Saç Ekimi İle İlgili Merak Edilen Sorular Ve Cevapları - Saç Ekimi Hakkında Tüm Sorular

Saç Ekiminde Çok Merak Edilen Soruların Cevapları - Saç Ekimi Sıkça Sorulan Sorular Ve Cevapları
saç ekimi soru cevap, saç ekimi ile ilgili merak edilen sorular, saç ekimi hakkında sıkça sorulan sorular, KahveKafe.Net
Saç ekimi son yıllarda yurt içinde ve yurt dışında yaşayan kişiler tarafından oldukça popüler hale gelmiştir. Özellikle saç dökülme sorunu yaşayan erkeklerin tercih ettiği saç ekimi ile, başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Yerli ve yabancı bir çok kişi, Türkiye'de sunulan yüksek teknolojili saç ekimi hizmetinden oldukça memnun bir şekilde yararlanmaktadır. Ancak saç ekimi yaptıranlar ve yaptıracaklar, saç ekimi işlemi öncesi ve sonrasında pek çok sorunun cevabını ararlar. Biz de KahveKafe olarak, sizler için uzman kişilerden saç ekimi ile ilgili çeşitli bilgiler edindik ve aklınıza takılan soruların cevabını aldık. Merak ettiğiniz ve aklınıza takılan soruların cevabını bu başlık altında kolayca bulabileceksiniz. Konumuz sürekli güncellenecek ve saç ekimine dair tüm sorular cevap bulacak. İşte saç ekiminde merak edilen sorular ve cevapları...

Soru:1. Bir Seansta Kaç Adet Saç Kökü Ekilebilir?

1 seansta yaklaşık 3500-4000 civarında greft nakli yapılabilir. Birçok merkezde farklılıklar gösteren bu greft sayısı, aslında biraz daha rekabet sonucu ortaya çıkan bir durum ancak sağlıklı olan greftlerin hayatta kalması için ve sizin sağlığınız için doğru olan greft sayısı, 3500-4000 civarındaki greft sayısı naklidir.

Soru:2. Ekilen Saçlar Kendi Doğal Saçlarım Gibi Olacak mı?

Ekilen saçlarınız kendi saçlarınız gibi durabilir sadece sıklık ve yoğunluk olarak tabii ki 18 yaşındaki haliniz gibi olmaz bu mümkün değildir ama size bakıldığında; doğal, saç ekildiği anlaşılmayan, sizin kendi saçlarınız gibi duran saçlarınız olabilir. Bunu yapmakta; tecrübeli bir ekiple, doğallık çalışması ile beraber oldukça mümkündür. Başarılı bir operasyonun sırrı, aslında doğallık çalışmasıdır.

Soru:3. Ekilen ve Yeniden Çıkan Saçlarımı Boyayabilir miyim?

Ekilen saçlarınızı, yeniden uzayan saçlarınızı boyatabilirsiniz. Saç ekiminden sonra yaklaşık 3 ay boya önermiyoruz. Ekilen saçlarınızı ekiminden 3 ay sonra boyatabilirsiniz, herhangi bir sakıncası yoktur. Eğer saç ekiminden bir süre sonra saçlarınızı boyatmayı düşünüyorsanız, mutlaka saç ekimi yapan uzmana bu konuyu sormalısınız. Çünkü bazı hassas kafa derilerine sahip kişilere saç boyama işlemi tavsiye edilmez.

Soru:4. Ektirdiğim Saçlar Daha Sonra Dökülür mü?

Ektirdiğiniz saçlar hiçbir zaman dökülmez, bir ömür boyu sizinle olacaklardır. Bunun da aslında sebebi ve mantıklı açıklaması şöyledir; saçı dökülen erkeklere baktığınızda ense kısım ömür boyu dökülmez ama bu kısımda dökülmeler ve seyrelmeler gözlemlersiniz. Babanız, dedeniz, amcanız da veya arkadaşlarınızda muhakkak görürsünüz. Hiç bir zaman ensede saçı olup ensede dökülme gözlemlenmemektedir. Ensedeki saçlar alınıp ön kısımlara ekildiği için, ekilen saçlarınızda ömür boyu dökülmeyecektir. Yeter ki doğal ve başarılı bir ekim yapılsın, ömür boyu sizi mutlu edecektir.

Soru:5. Fue Saç Ekimi İşlemi Ağrılı Bir İşlem midir?

Fue saç ekimi ağrılı değildir. Eski tekniğe göre bakıldığında, çok daha konforludur ve daha ağrısızdır. Elbette işlemin ilk aşamasında yapılan anestezide, bir miktar ağrı duymanız normal ancak yapılan anestezik ilaçlar ve yapılan küçük enjektörler ve ekip tecrübesi ile beraber duyduğunuz acı en aza indirgenmeye çalışılmaktadır.

Soru:6. Fue Saç Ekimi İşlemi İçin Kişinin Kaç Gününü Ayırması Gerekir?

Fue saç ekimi işlemi için; 1.gün operasyon gününüz, ertesi gün bandaj açımı ve 3.gün ilk saç yıkama ve kontrolünüz olmaktadır. Bu nedenle 3 gününüzü saç ekimi işlemine ayırmanız yeterlidir.

Soru:7. Fue Saç Ekimi İşlemi Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Fue saç ekimi sonrasında, özellikle ilk üç gün istirahatınız önem taşımaktadır. Gece yatarken uyku pozisyonunuz özellikle sırt üstü olmalı, yüzüstü ya da yan yatmamalısınız. Eğer yüzüstü uyursanız yüzde şişlik gelişebilir sağ tarafa uyursanız sağ gözünüz şişebilir. Bu nedenle mümkün olduğu kadar sırt üstü ve geriye doğru yatmanız sizin konforunuz açısından önem taşır. Bu süreç içerisinde yine buz uygulaması; alnınıza ve gözlerinize buz uygulaması yaparak, dokuyu soğuk tutarak ödemi önleyebilirsiniz. Bu ilk üç gün içerisinde yapacak olduğunuz dinlenme esnasında, başınızı öne eğerek; kitap okumak, telefonla oynamak, bilgisayarla çalışmak gibi aktiviteler şişinizi tetikleyebilir. Bu nedenle konforunuz açısından ilk 3 gün istirahatınız ve sırt üstü uyumanız önem taşır.

Soru:8. Saç Ekiminde Saç Çizgimin Tasarımı Nasıl Yapılacak?

Saç çizgisi tasarımı, saç ekimi operasyonlarında oldukça büyük önem taşır. Herkesin yüzü birbirinden farklıdır, buna bakıldığında aynı çizgi farklı kişilerde olumlu sonuç vermez, doğal bir görüntü oluşturmaz. Saçı dökülen kişiler, genelde saçının sadece alın kısmına bakmaktalar aslında biz sadece alnımıza bakarak değil, yüzünüze bir bütün olarak baktığımızda doğal saç çizgisini oluşturabiliriz. Saç çizgisini oluşturduğumuz zaman, size olan estetik bakışımız tamamen değişmekte aslında, bu da doğallık açısından büyük önem taşımaktadır. Sizin kaşlarınız, gözünüz, çenenizin durumu, yüzünüzün uzun bir yüzmü yuvarlak bir yüzmü olduğu bile önem taşımaktadır. Saç çizgisini oluştururken kişinin yüzünü tamamen bir bütün halinde düşünerek oluşturmalıyız. Saçı dökülen çoğu kişi, özellikle sadece alın kısmına bakmaktalar; alnım çok açık duruyor, büyük duruyor diye söylemekteler. Tabii ki bu doğru, alınları büyük duruyor saçları döküldüğü için ama bu kişiye göre değişmektedir. Alnınızın dar olması, yüzünüze göre estetik dengeyi bozuyorsa eğer sonucunuz doğal olmaz. Size bakan insanlar, belki saç ektirip çizginizin doğal olmadığını fark edemeyebilirler ama yüzünüzde bir gariplik olduğunu farkederler. O yüzden saç çizgisi oluştururken sadece alnınız değil, yüzünüz bir bütün olarak düşünülmeli hatta; kaşınız, yüzünüz, burnunuz ve çene yapınız bile bunda önem taşımaktadır. Bir bütün olarak düşünüldüğünde doğal saç çizginiz zaten ortaya çıkacaktır. Bunda en büyük önem taşıyan olaylardan bir tanesi; sizin İsteğinizdir. Siz nasıl bir saça sahip olmak istiyorsunuz? Nasıl bir saç çizgisine sahip olmak istediğiniz de önem taşımaktadır. Şu asla unutulmamalıdır ki, yaşınız 30'dan 29 - 28 diye inmiyor, aslında yaşımız büyüyor. O yüzden doğallık açısından, doğal saç çizgisine sahip olmanız sizin için büyük önem taşımaktadır ve operasyonun başarısını da oldukça etkilemektedir.

Soru:9. Saç Dökülmesinin Erkekler Üzerindeki Olumsuz Etkileri Nelerdir?

Saç dökülmesi erkeklerde bazen kendine güven kaybı yaratmaktadır. Aslında eski fotoğraflarımıza baktığımızda hepimizin değişmesindeki, yaşlanmasında ki bir kaç önemli sebebin olduğunu gözlemlemekteyiz. Bu sebepler erkeklerde genelde; saç kaybı ve kilodur. Saç kaybını incelersek eğer, erkeklerde yaş faktörü gösteren tek şey aslında kilo ve saçsızlık. Normalde 20 yaşında olan bir genç, bazen bize geldiğinde gerçekten 35-40 yaşında gösterebiliyor. Bu nedenle bazı kişilerde saç kaybı olumsuz bir psikolojik durum yaratmaktadır. Bazı kişilerde de; bazen hiç şapka çıkarmayan, şapkasını hiç çıkarmadan gezen, evde otururken ailesi ile sohbet ederken bile, şapka takan insanlar vardır. Bunlar için gerçekten çok büyük bir psikolojik baskıdır saçsızlık. Özellikle böyle kişilerde, kesinlikle saç ekimini öneriyoruz. Operasyonundan sonra hastalar bize geldiğinde, gerçekten yüzlerindeki o ifadeyi gördüğümüzde biz de mutlu oluyoruz. Çünkü saç, bazı insanlara gerçekten o kadar çok yakışıyor ki, biz insanların saçsız ve saçlı halini çok fazla gördüğümüz için bazen tekrar bize geldiklerinde aslında tanıyamıyoruz. Sadece saç ekimi; aynaya bakıldığında gençlik hissi veriyor, dinamizin hissi veriyor ve daha çok enerji vererek daha mutlu hissettiriyor.

Soru:10. Saç Ekimi İşlemi İçin Neden Türkiye Tercih Edilmelidir?

Türkiye özellikle saç ekiminde, popüler bir ülke haline gelmiştir. Saç ekimi işlemleri ile özdeşleşmiştir Türkiye diyebiliriz hatta. Sağlık turizminde en çok gelen hasta sayısı, saç ekiminde olmaktadır. Özellikle Türkiye'de sağlık konusunda yapılan yatırımlar son dönemlerde artmakla beraber, hastanelerdeki teknoloji oldukça yüksek seviyededir. Bu nedenle sağlık konusunda Türkiye, oldukça güvenli bir ülke haline geldi. Özellikle saç ekiminde Türkiye'nin tercih edilmesinin sebebi; bir günde ekilen kök sayısının oldukça yüksek olmasıdır. Diğer ülkelere nispeten, fiyat uygunluğu ve Türkiye'nin turistik yerlerinin fazla olması, gezilecek alanlarının fazla olması da tercih sebeplerinden birkaç tanesidir.

Soru:11. Saç Ekimi İşlemi Kalıcı Bir İşlem midir?

Saç ekimi kalıcı bir işlemdir. Erkeklerde ense saçı, ömür boyu dökülmez. Saçı dökülen erkekleri bir düşündüğünüz zaman, ensede bulunan kısımların ömür boyu dökülmediğini görürsünüz. Buradan alınan saçlar, saçınızın olmayan yerlerine nakledilir ve burada uzadığı için ekilen saçlar ömür boyu dökülmemektedir. Doğal yapılan bir saç ekimi, size bir ömür boyu eşlik edecektir ve yüzünüz artık saçsız gözükmeyecek, kendinizi daha genç ve dinamik hissedeceksiniz.

Soru:12. Saç Ekimi İşlemi Ne Kadar Sürer, Saç Ekimi İşlemi Sırasında Tv Ya da Film İzleyebilir miyim?

Saç ekim işlemi, yaklaşık 7-8 saat sürer. Bu süreç içerisinde sıkılmamanız için, televizyon izleyebilirsiniz. Yanınızda iPad getirebilirsiniz ve film izleyebilirsiniz. Saç ekimi işlemi biraz uzun sürdüğü için, işlem esnasında yemek yemek ya da ihtiyaç molası tabii ki de verebilirsiniz.

Soru:13. Saç Ekimi İşlemi Sonrası Saçlarıma Nasıl Bakmalıyım?

Saç ekim işleminden sonra, eğer bir haftalık yıkama süreciniz geçmişse normal eski yıkama düzeninize geri dönebilirsiniz, herhangi bir bakım gerektirmez. Uzayan saçlar için normalde eskiden ne kullanıyorsanız aynı şampuanı kullanmaya devam edebilirsiniz. Bizim şampuan önerimiz ise; doğal ve bitkisel içerikli şampuanlar, yeni saç çıkartmaya yönelik şampuanlar ve saç dökülmesine karşı olan şampuanlar önerilir.

Soru:14. Saç Ekimi İşlemi Sonrasında Kesin Sonucu Ne Zaman Alabilirim?

Saç ekimi sonrasında kesin sonucu yaklaşık 1 seneye kadar alabilirsiniz. Ekilen saçlar, 3 ay sonra yavaş yavaş uzamaya başlar tabii ki bu durum kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. Herkesin saç uzaması aynı olmadığı için, normal uzama süresinden 2 hafta erken ve iki hafta geç olabilir kişiye göre. Ama yaklaşık 3 aydan 1 seneye kadar en iyi sonucu alırsınız. Yüz ifadeniz, saç ekimi yapıldığı günden itibaren 6 ay sonra kesinlikle değişecektir.

Soru:15. Saç Ekimi İşlemi Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Saç ekimi işlemi sonrasında, saç ekim yaptırdığınız merkez tarafından size bilgiler verilmesi gerekir. Aslında hayatınızı çok fazla etkileyecek, olumsuz anlamda herhangi bir süreç yok. Saç ekimi sonrasında sadece ilk 1 hafta saç ektirdiğiniz anlaşılır. Görüntüsel olarak size bakan insanlar, ilk üç gün özellikle saç ektirdiğinizi anlarlar. Bu görüntü sizi rahatsız etmiyorsa eğer; dışarıda dolaşabilir, günlük yaşantınıza devam edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gerekenler sadece; ilk 1 ay ağır spor yapmamanız, saunaya, havuza, hamama, denize girmemenizdir. Bunun dışında günlük yaşantımızı devam ettirebilirsiniz.

Soru:16. Saç Ekimi İşlemi Sonucumun İyi Olup Olmayacağından Nasıl Emin Olabilirim?

Aslında saç ekimi sonucunuzun iyi olup olmayacağını, operasyon yaptırmadan önce size operasyon yapacak kişiye elbette sormalısınız. Zaten eğer saç ekim sonucunuz iyi olacaksa, operasyon yaptırmalısınız. Bazı kişilerde özellikle ense saçı yetersiz gelmektedir. Eğer ensenizde alınacak olan bölgede, saçınız az ise ve saç açıklığınız çok çok büyük ise, operasyon başarısı bazen olumsuz olmaktadır, yetersiz gelmektedir ensenizdeki greftler. Ama özellikle başarılı olacak kişiler, ense sıklığı çok fazla olanlardır. Özellikle bize operasyon olmaya geldiklerinde tarif ederler; dökülmeden önce benim saçım çok sıkı ve gürdü derler. Eğer siz de böyle diyen kişilerden biriyseniz, saç ekimi başarı oranı çok yüksek olacak kişilerden birisiniz demektir. O yüzden iyi bir yer seçimi ile, eski saçlarınıza yakın bir görüntüye kavuşmanız mümkün.

Soru:17. Saç Ekimi İşlemi Yapılacak Merkezin Önemi Nedir?

Saç ekimi yapılacak olan merkezin özellikle; birçok hastasının olup olmadığı, bu işe yeni başlayıp başlamadığı önem taşımaktadır. Bir sorun yaşadığınızda, bu sorunun karşısında sizinle ilgilenebilecek kişilerin olup olmadığı önem taşımaktadır. Ekip tecrübesi, ne kadar süredir yaptıkları ve yaptığı operasyonlarda ki başarı ve referansları operasyon olmanız da etkili olursa, daha doğru kararlar alabilirsiniz.

Soru:18. Saç Ekimi İşlemi Yaptırdığım Anlaşılır mı?

Saç ekimi yaptırdığınız, eğer işin ehli bir yerde yaptırdıysanız anlaşılmaz. Normalde anlaşılmaması mümkündür. Kuaförünüz bile size baktığında, saç ektirğinizi anlayamadığı operasyonlar vardır. Eğer ekip tecrübesi ile ve ince açılan kanallarla ince ince greftlerle bu işlem yapıldıysa, doğal saç çizgisi başarılı bir şekilde oluşturulduysa saç ektirdiğiniz anlaşılmaz. Kuaföre bile gittiğinizde, kuaförünüz saçınızın ekim olduğunu anlayamaz.

Soru:19. Saç Ekimi İşlemi Yaptırmak İçin En Uygun Teknik Nedir?

Saç ekimi yaptırmak için en uygun olan teknik şu anda; FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) - Ameliyatsız Saç Ekimi tekniğidir. Eskiden FUT tekniği (Klasik Şerit Yöntemi) adı altında yapılan şerit halinde saç köklerinin alındığı bir teknik daha vardı ancak son senelerdeki başarısını ispatlamış olan Fue teknik tüm merkezlerde kullanılmaktadır. Hastaya büyük bir konfor sağlayan bu saç ekim tekniği, hastaya daha az acı ile daha kısa sürede daha fazla saç nakli imkanı sağlamaktadır. Böylece kişiler daha fazla sayıda saç teline kavuşmaktadırlar.

Soru:20. Saç Ekimi İşleminde Doğal Saç Çizgisinin Önemi Nedir?

Saç ekiminde doğal saç çizgisinin önemi; saç ektirdiğinizin anlaşılıp anlaşılmaması açısından önem taşır. Size bakan insanlar, eğer çizginiz çok aşağıda ya da yukarıda ise saç ektirip ektirmediğinizi anlarlar ya da bir çizgi gibi yapılmışsa yine bunun doğal durmadığını gördüklerinde saç ekildiğini anlarlar. Çoğu kişi saç ektirdiğinin anlaşılmasını istemez, doğallıkta bu açıdan önem taşımaktadır. İşlem yapılırken özellikle, birli greftler bir tane saç teline sahip olan kök yuvaları önlere konulmalı, hafif zikzaklar verilmeli ve sizin saç yüzümüze giden doğal saç çizgisi ile işlem yapılmalıdır. Böylece saç ektirdiğiniz anlaşılmaz ve bu ektirdiğiniz saçları bir ömür boyu taşıyacağınız düşünüldüğünde, ekilen saçlar doğal ve saç çizginiz de doğal yapıldığında sonuçtan oldukça mutlu ve memnun kalırsınız.

Soru:21. Saç Ekimi İşleminde Ekip Tecrübesinin Önemi Nedir?

Saç ekiminde size işlem yapıcak olan ekibin tecrübesi oldukça önemlidir. Size olan yaklaşımlarına, operasyonda duyduğunuz ağrıya kadar bütün aşamalarında önem taşır. Özellikle benim de çok önemsediğim ve üzerinde durduğum doğallık konusundaki başarı, ekibin tecrübesiyle mümkün olmaktadır. Eğer ekibiniz yüksek derecede bir tecrübeye sahipse, çok fazla vakaya girmişse, size titiz ve hassas davranıyorsa işlem sonucunuz da bir o kadar başarılı ve doğal bir sonuç olacaktır.

Soru:22. Saç Ekimi İşleminde Fue Tekniği Nasıl Uygulanır?

Fue teknik, saç ekiminde kullanılan en son tekniktir. Şu anda dünyada en son kabul görmüş ve başarısını ispatlamış tekniktir. Bu teknikte saçlar, ense köklerinden yani saçın ömür boyu dökülmeyen kulak üstü ve ense kısımlarından alınır. Fue teknikteki fark, özellikle saçların tek tek alınmasıdır. Herhangi bir kesi yapılmadan, herhangi bir dikiş atılmadan kökler tek tek alınır ve bu alınan kökler, tek tek de saçsız olan ya da saçınızın seyrek olan bölgelerine nakil yapılır. İşlemden yaklaşık 3 ay sonra, saçlarınız uzamaya başlar.

Soru:23. Saç Ekimi İşleminden Sonra İyileşme Süreci Ne Kadar Sürer?

Saç ekim işleminden sonra iyileşme süreci aslında hemen başlıyor. Bize göre iyileşme süreci hemen başlıyor ama hastalara göre bu iyileşme sürecinden kasıt, bazen görüntüsel olarak görsel olarak bir iyileşme oluyor. Bu iyileşme süresinde, görsel olarak gözükmemesi veya saç ektirdiğinizin anlaşılmaması için bir haftaya ihtiyacınız var. Bir hafta sonra, tamamen görsel olarak size bakan hiç kimse saç ektirdiğinizi anlamaz. Zaten herhangi bir ağrı ya da acı duymadığınız için, fiziksel olarak da günlük yaşantınıza devam edebilirsiniz. İyileşme ve kabukların geçme süresi de, yaklaşık 3-4 günü almaktadır. Bu sadece size görsel olarak saç ekildiğinin anlaşılmasına sebebiyet verir. Bunun dışında sizi olumsuz etkileyecek herhangi bir süreç yoktur.

Soru:24. Saç Ekimi İşleminden Sonra Spor Yapabilir Miyim?

Saç ekiminden sonra, yaklaşık 15 gün sonra yavaş yavaş spor yapabilirsiniz ancak ağırlık çalışması ya da çok yoğun spor yapan birisiyseniz, 1 ay sonra başlamanız daha uygundur. İyileşmenin ve yara izi açısından bu durum önem taşımaktadır.

Soru:25. Saç Ekimi Operasyonu İçin Hastane ve Kontrol Süreci Nasıl İlerliyor?

Birinci gün hastanede operasyon yapıldıktan sonra, ertesi gün size randevu verilir ve bandaj açımı ve pansuman işlemi yapılır. Bandaj açımı ve temizliği yapıldıktan sonra, üçüncü gün saç yıkaması yapılır. İlk üç gün saç yıkaması yapmıyorsunuz. Üçüncü gün yaptığınız saç yıkamasında da, verilecek olan saç yıkama kitleriyle saç yıkaması yapılabilir. Zaten saç ekim merkeziniz size saç yıkama işleminin nasıl yapıldığı gösterir. Bu oldukça basit biri yıkamadır. Saç yıkamasında önce losyonu saç ekilen bölgeye sürüyoruz ve yaklaşık yarım saat 45 dakika bekliyoruz. Bekledikten sonra, saçınızı ılık suyla ve parmak uçlarımızla hafif masajlar yaparak yıkıyoruz. Daha sonra 10 gün boyunca devam eden saç yıkama işlemine devam edebilirsiniz.

Soru:26. Saç Ekimi Operasyonu Kaç Saat Sürer?

Saç ekimi operasyonu, yaklaşık 3500-4000 greft naklinin yapıldığı ve saç köklerinin yönlerini dikkat edilerek yapılan bir işlem olarak düşünüldüğünde, yaklaşık 7 - 8 saat civarında değişmektedir. İşlem arasında, sizin için ihtiyaç molaları ve yemek molası verilebilir. Bunlar düşünüldüğünde, yaklaşık 7 saat civarında ve bazen 6 ile 8 saat arasında değişen bir işlemdir diyebiliriz.

Soru:27. Saç Ekimi Operasyonu Sonrasında Saç Yıkama İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

Saç ekimi işleminden sonra, 3.günde ilk saç yıkamanız yapılmaktadır. İlk 48 ve 72 saat içerisinde, saç ekilen bölgeye dokunmamalısınız, kaşımamalısınız. Saç ekildikten sonra, kaşıntı ya da rahatsızlık hissinin olması normaldir. Bu süreçlerde, işlem yaptırdığınız merkezden destek alabilirsiniz. Saç yıkaması, ilk yıkama sizi oldukça rahatlatır, biraz daha kirli görüntünün gittiği gündür. Saç yıkamasında öncelikle operasyondan sonra size verilen saç bakım kitlerini almanız gerekir. Bu saç bakım kitlerinde bulunan losyonu, saç ekilen alana sürüyoruz ve bu sürdüğümüz losyon hem saç derinizin iyileşmesine yardımcı olacak hem de size ferahlık hissi verecektir. Bu losyon; cildinizdeki çatlaklıkları önlemeye, iyileşmeyi hızlandırmaya ve temizliğe yardımcı olacak bir losyondur. Yaklaşık yarım saat kadar başınızda kalır ve daha sonra ılık su ile saç yıkamanız size verilen özel şampuanla yapılır. Şampuanda yine, saç ekim sonrası size verilen özel bir şampuandır. Herhangi dışarıda bulduğumuz bir şampuan değildir. Yıkama yaparken özellikle ilk 3 gün biraz daha hassas ve dikkatli yıkamalısınız ama daha sonrasında işlemden bir hafta sonra, herhangi bir dikkat etmeniz gereken bir şey yoktur. Rahatlıkla normal evde nasıl saç yıkıyorsunuz, saçınızı yıkamaya devam edebilirsiniz.
Bazı kişiler özellikle, operasyondan sonra saç yıkamasında tedirgin olup, saçlarına dokunmaktan korkarlar. Ekilen saçların dökülür diye yıkamaktan korktum derler. Ancak 3 gün sonra saçlarınıza dokunmaktan korkmayın, 3 gün sonra saç yıkamasında saçlarınızın dökülme ve çıkma ihtimali yoktur, dokuya tamamen tutunmuş ve iyileşme süreci çoktan başlamıştır. Bu 3 günlük süreç oldukça güvenli bir süreçtir, genelde birçok merkezlerde üç gün sonrası yıkama önerilir. Yıkamanızı yaparken eğer kabuklu kalmaya devam ediyorsa; bir hafta sonra, 10 gün sonra kabukları yine gözlemliyorsanız, saç ektirdiğiniz merkezi arayarak bilgi alabilirsiniz.

Soru:28. Saç Ekimi Operasyonundan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

Operasyon öncesinde özellikle alkol almamalısınız. Fazla sigara tüketimi yapıyorsanız eğer, sigarayı mümkün olduğu kadar azaltmalısınız. Doğrusu sigarayı bırakmanız ama bazı kişiler günde iki paket üç paket sigara içebiliyorlar. Bunlara bir anda bırakın demek pek mümkün değil ama ne kadar aza indirgerlerse, o kadar operasyonun sonucunu olumlu etkilemektedir. Operasyon olmadan önceki gece; özellikle dinlenmeniz, uyuyabilmeniz, vücudunuzun dinlenik olması operasyon gününde konforunuz açısından önem taşımaktadır.

Soru:29. Saç Ekimi Operasyonunun Başarısını Hangi Kriterler Belirler?

Saç ekimi operasyonu başarısını, aslında daha çok ekibin tecrübesi ve size işlem yapan kişilerin titizliği ve hassaslığı belirler. Bu aşamada sizin yapabileceğiniz çok fazla bir kısım yoktur, tamamen işi yapan ekip ile alakalıdır. Doğallık çalışmasında alınan köklerin inceliği-kalınlığı, kanal açımında açılan kanalların genişliği önem taşımaktadır. Eğer kanallar geniş açılırsa; genelde operasyon süreleri kısalır 4-5 saatte operasyonlar bitirilebilir, yüksek sayıdaki greftler ekilebilir ancak ince açılan kanallarda operasyon süresi genelde uzamaktadır. Bu da size genelde yapılan işçiliğin hassas ve titiz olduğu anlamındadır. Özellikle bunlara dikkat ederseniz, daha doğru kararlar alabilirsiniz.

Soru:30. Saç Ekimi Operasyonunun Yaş Sınırı Var Mıdır?

Saç ekimi operasyonunda herhangi bir yaş sınırı yoktur. Tabii ki çocuk yaştaki kişilerde ekim yapmak doğru değil ancak genelde 20'li yaşlardan 60'lı yaşlara kadar sağlıklı olan herkes, saç ekimi yaptırabilir herhangi bir yaş sınırı yoktur.

Soru:31. Saç Ektireceğim Ama Korkuyorum Ne Yapmalıyım?

Aslında saç ektirmeden önce biraz korku ve kaygı duymanız normal çünkü bir karar alacaksınız ve size söylenenler doğrultusunda bir karar vereceksiniz. Her şeyden önce aslında sizin saç ektirecek olduğumuz kişiye güvenmeniz, büyük önem taşımaktadır. Öncelikle görüştüğünüz ve ekim yaptıracağınız merkeze güvenin, güvenmek her şeyin öncesinde gelir. Eğer güvenirseniz kendinizi rahat hissedersiniz ve size yapılan işlemlerden kaygı duymazsınız. Eğer en ufak bir kaygınız varsa, orada operasyon yaptırmayın, size en iyisi de yapılsa sizi memnun etmez. Öncelikle güven diyorum, güvendikten sonra gerisi iplik söküğü gibi gelir. Eğer bir arkadaşınız var ise aynı merkezde saç ektiren, biraz daha rahat gidebilirsiniz. Hatta hem referansınız var hem de görüştüğünüz kişilere güveniniz yüksek ise, çok rahatlıkla operasyon olabilirsiniz.

Soru:32. Yanıklı Bölge ve Yara İzine Saç Ekimi İşlemi Yapılabilir mi?

Yanıklı bölge ve yara izine saç ekimi yapılabilir. Ensenizden bir miktar saç alınır ve bu alınan saçlar, yanıklı ya da yara izi olan bölgelere nakledilir. Böylece ekilen saçlar 3 ay sonra yavaş yavaş uzamaya başlar. Normal ekim yapılan bir kişiden farkı yoktur sadece saçtaki deri bütünlüğü bozulmuştur. Operasyon yapan kişilerin biraz daha dikkatli çalışması ve doku beslenmesine önem vererek işlemi yapmaları, operasyonu sonucunuzu başarılı kılacaktır.

KahveKafe olarak bu başlık altında pek çok sorunun cevabını bulabileceksiniz. Sürekli olarak güncellenecek olan konumuzda saç ekimi ile ilgili A'dan Z'ye tüm bilgiyi bulabileceksiniz. Saç ekimi ile ilgili soru veya sorunlarınız varsa, aşağıya yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski