Derin Dondurucuda Domates Saklama Yöntemleri Nelerdir? - Kışlık Dondurucuda Domates

Domates Derin Dondurucuya Nasıl Konur? - Domates Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?
domates saklama usulleri, çiğden domates saklama, kışlık domates saklama, KahveKafe.Net
Bu yazımızda yaz mevsiminin mis gibi domates kokusunu kış mevsimine taşıyacak dondurucuda domates saklama
yöntemlerinden bahsedeceğiz. Bu yazıyı okuduktan sonra, yaz mevsiminin taze, hormonsuz ve lezzetli domateslerini kış mevsiminde yemeklerinizde bol bol kullanabileceksiniz. Yemeklerinize hem sağlık hem de lezzet katan bu yöntemleri beğeneceğinizi düşünerek yazımıza başlıyoruz. İşte birbirinden kolay buzlukta domates saklama yöntemleri.

1. Domatesleri Rondodan Geçirerek Dondurucuda Saklama

derin dondurucuda domates saklama cahide, domates nasıl saklanır uzmantv, KahveKafe.Net
İlk yöntemimiz için, kullanacağınız kadar domatesleri rondo da kabukları ile birlikte çekiyoruz. Kilitli bir poşetin içine koyup dondurucuya atıyoruz. Tabi bu poşetlerin, gıdayla temasa uygun olan poşetlerden olmasına dikkat etmelisiniz. Poşetleri nereden bulabilirim diye düşünebilirsiniz. Bunun için büyük marketlere uğramanız ve gıda saklama ürünlerinin bulunduğu reyonlara göz atmanız yeterlidir. Bu şekilde saklanan domatesler, bol domates soslu yemekler için idealdir. Örnek vermek gerekirse; domates soslu tavuk tarifi için bu yöntemi kullanabilirsiniz. İstediğiniz porsiyonlarda hazırlayabileceğiniz bu yöntem, domates saklamak için işinize yarayabilir.

2. Domatesleri Silikon Kalıplarda Dondurarak Saklama Yöntemi

rendelenmiş domates dondurucuda nasıl saklanır, buzluktan çıkan domates nasıl kullanılır,dondurulmuş domates sosu, KahveKafe.Net
Yine hormonsuz ve doğal yaz domateslerini güzelce yıkıyoruz ve kabuklarıyla birlikte rondodan geçiriyoruz. Rondodan geçirilen domatesleri silikon kalıplara koyup buz dolabında donduruyoruz. Silikon kalıp kullanma sebebimiz; domatesleri uygun şekillerde dondurmaktır. Dondurulan ve kalıptan çıkarılan domatesleri tekrar buz dolabı poşetine yerleştiriyoruz. Poşetlerin ağzını kapatıp bu şekilde derin dondurucuya atıyoruz. Dilerseniz poşetledikten sonra fazla yer kaplamaması için bir pipet yardımıyla veya vakumlama cihazıyla poşetin içindeki havayı alabilirsiniz. Domatesleri kullanmak istediğimizde birer ikişer alıp, doğrama zahmetine girmeden soslarda veya yemeklerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

3. Domateslerin Dilimleyerek Dondurucuda Saklama Yöntemi

buzluktaki domates nasil pisirilir, domates bütün olarak nasıl saklanır, KahveKafe.Net
Üçüncü yöntemimiz, ev hanımları tarafından favori olarak kullanılmakta ve oldukça basit bir yöntemdir. Başta yapılan hazırlık biraz yorucu gelebilir ama dondurulan domateslerin kullanımı çok rahattır. Kabuklu ya da kabuksuz halka halka doğradığımız domatesleri, bir tepsi içerisine yerleştirerek buzlukta donduruyoruz. Dondurulan domates dilimlerini, eksi 21 dereceye kadar dayanabilen BPA'sız derin dondurucu saklama kaplarına hızlıca yerleştiriyoruz. Hızlıca yerleştirmemizin sebebi; donan domateslerin üzerindeki buzların eriyerek birbirine yapışmasını önlemektir. Kaplara yerleştirildikten sonra, kapağını kapatıyoruz ve hemen dondurucuya yerleştiriyoruz. Kış mevsiminde sebzeli bir tost yaptığımızda ya da pizza da veya fırında domates dilimi kullandığımız yemeklerde oldukça kolaylık sağlıyor. Çünkü istediğiniz kadar dilimi alıp kullanabiliyorsunuz.

4. Domateslerin Kabuklarını Soyup Dondurucuda Saklamak

dolapta domates saklama, kış mevsimi için domates saklama yöntemleri, KahveKafe.Net
Bir diğer yöntemimiz ise; domatesin kabuklarını soyup doğrayarak saklamaktır. Bunun için, domateslerin alt kısmına bir bıçak yardımıyla çarpı işareti yapıp, kaynamakta olan suda bir-iki dakika tutmaktır. (Tabii domatesin boyutuna göre bu süre değişebilir) Süre bitiminde domatesleri; oda sıcaklığında da olabilir, soğuk su da olabilir ya da direk musluğun altında da tutabilirsiniz. Ancak size tavsiyemiz; domateslerin kabuklarının kolay soyulabilmesi için, sıcak sudan çıkan domatesleri, soğuk su bulunan bir kabın içine atmak ve burada bir kaç dakika bekletmektir. Soğuk suda bekleyen bütün haldeki domateslerin kabuklarının hızlıca soyulduğunu göreceksiniz. Tüm domates kabuklarını soyduktan sonra, yemeklerde nasıl kullanıyorsanız, o boyutlarda istediğiniz gibi doğrayabilirsiniz. Doğrarken dikkat edeceğiniz nokta; tahta doğrayıcı ve tahta bıçak kullanmanızdır. Böylece domateste bulunan yararlı vitaminleri kaybetmemiş oluruz. Evet kabuklarını soyduğunuz ve istediğimiz boyutlarda doğradığımız küp küp doğranan domatesleri, buzluk poşetlerine koyuyoruz. Daha da porsiyonluk olsun istiyorsanız, küçük porsiyonlarda kağıt bardaklara da koyup üzerini streçle kapatıp dondurucuda saklayabilirsiniz. Bu domatesleri, sos gibi değilde daha az pişen domatesli yemekler de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

5. Baş Kısmı Çıkarılan Domatesleri Bütün Olarak Dondurucuda Saklama

kavanozda domates saklama yöntemleri, çiğden domates konservesi, KahveKafe.Net
Bir diğer yöntemimiz ise en kolayıdır. Baş kısımları çıkarılan domatesler, doğrudan direk buzluk poşetine koyup dondurucuya yerleştirmektir. Baş kısmını çıkarma sebebimiz donduktan sonra doğramasının kolay olmasıdır. Donmuş olan bütün haldeki domatesi, yemeklerinizde kullanacak zaman akan suyun altına veya oda sıcaklığındaki bir suyun içine koyarsanız domateslerin kabuklarının kolayca çıktığını ve kolayca doğrandığını göreceksiniz. Bütün haldeki domatesleri doğrayarak istediğiniz yemeğinizde kullanabilirsiniz.

Evet domateslerimizi bu şekilde hazırladık ve derin dondurucuya yerleştirdik. Umarım Sizinde dolabınızda domates ayıracak yer vardır. Umarım Kış mevsiminde kolaylıkla bu domatesleri kullanmayı ve afiyetle yemeyi Allah nasip eder.
Bu arada dondurucuda domates saklama yöntemleri hakikaten oldukça fazla, bunları keşfettikçe bu yazımıza ekleyeceğiz. Sizin de bildiğiniz eklemek istediğiniz yöntemler varsa lütfen aşağıdaki yorumlar bölümüne ekleyin.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski