Kedi Dışkısından Üretilen En Pahalı Kahve: "Kopi Luwak"

Kedi Dışkısından Üretilen En Pahalı Kahve: "Kopi Luwak"

Kopi Luwak, Endonezya'ya özgü ve orada yaşayan palmiye misk kedilerinin, kahve tohumlarını yedikten sonra dışkılaması ve bu dışkıdaki kahve tanelerinden elde edilen bir kahvedir.
Misk kedisi türünde olan Paradoxurus'ların dışkılarından seçilen kahve tanelerinin çeşitli işlemlerden sonra toz haline getirilmesiyle dünyanın en pahalı,en özel lezzetli ve ilginç kahvelerinden olan "Kopi Luwak" isimli kahve ortaya çıkmaktadır.
Önceden doğal olarak toplanan kahvenin yaygınlaşması ve fiyatının artmasıyla, bu hayvanlar artık kafeslerde tutuluyor ve kahve çekirdekleri yedirilerek daha çok üretim yapılıyor. Hayvanların bu tür kafeslerde tutularak üretim yaptırılmasına bazı hayvanseverler karşı çıkmaktadır. Hayvanların doğal ortamında bırakılmasını ve bu alanlarda doğal yollardan beslenmesini istemektedirler.

Endonezya'ya bağlı olan Bali Adası'nda bahçelerde oluşturulmuş çeşitli restoranlara gelen yabancı turistler, dünyanın en pahalı kahvelerinden olan Kopi Luwak kahvesini doğal ortamında tatma imkanı buluyor.
Dünyanın en pahalı ve en az üretilen kahvesi olması nedeniyle fiyatı da bi o kadar pahalıdır.

Amazon gibi dünyaca ünlü online alışveriş sitelerinde 100 gramı 200 dolardan satılmaktadır.
Kopi Luwak isimli bu kahvenin kilogram fiyatı ise; 550 Euro
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski