En Güzel Peynirli Karpuz Salatası Tarifleri

En Güzel Peynirli Karpuz Salatası Tarifleri

peynirli karpuz salatası tarifi, enfes peynirli karpuz salatası tarifleri, KahveKafeNet
Yaz mevsiminin vazgeçilmez ikilisi karpuz ve beyaz peynir, sofralarda yerini almaya başladı! Beyaz peynir ve yaz meyvesi karpuzun muhteşem uyumu ile hazırladığımız, sıcak yaz günlerinde ferahlatan salata tarifleri ile karşınızdayız. Diyet yapanların öğünlerinde mutlaka bulunan salata'ya, alternatif olarak hazırlanan serinletici ve sağlıklı bir salata... Bu salatanın yapımında kullanılan karpuz, özellikle C vitamini açısından çok zengindir. Aynı zamanda karpuzların büyük bir kısmını yani yaklaşık % 90 'lık bir kısmını su oluşturduğu için, aslında kalorisi de yüksek meyve değildir. Tek sıkıntısı biraz şekerli olması ama bu şeker oranını biraz peynirle yani protein ekleyerek dengeleyebilirsiniz.

Burada küçük bir bilgi vermek gerekirse; basit karbonhidratların kan şekerimizi hızlı yükseltmesinin önüne geçmek için; onları birazcık protein, yağ gibi besinlerle birleştirerek hem şekeri dengelemiş oluruz hem de daha uzun süre tokluk vermesini sağlayabiliriz.

Özellikle Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yaşayan kişiler, bölgede bolca bulunan karpuzları tüketirken yanında mutlaka peynir bulundururlar. Yöreye göre İnek, Keçi ve Koyun sütünden üretilen peynirler eşliğinde yedikleri karpuzun, hem daha lezzetli hem de daha faydalı olduğunu söylerler. O harika eski karpuzların yerini kabak aşılı karpuzlar alsa da eski üretim organik karpuzlardan arada sırada bulmakta mümkün. Size tavsiyemiz, satın alırken her zaman doğal karpuzdan yana bir seçim yapmanızdır. Bunun için, tadım yaptıran satıcılardan ve tanıdığınız manav veya pazarcı esnaflarından alabilirsiniz. İşte yaz aylarının vazgeçilmezi Beyaz Peynirli Karpuz Salatası Tarifi!

Karpuzlu Beyaz Peynirli Salata Tarifi Nasıl Yapılır? | Ev Yapımı Beyaz Peynirli Karpuz Salatası Tarifi | Diyet Karpuz Salatası Yapımı | Kolay Karpuz Salatası Hazırlama

karpuz salata, karpuz salata tarifi, karpuz peynir salatasi, KahveKafeNet

Beyaz Peynirli Karpuz Salatası İçin Malzemeler(Tek Kişilik)

◦ 1 dilim organik karpuz
◦ 100 gr beyaz peynir
◦ Yarım dilim lime – misket Limonu (isteğe bağlı)
◦ 1 adet ceviz içi
◦ Çok az zeytinyağı (isteğe bağlı)
◦ Süslemek için taze nane

Beyaz Peynirli Karpuz Salatası Yapılışı

İlk önce karpuzları küp şeklinde kesin ve cam bir salata kasesi içine ekleyin. Üzerine yarım dilim misket limonu sıkın. Ardından beyaz peyniri küp küp doğrayın ve kasede bulunan karpuzun üzerine ekleyin.(Keçi peyniri de kullanabilirsiniz.) Son olarak, ceviz içini bıçakla küçük parçalar haline getirin ve onu da salataya ilave edin. Taze nane yapraklarıyla süsleyin ve çok az zeytinyağı ekleyerek servise hazır hale getirin.
diyet karpuz salatası, diyetler için salata, kolay salata tarifleri, KahveKafeNet
Lezzetli ve aynı zamanda sağlıklı diyet salatamız hazır. Bu tarifimizi beğendiyseniz aşağıya değerli yorumlarınızı bırakabilirsiniz.

Diğer Karpuzlu Salata Tariflerimiz Çok Yakında Eklenecektir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski