücü makineye atıldı ve uygun ölçüde çekildi. Seramik kahve demleme yöntemi olan V60 demleme yöntemi için öğütülen kahveler, seramik demlik içine eklenen filtre kağıdı içine konuldu. Üzerine yavaş yavaş dairesel hareketlerle sıcak su döküldü. Sonunda kahvemiz hazırlandı. Bu sırada Barista da biraz meraklandı ve -Dünyanın en pahalı kahvesinin tadının nasıl olduğuna bakabilir miyim? diye rica etti. Ben de zengin Türk misafirperverlik ve hoşgörü duygusuyla -Elbette dedim.
kopi luwak kahvesi nasıl yapılır, kopi luwak kahvesi nasıl pişirilir,WWW.KahveKafe.Net
Küçük bir tadım yapan Barista, ağzında bir kaç tur gezdirerek ve tadarak kahvenin güzel ve dengeli olduğu yorumunu yaptı. Ee şimdi de tatma sırası bizde. Hazırlanan kahveyi küçük bir servis tepsisinde elime aldım ve mekandaki bir masaya geçtim."

Orkun Işıtmak Dünyanın En Pahalı Kahvesinin Tadına Bakıyor

kopi luwak kahvesi hazırlama, kopi luwak kahvesi yapma, barista kopi luwak kahvesi, WWW.KahveKafe.Net
"Kahve, deneylerde kullanılan Erlen içerisinde çok modern bir şekilde sunuldu, yanında ise kahveyi içmem için bir fincan bulunuyordu. Hemen kahveyi kokladım. Kokusu güzel, güzel kokuyor. Ben bu kahvenin nasıl üretildiğini biraz araştırdım. Üretimi ise şu şekilde; Endonezya'nın belli bir kasabasındaki kahve çekirdeklerini yiyen palmiye misk kedisi isimli hayvanlar, yedikleri kahve çekirdeklerini sindiriyor. İşte vücutlarında mide enzimleriyle birlikte kimyasal tepkimeye girip içindeki aminoasitlerin dışarıya çıkmasını sağlıyor. Daha sonra bu hayvanlar sindirdikleri kahve çekirdeklerini dışkıladıklarında, tek tek toplanıyor ve temizlenip paketlenerek satışa sunuluyor. Sonra da bu şekilde pahalı olarak satılıyor. Aslında düşünüldüğü zaman oldukça iğrenç geliyor. Ama ben daha kötü bir şey öğrendim. Bu hayvanların dışkılarını toplayabilmek için, hayvanları kafeste tutuyorlarmış yani aslına hayvanlara eziyet ediyorlarmış. Ben bundan dolayı çok rahatsız oldum, bunu bilmiyordum ve bunu bilseydim kesinlikle satın almazdım. Üretim sürecinin meşakkatli ve kahvenin çok nadir bulunmasından dolayı, dünyanın en pahalı kahvesi olarak ün salmış. 
Kopi Luwak Kahvesi üretimi hakkında daha detaylı bilgi almak için için Kedi Dışkısından Üretilen Dünyanın En Pahalı Kahvesi: Kopi Luwak isimli yazımızı okuyabilirsiniz.
orkun ışıtmak kedi dışkısından üretilen kahve, WWW.KahveKafe.Net

Yine sizler için deneyeceğim kahveyi, inanılmaz merak ediyorum. Bu kahveyi hazırlamanın farklı metodları var. Kahve makinelerinde de yapılabiliyor ama kahvenin aromasının en iyi açığa çıkabilmesi için V-Sixty(V60) denilen bir yöntem var. Bu yöntemle sıcak su kahve üzerine böyle yavaş yavaş dökülerek yapılıyor. Biz de bu yöntemle yaptık kahveyi, o yüzden bütün aromasını şu an içinde barındırıyor. Şimdi kahveyi fincanıma koyuyorum, biraz koydum. Gerçekten çok pahalı, yani her yudumu 20 lira falan böyle saçma sapan bir fiyatı var. Bu arada en pahalı kahve olması, daha doğrusu bir şeyin en pahalı olması onun en iyi olduğu anlamına gelmiyor hiçbir zaman. Siz denemeyin diye ben böyle dünyanın en pahalı şeylerini bulup deniyorum. Burada her zaman yüzde 99.9 gördüğümüz şey bir şey pahalıysa, genelde iyi olmuyor. İyi olmayacağı anlamına gelmiyordan ziyade genelde iyi olmuyor. Şu an burada burası çok kalabalık, çok fazla insan var ve ben kahve içiyorum.
Bir de yani çekirdeği satıyorlar sadece, çekirdeği alıyorsun kendin öğütüyorsun bir de onun için aletleri falan bilmem ne almak lazım. Neyse ki ben burada bir kafe bulup rica ettim ve oraya yaptırdım. Neyse fazla uzattım biraz artık kahve tadımına geçiyorum."

Orkun Işıtmak Dünyanın En Pahalı Kahvesi Kopi Luwak'ın Tadını Yorumluyor

orkun ışıtmak kedi dışkısından üretilen kahve, WWW.KahveKafe.Net
"Evet kahveyi tattım. Yani kötü diyemeyeceğim, hafif böyle acımtırak bir tadı var. Yumuşak içimli ama biraz acı geliyor. Ne diyeyim yanmış Filtre kahve gibi tadı böyle. Hani kahveyi çok bekletirsin bardağın içinde yanar ya da kahveyi biraz fazla koyarsın böyle acı bir tat gelir ya onun gibi tadı ama hani üçü bir arada dan ya da ne bileyim öyle bir kaşık normal suyun içine kattığım kahveden bir farkı yok ya da işte Starbucks Filtre kahve den bence bir farkı yok. Bak kötü değil, yumuşak içimli, hafif acı güzel ama bir özelliği olduğunu düşünmüyorum. Bir de Kafein oranı normalden çok daha yüksek çarpıntı yaptı, ya çarptı beni. İşte muhtemelen bunu, çekirdeğin elde edilme şeklinden dolayı böyle çok ballandıra ballandıra satıp böyle çok ballandıra ballandıra anlatıyorlar da, kahve yani bence hiçbir özelliği yok.

Annem bana küçükken hep kızardı bir şeyleri ziyan ediyorum diye. Anne kusura bakma ben bunu içemicem ya... Hayvanlara ayrı üzüldüm, tadı zaten kötü, inanılmaz pahalı, kesinlikle değmez, insanlar bunu kilo kilo alıp ne yapıyor abi.!? Yani iyi kahve içen biri için, ayda 1 kilo kahve gider bence. Fiyatı 2000 Pound, gerçekten çok saçma geldi bana..."

Orkun Işıtmak Dünyanın En Pahalı Kahvesini Tattı ve Tavsiyelerde Bulunuyor

orkun ışıtmak kedi dışkısından üretilen kahve, WWW.KahveKafe.Net
"Evet bugün yine çok saçma bir şey yapıp, Londra'da dünyanın en pahalı kahvesini denedim. Gerçekten bir kahve fiyatını bu kadar mı hak etmez, kesinlikle ziyan. Çok zengin insanlar ne yapıyor acaba! Yani bu şeyhler, krallar, prensler, zengin iş adamları..vs. Bütün verdikleri paranın ziyan olduğunu fark etmeden mi bu paraları harcıyorlar yoksa benim damak tadım, bizim damak tadımız bunları algılamaya mı yetmiyor, kafalarda deli sorular!? Ama soran olursa denemedim demem, pahalı bir denemeydi ama.."

Evet KahveKafe okuyucuları, bu yazımızda ünlü youtuber Orkun Işıtmak'ın kahve tadım sürecini sizler için kendi ağzından derleyerek paylaştık. Orkun Işıtmak'a bu kahve deneyimini bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyoruz. Umarım bu kahve tadım yazımızdan memnun kalmışsınızdır. Sizlere bu süreci anlaşılır bir şekilde anlattığımızı düşünüyoruz. Bu konuda tavsiyeleriniz ve eklemek istedikleriniz varsa aşağıya yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski