Saçtaki Soğan ve Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar? - Kesin Çözüm

Saçtaki Soğan ve Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar? | Kesin Çözüm

soğan kokusu nasıl çıkar, sarımsak kokusu nasıl geçer, nasıl giderilir

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Geçer :

Bir bağ maydanozu 1 litre suyun içine atıp kaynatın. Su yeterince kaynadıktan sonra süzgeç veya tülbent kullanarak suyu süzün.Saçlarınızı bir iki kez şampuanla yıkadıktan sonra hazırladığımız maydanoz suyu ile durulayın.
Bu yöntemi bir kaç gün tekrarladığınız takdir de, sarımsak ve soğan kokusu kendiliğinden gidecektir.
Bu işlem süresince saçınızın hava alması gerekmektedir. Bunun için; şapka, eşarp, bere.. gibi aksesuarları mümkün olduğunca takmamaya çalışın. Kokunun doğal olarak ortadan kalkması için saçın temiz havaya ihtiyacı vardır.

Çoğu kişi, "Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Gider?" sorusuna yukarıda verdiğimiz yanıtı alır ve uygular. Ancak bu işlem, herkeste aynı sonuç vermediği için daha etkili yöntemleri uygulamak gerekir. İsterseniz bu yöntemlere bakalım.

Saçı beyazlayan, saç dökülmeleri ve kepek problemleri yaşayan pek çok insan, bu tür sorunlardan kurtulmak için doğal ve bitkisel yöntemlere başvurur. Uzmanlarında tavsiye ettiği bu yöntemlerin başında; soğan ve sarımsak kürleri gelir. Özellikle saç beyazlamasına ve dökülmelere karşı kullanılan soğan ve sarımsak küründen pek çok kişi fayda görmektedir. Ancak fayda görmesine rağmen, soğan ve sarımsak kokusunun saçlarından haftalarca, hatta aylarca çıkmamasından şikayetçi olurlar. Uzun bir süre boyunca kokunun saçtan çıkmaması, hem kişiyi rahatsız eder hem de çevresindeki insanları.
Pek çok şampuan ve saç kremi kullanmalarına rağmen saçtan çıkmayan kötü koku, hayatlarını kısa süreliğine olumsuz etkiler. Özellikle çalışan kişiler için bu durum, tam bir kabusa döner.
Kürü uygulayan insanlar: "Saçtaki sarımsak kokusu nasıl geçer ?" , "Saçtaki sarımsak kokusu nasıl giderilir ?" , "Sarımsak maskesi yaptıktan sonra ortaya çıkan kokudan nasıl kurtuluruz?" , "Saçtaki soğan ve sarımsak kokusu nasıl çıkar?", "Kafadaki sarımsak kokusunu ne giderir?", "Saçıma sarımsak sürdüm kokusu nasıl geçer?" gibi sorulara cevap ararlar. Bizde bu yazımızda saçtaki soğan ve sarımsak kokusuna kesin çözüm konusuna yer vereceğiz.
İki aşamalı olarak uygulayacağınız bu yöntem ile, saçtaki koku kısa sürede giderilecektir. İşte Saçtaki Soğan ve Sarımsak Kokusuna Kesin Çözüm...


Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar ? | Saçtaki Sarımsak Kokusuna Kesin Çözüm | Saçta Soğan Sarımsak Kokusunu Ne Giderir ? | Saçtaki Sarımsak Kokusunu Gidermek İçin Ne Yapılır?


saçtaki soğan kokusu nasıl çıkar evde, saçtaki sarımsak kokusu nasıl geçer evde, Www.KahveKafe.Net
İlk başta sizlere saçtaki soğan ve sarımsak kokusunu geçiren 2 aşamalı bir yöntemden bahsedeceğiz.

1. Aşama: Defne Yaprağı Uygulaması Yapmak

Saçlardaki kötü kokuyu bastıran defne yaprağı uygulamasını 3 - 4 gün boyunca uygulamamız gerekecek. Bunun için, bir aktar veya marketten yeni tarihli defne yaprağı kurusu alın. Şimdi uygulamaya geçelim.
Gece yatmadan önce, 5 adet defne yaprağını ikiye bölerek bir bardağa ekleyin. Üzerine bir parmak eksik sıcak su dökün ve bardağın üzerini küçük bir tabakla kapatın. Sabah kalktığınızda demlenen defne yapraklarının özünün suya geçtiğini göreceksiniz. Bu suyun yarım bardak kadarını bir cam kaseye alın. (Diğer kalan yarısını akşam tekrar uygulayacağımız için defne yapraklarıyla beraber dursun.) Kaseye aldığımız defne suyunu saçınızın derilerine masaj yaparak uygulayın. Saçınızın her yeri defne suyu ile ıslansın. Uyguladıktan sonra saç kurutma makinesi ile saçınızı kurutun. Akşama kadar saçınızda bekletin, yıkamayın. Akşam olduğunda bardakta kalan diğer defne suyunu saça tekrar uygulayın ve yine saç kurutma makinesi ile kurutun. 2 saat kadar bekletin ve yatmadan önce saçınızı güzelce şampuanlayın. 
Bu arada yarın için yeni bir kür hazırlamayı unutmayın. Klasik su bardağına 5 defne yaprağı atın ve üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp ağzını kapatın. Bunu yarın tekrar uygulayın.

Her kullanımdan önce yeni defne yapraklarını kullanın. Demlenen ve suyu süzülen yaprakları atın. Bu uygulamaya 4 gün boyunca devam edin. Yani her gün; sabah ve akşam yarım bardak olmak üzere, 1 bardak defne suyu uygulaması yapacaksınız. Uygulamadan sonra saçlarınızı kurutacak ve yatmadan önce de saçınızı şampuanlayarak yıkayacaksınız.
Birinci aşamada 4.günü de tamamladıysanız ikinci aşamaya geçelim.

2. Aşama: Türk Kahvesi Uygulaması Yapmak

Bu aşamada saçlarınızdaki kötü kokuyu alan kahve uygulamasını 2 gün boyunca yapacağız. Bunu için; bir kase içine 2 yemek kaşığı türk kahvesi, yarım çay bardağı kadar demlenmiş siyah çay ve adaçayı (1 yemek kaşığı siyah çay ve 1 tatlı kaşığı adaçayını 1 çay bardağı sıcak suda demleyip suyunu alın.), 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ve 1 çay kaşığı doğal elma sirkesi ekleyip güzelce karıştırın. 
Karışımı 15 dk dinlendirin ve saçınızın her yerine uygulayın. Uyguladıktan sonra bir boneyle kapatın ve 45 dk boyunca kafanızda bekletin. Ardından saç derinize masaj yaparak yıkayın. Yıkadığınız saçı hemen kurutun. 2.gün karışımı tekrardan hazırlayıp saçınıza uygulayın. Saçınızda soğan kokusunun yerini hafif kahve kokusu alacaktır. Eğer kahve kokusunu sevmiyorsanız, bu yöntemi uygulamayın.

Yukarıdaki soğan ve sarımsak giderici yöntemin dışında diğer yöntemleri de deneyebilirsiniz. İşte saçtaki soğan ve sarımsak kokusunu geçiren yöntemler...

1. Saçtaki Soğan ve Sarımsak Kokusuna Maydanozlu Çözüm

maydanoz suyu ile saçtaki soğan kokusu nasıl gider
Bir tencere içine 1 demet maydanoz ve 1 litre su ekleyin. Yaklaşık 5 dk kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp, tencerenin ağzını kapatın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan karışımı süzgeç ya da tülbent ile süzün. Hazırladığımız maydanoz suyunu, saçlarınızı bir kaç kez şampuanla yıkadıktan hemen sonra saçlarınızı durulamak için kullanın. Bu uygulamayı bir kaç gün yineleyin. Sarımsak ve soğan kokusu bir kaç gün sonra kendiliğinden geçecektir.
Koku genelde saç ıslandığında etrafa yayılmakta ve oldukça rahatsız etmektedir. Bu nedenle saçınızı her yıkamadan sonra mutlaka saç kurutma makinesi ile kurutun. Saçınıza zorunlu olmadıkça, eşarp, bere ve şapka takmayın. Çünkü saçınızın hava alması gerekiyor. Kokunun ortadan kaybolması için, temiz havaya ihtiyacı vardır. Eğer imkanınız varsa; saçınızı maydanoz suyu ile durulayıp kuruttuktan sonra, saçınızı 20 dk kadar direk güneş ışığı altında bekletin. Hem vücudunuz D vitamini almış olur hem de güneş ışığı kötü kokuların kolayca giderilmesine yardımcı olur. (Güneş ışığını yaz mevsiminde sabah saat 9.00 - 11.00 arası alabilirsiniz. Güneşin tam tepe noktasında olduğu öğle saatlerinde güneşe çıkmanız tavsiye edilmez, çünkü ışınlar yarardan çok zarar verebilir.)

2. Saçtaki Soğan ve Sarımsak Kokusuna Karbonatlı Su Çözümü

karbonat ile soğan kokusu nasıl çıkar
Karbonat, saçtaki kötü kokunun giderilmesinde kullanılabilir. Kokunun giderilmesinde etkili bir yöntemdir. Doğal karbonat ve suyu bir kase içerisinde yaklaşık 2/3 oranında karıştırın. Elde edilen karbonatlı maskeyi saçlara uygulayın. Yaklaşık 5 dk kadar saçta beklettikten sonra, saçlarınızı su ile durulayın. Bu yöntemi haftada 1 defa uygulayabilirsiniz. Hazırlayacağınız maskeyi saçınızın yoğunluğuna göre artırıp azaltabilirsiniz.

3. Saçtaki Soğan ve Sarımsak Kokusuna Sirkeli Çözüm

elma sirkesi ile soğan kokusu nasıl çıkar
Elma sirkesi, saç sorunları için hazırlanan yöntemlerde çokça kullanılan bir malzemedir. Uzmanlar tarafından saç dökülmesi ve saç uzama sorunu gibi problemleri olanlara çok sık tavsiye edilir. Ayrıca saçın normal pH dengesini yeniden kazandırır ve bu dengeyi korumaya yardımcı olur. Aynı zamanda saçların daha gür, parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olan sirke, saçı temizlemeye ve kokuya sebep olan unsurların ortadan kaldırılmasına da yardımcı olur. Biz de sirkenin bu temizlik ve koku giderici özelliğinden yararlanarak saçtaki soğan ve sarımsak kokusunu ortadan kaldırmaya çalışacağız. Bunun için; Yarım çorba kaşığı organik ev yapımı elma sirkesini, 1 su bardağı su içinde karıştırın. Elde edilen sirkeli su ile saçlarınızı durulayın. Saçlarınızda 1- 2 dk kadar tuttuktan sonra normal su ile saçınızı yıkayın. Eğer sirke kokusunu sevmiyorsanız, hazırlanan karışım içerisine gül yağı, lavanta yağı ya da herhangi bir uçucu yağdan 2 damla kadar ekleyebilirsiniz. Böylece sirke kokusu hafif bastırılmış olacaktır. Marketlerde satılan hazır turşu sirkeleri..vb sirkeleri kesinlikle kullanmayın. Onlar saçınıza zarar verebilir. Organik ev yapımı olan ve içerisine ekstra katkı maddesi eklenmeyen sirkelerden satın alın. Bu sirkeleri Migros gibi pek çok büyük markette bulabilir ya da internet üzerinden organik ürün satan sitelerden satın alabilirsiniz.
Evde kendiniz doğal elma sirkesi yapmak istiyorsanız Evde Organik Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

4. Saçtaki Soğan ve Sarımsak Kokusunu Gidermek İçin Bal ve Tarçınlı Çözüm

tarçın ve bal ile saçtaki soğan ve sarımsak kokusu nasıl çıkar
Bal ve tarçın karışımı, vücutta bulunan enfeksiyonların giderilmesine yardımcı olarak bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlar. Biz de bu karışımın antibakteriyel ve antifungal (mantar enfeksiyonlarına karşı gelme) özelliğini ve tarçının koku bastırıcı özelliğini saçımızda; soğan - sarımsak kokusunda kullanacağız. Bunun için; Yarım çay kaşığı toz tarçını, orta büyüklükteki 1 fincan kaynar su içine ekleyin ve karıştırarak demlenmesini bekleyin. 10 - 15 dk demlenen ve oda sıcaklığına gelen tarçın suyunun içine 1 tatlı kaşığı kadar doğal bal ekleyin ve iyice karıştırın. Fincanda hazırladığımız karışımı, kafa derisi üzerine masaj yaparak uygulayın. Saç üzerinde 30 dk kadar bekletin ve ardından su ile durulayın. Duruladıktan sonra bir de şampuanla saçınızı yıkayın ve saç kurutma makinesi ile hemen saçınızı kurulayın. Bu maske saçınızda hafif tarçın kokusu oluşturacaktır. Eğer tarçın kokusunu sevmiyorsanız, uygulamanızı tavsiye etmiyoruz.

5. Saçtaki Soğan ve Sarımsak Kokusuna İyi Gelen Limon Suyu Yöntemi

limon suyu ile saçtaki soğan kokusu nasıl çıkar
Limonun kendisinin, tuz ile karıştırılması ile odada bulunan kötü kokuların giderilmesine yardımcı olduğu bilinir. Hatta gece başucuna konan limonlu ve kaya tuzlu yöntem, kötü kokuyu giderip ortamı temizleyerek, sabaha kadar rahat bir uyku çekmenizi sağlamaktadır. Limon suyu da, saçlarda oluşan kötü kokudan kurtulmanızı sağlayacaktır. Saçları ve saç diplerini baştan uca temizlemeye yardımcı olan limon suyu, saçlarınıza da limonun kendine özgü hoş kokusunu verecektir. Aynı zamanda saçlara parlak ve sağlıklı bir görünüm kazandıran limon suyu, kepek sorunundan kurtulmak isteyenler tarafından da kullanılmaktadır. Saçta oluşan soğan ve sarımsak kokusu için ise; 2 adet limonun suyu sıkılır ve 1 su bardağı su ile karıştırılarak temiz ve boş bir sprey şişesine dökülür. Bu karışım saçlara hafif masaj yaparak uygulanır ve yaklaşık 20 dk kadar bekletilir. Süre dolduktan sonra saçlar normal su ile durulanır. Limon suyu ile hazırlanan bu karışım, haftada 2 defa uygulanabilir. Yine saçların daha hoş kokması için, karışım içerisine isteğe göre bir kaç damla biberiye yağı ya da lavanta yağı ekleyebilirsiniz.

Odanızdaki kötü kokuyu gidermek ve rahat bir uyku için hazırlanan limonlu ve kaya tuzlu yöntem hakkında bilgi almak istiyorsanız, Uyurken Başucunuza Kaya Tuzlu Limon Koymak isimli yazımızı okuyabilirsiniz.
saçtaki kötü koku nasıl giderilir
Bu uygulamalar ile saçlarınızdaki kötü kokunun büyük oranda kaybolduğunu göreceksiniz. Eğer karışım saçlarınıza yetmiyorsa, saçlarınızın yoğunluğuna göre malzemeleri iki - üç katına çıkararak hazırlayabilirsiniz. Yine malzemelerden herhangi birine alerjiniz varsa kesinlikle uygulamayın. Sizde saçlarınıza bu yöntemleri denediyseniz, aşağıya yorumlarınızı bırakabilirsiniz.

2 Yorumlar

  1. Birisi yazmıştı bende uyguladim işe yarıyor o yüzden tavsiye ederim 2 kaşık Türk kahvesi kaya tuzu ve yarım limon suyunu karıştırın saciniza surup bir saat bekletin ve sonra yıkayın ben bu şekilde kurtuldum o kokudan

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski