Uyku Getiren Besinler Nelerdir? - Uyku Kalitesini Artıran Besinler Nelerdir?

Uyku Getiren Besinler Nelerdir? - Uyku Kalitesini Arttıran Besinler Nelerdir?
uykusuzluğa iyi gelen vitaminler - KahveKafeNet
Uyku kalitesi gerçekten çok önemli değil mi? İyi uyuduğumuz bir günün ertesi günü, kendimizi çok daha iyi hissediyor ve günümüz çok daha iyi geçiyor. Aslında beslenme şeklimizi bile etkiliyor uyku kalitesi. Özel üretim full ortopedik yataklar, organik yataklar ve therapy visco yatakların sağladığı rahatlığın yanı sıra; stressiz yaşam ve beslenme de sağlıklı, kaliteli bir uyku için önemlidir. Biz de bu yazımızda sizlere uyku kalitesini arttıran bazı besinlerden bahsedeceğiz. İşte Uyku Kalitesini Arttıran Besinler...

Sağlıklı ve Kaliteli Uyku Sağlayan Besinler | Triptofandan Zengin Olan Besinler Nelerdir? | Uykusuzluğa İyi Gelen Yiyecek ve İçecekler Nelerdir?
uykusuzluğa iyi gelen bitkiler - KahveKafeNet
1. Triptofandan Zengin Besinler
Özellikle triptofan adlı amino asit içeren besinler yani protein kaynaklı besinler, uyku kalitesini arttırma da etkilidir. Çünkü bu triptofan dediğimiz aminoasit, özellikle uyku hormonu diye adlandırılan "melatonin" hormonunun ön maddesidir. Triptofandan zengin olan besinler: balık, hindi, kırmızı et, tavuk eti, yumurta ve peynir gibi besinlerdir. Bu besinleri düzenli olarak tükettiğimiz de, gece uyku kalitemizi artırmada bir miktar etkilidir.

2. Omega-3 Yağ Asidi İçeren Besinler
Omega-3 yağ asidi içeren besinler de uyku kalitesini arttırma da etlilidir. Balık, ceviz gibi besinler özellikle bunlardan birkaçı. Yapılan bazı çalışmalarda, düzenli balık tüketen bebeklerde veya anne sütü alan bebeklerin anneleri eğer düzenli olarak balık tüketiyorlarsa, gece uyanma sıklıklarının daha az olduğu kanıtlanmıştır. Yani Omega 3 yağ asitleri, uyku kalitenizi artırmada etkilidir.

3. Zerdeçal
Son yıllarda çok popüler olan zerdeçal. Zerdeçal da içerisindeki kurkumin adlı besin öğesinden dolayı, uyku kalitesini artırma da etkilidir. Baharat olarak yemeklerimizde veya çaylarımızda tüketerek uyku kalitemizi artırabiliriz.

4. Anason Çayı
Bir başka bitki çayı da Anason'dur. Anason, daha çok çay olarak kullanıyoruz. Uykumuzu daha arttırmada, gaz şikayetleri engellemede oldukça etkilidir. Anasonu da çaylarımıza ekleyerek uyku kalitenizi arttırmak mümkündür.

5. Yoğurt
Bir diğer uyku kalitesini artıran besin yoğurttur. Yoğurt içerisindeki probiyotikler den dolayı ve laktik asitten dolayı da rahatlama hissi veriyor ve uyku kalitesini arttırma da oldukça etkilidir.

6. Muz
Muz, özellikle triptofan ve potasyum içeriği yüksek olmasından dolayı; gevşemeye, kaslarda rahatlamaya sebep olduğundan uyku kalitemizi artırmada etkili olduğu yapılan bilimsel çalışmada kanıtlanmıştır.

7. Sarı Kantarın veya Papatya Çayı
Bitki çayı olarak tercih edebileceğiniz sarı kantaron ve papatya çayı da, uyku kalitesini arttırma da etkilidir. Papatya çayı, yüzyıllar boyunca uyku bozukluklarının tedavisinde kullanılmıştır. Uykusuzluk ve sinirlilik durumlarında oldukça etkilidir. Yine sarı kantaron çayı, depresyon ve uyku düzensizliklerinde kullanılmakta ve önerilmektedir.

8. Safran
Safran ile ilgili yapılan çalışmalarda kişilerde rahatlama ve uyku kalitesini arttırma etkisi olmasından dolayı da tavsiye edilen bir baharat, bir bitkidir. Safranı da baharat olarak kullanabiliriz veya supplement(gıda takviyesi) şeklinde alabiliriz.
uykusuzluga en iyi cozum - KahveKafeNet
Bu tür besinlerden faydalanarak, uykunuzu daha kaliteli bir hale getirebilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski