Evde Bitkisel Saç Boyası Yapımı - Türk Kahvesi İle Saçları Doğal Boyama

Ev Yapımı Bitkisel Saç Boyası Yapımı - Türk Kahvesi İle Saçları Doğal Boyama

doğal saç boyası nasıl yapılır -KahveKafeNet
Saç boyanızı evde kendiniz yapabileceğinizi biliyor musunuz? Bu yazımızı okuduktan sonra doğal saç boyanızı evde kendiniz hazırlayabileceksiniz. Tamamen doğal ve yapılışı çok kolay saç boyasının en önemli özelliği, içerisinde hiçbir kimyasal bulunmamasıdır. Evde bulunan bir kaç malzemenin bir araya gelmesiyle elde edilen bu bitkisel boya, saçınıza kahverengi tonlarında bir renk verecektir. 
Siyah, Kahverengi, Bakır saçlı kişilerin rahatça kullanacağı bu boya, saç beyazlama sorununa da iyi gelmektedir. Kahvenin saç köklerinizde yapacağı kan dolaşımı artışı ve zeytin yağının saçları beslemesi sayesinde, saçlarınız sağlıklı bir yapıya kavuşacaktır. 
Peki Doğal Saç Boyası Nasıl Yapılır? İşte Doğal Saç Boyası Yapımı...

Kahve ile Doğal Saç Boyası Nasıl Yapılır? | Doğal Saç Boyası Beyaz Kapama | Doğal Bitkisel Saç Boyası Yapımı | Doğal Saç Boyası Tarifi Evde

doğal saç boyası beyaz kapama - KahveKafeNet

Siyah Çay ve Türk Kahveli Doğal Saç Boyası İçin Malzemeler:

- 2 yemek kaşığı Türk kahvesi
- Yarım çay bardağı taze demlenmiş çay
- 1 yemek kaşığı adaçayı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı doğal elma veya üzüm sirkesi

Evde Bitkisel Saç Boyası Yapılışı ve Kullanımı:

Çaydanlığın demliğine siyah çayı ve adaçayını ekleyin. (1 adet süzen poşet çay Adaçayı da olabilir) Üzerine sıcak su dökerek ikisinin birlikte demlenmesini sağlayın. Demlenen çayı süzün ve yarım bardak kadar alın. Cam veya porselen bir kase içerisine Türk kahvesini, çayı, zeytin yağını ve sirkeyi ekleyin. (Çayın tamamını hemen dökmeyin yavaş yavaş kıvam alana kadar dökün) Tüm malzemeleri muhallebi kıvamı alana kadar güzelce karıştırın. Karışımı 15- 20 dk kadar dinlendirin. Ardından bu karışımı saçlarınızı boyar gibi uygulayın. Boneyle kapatarak 45 dakika bekletin ve saçlarınızı yıkayın. Beyazlarınızın yavaş yavaş kapandığını göreceksiniz. Bu doğal boyayı, 2-3 haftada bir kez uygulayabilirsiniz. Koyu renk saça sahip kişiler uygulayabilir. Sarı saçlı ve daha açık saç rengi olan kişilerin kullanmasını tavsiye etmiyoruz. Çünkü kahverengi bir renk vereceği için, mevcut saçınızda renk değişikliğine neden olacaktır.
doğal saç boyası yapımı bakır - KahveKafeNet
Uyarı: Yukarıdaki malzemelerden herhangi birine alerjisi olanlar, kafa derisinde yara vb. sorunu olanlar bu bitkisel boyayı kesinlikle uygulamamaları gerekir.

Sizde saçlarınızdaki değişimi aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski