Starbucks Kurabiye Tarifi | Starbucks'ın Ödüllü Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Starbucks Kurabiye Tarifi | Starbucks'ın Ödüllü Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

starbucks kurabiyesi kalori - starbucks kurabiyesi nefis - www.kahvekafe.net
Herkesin kahve veya çay yanında severek tükettiği, tarçınlı ve cevizli starbucks kurabiye tarifi ile yeniden sizlerleyiz. Dışı kıtır kıtır içi yumuşacık olan bu harika kurabiyeleri, bir tadan bir daha tatmak isteyecek ve çoğu zaman yapmak isteyeceksiniz. Çocuklarınız, eşiniz, dostunuz, akrabalarınız ve sevdiğiniz kişilere, sık sık bu tarifi yapabilir onların mutlu olmasını sağlayabilirsiniz. Yapımı oldukça kolay olan bu kurabiyeler aynı zamanda ödüllü bir kurabiyedir. Dünya genelinde bir çok insan tarafından beğeni alan ve zevkle tüketilen bu kurabiyeler, hemen hemen her yaştan kişinin favori kurabiyeler listesinin başında yer alır. İşte Ev Yapımı Starbucks Ödüllü Kurabiye Tarifi...

Starbucks Kurabiye Nasıl Yapılır? | Enfes Damla Çikolatalı Starbucks Kurabiye Yapımı | Starbucks Kurabiye Tarifi, En Güzel Nasıl Yapılır?

starbucks kurabiyesi ekşi - starbucks kurabiyesi arda - www.kahvekafe.net

Ev Yapımı Starbucks Kurabiyesi İçin Malzemeler

◦ 2 adet yumurta sarısı
◦ 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
◦ 1 çay bardağı pudra şekeri
◦ 1 çorba kaşığı ılık su
◦ 1 paket vanilya
◦ 2 su bardağı un
◦ 1 paket kabartma tozu
◦ 2 çay kaşığı toz tarçın
◦ 1,5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
◦ 1 çay bardağı damla çikolata

Evde Tarçınlı ve Cevizli Starbucks Kurabiyesi Yapılışı

Derin bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve yumurtanın sarısını ekleyin. İki malzemeyi el mikseri ile güzelce çırpın. Ardından sırasıyla; pudra şekeri, su, tarçın ve vanilya ekleyip çırpmaya devam edin. Malzemeler yavaş yavaş kurabiye hamuru kıvamını almaya başladı. Şimdi sırada un ve diğer malzemelerin eklenmesi kaldı. Artık mikseri bırakıp elimizle yoğurma işlemine geçiyoruz. Unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin ve bir yandan da elinizle hamuru yoğurun ki kıvamı güzel olsun. (hamurunuz cıvık kalırsa biraz daha un ilave edebilirsiniz) Hamur yumuşacık şekil alan bir kıvama geldiğinde içine son olarak damla çikolata ve cevizi de ilave edin ve 1 dk kadar daha yoğurun. Hamur hazır hale gelince rulo şekli verince streç filme sarın. Buz dolabında yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru dolaptan alın ve üzerindeki streç filmi çıkardıktan sonra ince kurabiye dilimleri halinde kesin. Kesilen kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında, arada kontrol ederek 15- 20 dk boyunca pişirin.
Kurabiyelerin piştiğinden emin olduktan sonra, fırından alın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan kurabiyeler servise hazır.
starbucks kurabiye tarifi nefis - www.kahvekafe.net
Sizde Tarçınlı ve Cevizli Starbucks Kurabiyeleri hakkındaki yorum ve değerlendirmelerinizi aşağıya yazabilirsiniz.



Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski