Tok Tutan ve İştah Kapatan Besinler Nelerdir?

Tok Tutan ve İştah Kapatan Besinler Nelerdir?
tok tutan besinler hangileridir - KahveKafeNet
Sağlıklı bir şekilde kilo vermenin anahtarı, doğru besin seçimidir. Eğer doğru besinler seçerek kilo vermeye başlarsanız, bu besinler sizin hem tok kalmanıza yardımcı olacak hem de kilo vermenize de yardımcı olacaktır. Tok tutan besinler, bir çok diyetisyen ve Canan Karatay gibi uzmanlar tarafından zayıflamak isteyenlere tavsiye edilir. Bizde yazımızda sizlere sağlıklı bir şekilde kilo verdirecek iştah kapatan yiyeceklerden bahsetmek istiyoruz. Aslında iştah kapatan derken, tok tutan besinlerden bahsetmek daha doğru olur. İşte Sağlıklı Bir Şekilde Kilo Verdiren ve Tok Tutan Besinler...

İştah Kesen Tok Tutan Yiyecekler Nelerdir? | İştahınızı Azaltacak Gıdalar | Tok Tutan Besinler Hangileridir? | Diyette Tok Tutan Besinler
tok tutan yiyecekler nelerdir - baklagiller - KahveKafeNet
1.Yumurta
Tok tutan besinlerin başında yumurta yer alır. Yumurta, özellikle içerisindeki yüksek miktarda bulunan kaliteli proteinden dolayı, tok tutma özelliği en yüksek olan besindir. Sabah kahvaltısında yumurta yediğimizde, neredeyse bütün gün boyunca tok tutma özelliği olur. Tabii ki biz bu kadar seyrek beslenmeyi tavsiye etmiyoruz ama yumurta gerçekten iştah krizi çok olan ve çok iştahlı olan kişiler için çok değerli bir besindir. Mutlaka her gün sabah kahvaltıda 1 yumurta tüketmenizi tavsiye ederiz.

2. Yağlı Tohumlar
Bir diğer tok tutan ve iştah kapatan besinde, yağlı tohumlardır. Badem, ceviz, fındık, kaju, antep fıstığı, yer fıstığı gibi besinlerde, özellikle içerisindeki faydalı Omega-3 yağ asitlerinden dolayı, liflerden dolayı tok tutma özelliği olan besinlerdendir. Ara öğünlerimizde bu tarz yağlı tohumları da eksik etmemek de fayda vardır.

3. Kuru Baklagiller
Kuru baklagillerde iştah kapatan yani tok tutan besinlerden birisidir. Kuru fasulye, nohut, mercimek, barbunya gibi besinlerde içerisindeki yüksek miktarda posa ve bitkisel proteinden dolayı bizi tok tutar, kan şekerimizi dengeler ve midemizde uzun süre kalır. Bu yüzden haftanın en az 2-3 günü kurubaklagil tüketmekte fayda var.

4. Salatalar
Öğünlerde bol miktarda salata tüketmekte oldukça etkilidir. Salata midemizde uzun süre kalır, posa içeriği çok yüksek olan bir sebze grubudur. Bu yüzden öğünlerde bol bol salata tüketin ki, iştahınızı kapatsın.

5. Tam Tahıllı Besinler
Yulaf ve diğer tam tahıllı besinlerde hem glisemik indeksinin düşük olması bakımından hem de içerisindeki yüksek miktarda kaliteli bitkisel protein ve karbonhidratlardan dolayı da, özellikle bizim kan şekerimizi dengelemede ve bizi tok tutmada etkilidir. O yüzden beyaz ekmek yerine her zaman için daha koyu renkli ekmekler tüketmek, pirinç yerine buğday tüketmek, beyaz unun yerine diğer daha koyu renkli unları tüketmek tok kalmanıza yardımcı olur.

6. Su
Hayatımız için çok önemli olan su, gün içerisinde mutlaka bol bol içilmesi gereken çok değerli bir içecektir. Hem metabolizmayı hızlandırır hem de tok kalmaya yardımcı olur. Çünkü midemizde bir miktar yer kaplar. Hatta yapılan bilimsel çalışmalarda, ılık suyun soğuk suya göre daha uzun süre midede yer kapladığı da görülmüştür. Bu yüzden çok soğuk su yerine, daha ılık suları tercih etmekte daha faydalı olur.
gün boyu tok tutan besinler - KahveKafeNet
Eğer zayıflamaya karar verdiyseniz mutlaka bu besinlerden yeterli miktarlarda tüketmeye çalışın.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski