Karabuğday Diyeti Nasıl Yapılır?

Karabuğday Nedir? | Karabuğday Faydaları Nelerdir? | Karabuğday Diyeti Nasıl Yapılır?
karabuğday diyeti nedir - karabuğday diyeti nasıl yapılır - KahveKafeNet
Karabuğday, Polygonaceae (kuzukulağıgiller) familyasında Fagopyrum cinsine ait, isim olarak tahıl olduğu düşünülen ancak tahıl olmayan ve sadece tahıla benzeyen bir bitki türüdür. Karabuğday pek çok yerde "Greçka" ismiyle de bilinir. İngilizce de "buckwheat", Latince de ise "Fagopyrum esculentum Moench" denilen karabuğday, eşkenar üçgen prizmaya benzeyen ve sarı - kahverengi renkte bir görüntüsü olan tohumlardır. Tadına baktığımızda ise; kendine özgü hafif bir aroması ve çok baskın olmayacak şekilde bildiğimiz bulgura benzeyen bir tada sahiptir. Dünyada en önemli karabuğday üreticilerin başında Çin gelmektedir. Ardından sırasıyla Rusya ve Ukrayna gelmektedir. Bundan da anlaşılacağı üzere karabuğday Orta Asya kökenli bir bitki tohumudur.

Karabuğday Faydaları Nelerdir?
karabuğday diyeti yapanlar yorumları - karabuğday diyeti faydaları - KahveKafeNet
Karabuğdayın kalorisi oldukça düşüktür. Örnek vermek gerekirse; 1 su bardağı kadar karabuğdayın kalorisi 155 kalori civarındadır. Düşük kalorili olmasının yanında pek çok vitamin ve minerallerde içerir. Manganez(%34), bakır(%28), magnezyum(%21), lif(%18) ve fosfor(%17) açısından oldukça zengindir. Ayrıca; Amino asitler, B1, B2, B6, P, E vitaminleri ve protein(%14) içermektedir. Pek çok diyetisyen tarafından tavsiye edilen hatta vejeteryan ve veganların da protein ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sıklıkla tükettiği besinler arasında yer alan karabuğdayın, pek çok faydası da bulunur.  Şimdi o faydalarına bir göz atalım. İşte Karabuğdayının Sağlığa Faydaları...

Karabuğdayın Yararları Nelerdir? | Greçkanın Faydaları Nelerdir
● Zengin lif oranı ve bağırsak çalıştırıcı özelliği ile zayıflamaya yardımcı olur.
● Kolesterol düşürücü özelliği vardır. Kötü kolesterol(LDL) ve iyi kolesterol(HDL) üzerinde olumlu etkiler gösterir ve kolesterolün dengelenmesine yardımcı olur.
● Yüksek tansiyon, kansızlık ve kalp hastalıkları riskini azaltır.
● Kan şekerini dengeler ve diyabet hastalığı riskini azaltmaktadır.
● Karaciğer üzerinde olumlu etkiler gösterir. Karaciğer yağlanmasını azaltır, karaciğerin temizlenmesini sağlar.
● Vücudu toksinlerden arındırır.
● Saç ve tırnakların sağlıklı görünmesine yardımcı olur ve saç ve tırnakları güçlendirici özelliği vardır.
● Cildi besleyerek yaşlanma etkilerini azaltır.
● Beynin daha iyi çalışmasını sağlar ve hafızayı güçlendirir.
● Sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar.

Evet karabuğday(greçka)'ın faydalarından bahsettik şimdi ise karabuğday diyetine geçelim. İşte Karabuğday diyeti..

Karabuğday(greçka) Diyeti Nasıl Yapılır? | Karabuğday Diyeti ile Hızlı Kilo Verme | Karabuğday Diyeti ile Zayıflama
kolay kilo verdiren diyetler - karabuğday diyeti ile zayıflayanlar - KahveKafeNet
Yaz aylarının çok yaklaştığı şu günlerde, fazla kilolardan kurtulmak isteyen insanlar pek çok diyete başvurmaktadır. Ancak bu diyetlerin kimisi etkili olurken kimisi etkisiz kalmakta hatta kilo aldırmaktadır. Bu da kilo vermek isteyen kişileri mutsuz etmektedir. Günümüzde diyetisyenler tarafından pek çok diyet paylaşılmaktadır ve bunlardan bazıları oldukça etkilidir. Bizde bu yazımızda oldukça etkili olan ve sizi fazla kilolarınızdan kurtaracak bir diyetin, karabuğday diyetinin tarifini paylaşacağız. 3 gün uygulayacağınız bir diyet listesi ve karabuğday yemeğinden oluşan bu diyet ile, metabolizmanız hızlanacak ve vücudun yağ yakımı kolaylaşacaktır.
İşte Karabuğday Diyeti Listesi ve Karabuğday Diyet Yemeği Tarifi...

Sağlıklı Kilo Verdiren Karabuğday Yemeği Tarifi:
Karabuğday Diyet Yemeği İçin Malzemeler:
- 1 su bardağı karabuğday(greçka)
- 3 adet yeşil elma
- 3 tatlı kaşığı toz tarçın

Karabuğday(Greçka) Diyet Yemeği Hazırlanışı:
Karabuğdayı akşamdan bir kap içine ekleyin ve üzerine bir - iki parmak kalınlığında aşacak su ilave edin. Bir gece boyunca suda bekletilen karabuğdayın sabah suyunu süzün ve yıkayın. Ardından karabuğdayı tencereye ekleyin ve üzerine su koyarak haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzüp soğumaya bırakın. Karabuğdaylar bir kenarda soğurken, elmaların kağunu soyun ve elmaları rendeleyin. Her şey hazırsa tüm malzemeleri(haşlanmış karabuğday, rendelenmiş elma ve tarçın) bir kap içerisinde güzelce karıştırın. İşte hızlı kilo verdiren karabuğday yemeği hazır. Hazırlanan yemeği aşağıda yer alan diyet listesine göre tüketin. Kalan yemeği saklama kabına koyarak buzdolabında bekletebilir ve diyete göre açıp tüketebilirsiniz.

İşte Karabuğday Yemeği ile Uygulanan 3 Günlük Diyet Listesi:
karabuğday diyet yemeği -  karabuğday diyeti ekşi - KahveKafeNet
Sabah Kahvaltı Öncesi:
● 1 su bardağı su içerisine yarım dilim limonun suyunu ilave edin ve için.

Sabah Kahvaltısı:
● Hazırladığımız karabuğday diyet yemeğinden 3 yemek kaşığı tüketin.

Öğle Yemeği Öncesi Ara Öğün:
● Öğle öncesi, saat 10.00 - 11.00 gibi 2 adet salatalık yiyin (organik bulabilirseniz ondan tüketin) ve üzerine 1 fincan yeşil çay için.

Öğle Yemeği:
● Hazırladığımız karabuğday diyet yemeğinden 3 yemek kaşığı tüketin.

Öğle Yemeği Sonrası Ara Öğün:
● Öğle yemeği sonrası, saat 15.00 - 16.00 gibi 2 adet salatalık yiyin (organik bulabilirseniz ondan tüketin) ve üzerine 1 fincan yeşil çay için.

Akşam Yemeği:
● Hazırladığımız karabuğday diyet yemeğinden 3 yemek kaşığı tüketin.

Akşam Yemeği Sonrası Ara Öğün:
● Akşam yemeği sonrası, saat 20.00 - 21.00 gibi 2 adet salatalık yiyin (organik bulabilirseniz ondan tüketin) ve üzerine 1 fincan papatya çayı için.

Bu diyeti uygularken bol bol su tüketmeyi(günde en az 2 litre) unutmayın. Eğer çok çok fazla acıkırsanız, gün içinde 100- 150 gram kadar yulaf eklenmiş yoğurt tüketebilirsiniz.

Karabuğday Diyetinin Uygulanması Konusunda Uyarılar:
● Bazı kişiler daha önce tüketmediği ve karabuğdaya alerjisi olup olmadığını bilmediği için, bu konuya dikkat etmesi ve tüketmeden önce bir alerji testi yaptırması veya doktora başvurmasını tavsiye ederiz. Eğer alerji durumunuz varsa kesinlikle bu diyeti uygulamayın.
● Yine herhangi bir sağlık probleminiz varsa, bu diyeti uygulamaktan kaçının. Örneğin; kan şekeri düşüklüğü gibi bir rahatsızlığınız varsa, bu diyet daha da fazla düşüreceği için sağlık sorunlarına neden olabilir. Diyeti ugyulamadan önce bir diyetisyenden veya hekimden yardım alın.
● Çeşitli ilaçlar kullanıyorsanız ya da yakın bir zamanda ameliyat gibi bir durumunuz varsa, yine bu diyeti uygulamaktan kaçının.

Bu gibi durumlara dikkat ederseniz, sağlıklı bir şekilde kilo vereceksiniz.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski