Soya Yoğurdu Nedir? - Evde Soya Yoğurdu Nasıl Yapılır? | Vegan Yoğurt Yapımı

Soya Yoğurdu Nedir? - Evde Soya Yoğurdu Nasıl Yapılır? | Vegan Yoğurt Yapımı
soya yoğurdu tarifi, KahveKafeNet
Soya yoğurdu, soya fasulyesinden elde edilen soya sütünün kaynatılıp oda sıcaklığına geldikten sonra, nohut mayası ile mayalanmasıyla elde edilen bir yoğurttur. Eğer vegan besleniyor ve canınız yoğurt çekiyorsa bu tarif tam size göre. Ara öğünlerde ve ana yemeklerin yanında vazgeçilmez olan yoğurt, vegan beslenen kişiler içinde vazgeçilmez lezzetler arasında yer alacak. Vegan yoğurt, tamamen bitkisel ürünler kullanılarak hazırlanmaktadır. Soya sütünden hazırlanan vegan yoğurtlar, soya sütü içerisine eklenen kültür bakterileri ile yogurt haline getirilir. Lezzetli tadı ve harika kıvamıyla eşsiz bir lezzet olan vegan yoğurtları mutlaka denemelisiniz. Bildiğimiz yoğurt görüntüsünde olan soya yoğurdu, normal yoğurda göre sadece tat olarak farklılık göstermektedir. Bu yoğurdu hazırlarken, ihtiyacınız olan soya sütü ve nohut mayasıdır. Eğer soya sütü ve nohut mayasının yapılışını bilmiyorsanız Soya Sütü Nasıl Yapılır? ve Nohut Mayası Nasıl Yapılır? yazılarımızı okuyabilirsiniz. Daha önce bunların tariflerini paylaşmıştık. Eğer soya sütünüz hazırsa, yoğurt yapımına geçelim. İşte Ev Yapımı Soya Yoğurdu Tarifi...

Nohut Mayası ile Mayalanmış Soya Yoğurdu Tarifi | Vegan Beslenenler İçin Soya Sütünden Soya Yoğurdu Yapımı
soya yoğurdunun faydaları nelerdir, KahveKafeNet
Vegan Soya Yoğurdu Yapımı İçin Malzemeler:
- Soya sütü (daha önce hazırladığımız soya sütü - ilgili yazıyı okuyun)
- Nohut mayası (daha önce hazırladığımız nohut mayası - ilgili yazıyı okuyun)

Vegan Soya Yoğurdu Yapılışı:
Daha önce verdiğimiz tarifte, blenderdan geçirdiğimiz soya sütünü tencereye alıp 10 dk kadar kaynatın ve üzerinde biriken köpüğü alın. Kaynayan soya sütünü bir kenara alın ve ısısı oda sıcaklığına (yaklaşık 38 derece) gelene kadar bekleyin. Daha önce hazırladığımız nohut mayasını bir kaşıkla alıp sütün içerisine katın ve bir kaç tur karıştırın. Hazırladığımız mayalanmış sütü, normal yoğurt mayalıyormuş gibi kapağını kapattıktan sonra kalın bir beze sarın. 5 - 6 saat sonra yoğurdumuz hazır olacaktır. Bu yoğurdu buzdolabında saklayabilir ve isterseniz daha sonra maya olarak kullanabilirsiniz.

Soya Yoğurdu Nerede Satılır? | Soya Yoğurdunu Nereden, Nasıl  Bulurum? | Soya Yoğurdu Fiyatları Nedir?
trakya vegan yoğurt fiyatı, soya yoğurdu migros, vegan yoğurt fiyatı nedir, KahveKafeNet
Soya yoğurdunu "Vegan Yoğurt" ismi ile internet üzerinden, migros gibi büyük marketlerden ya da sadece vegan ürünler satan yerlerden satın alabilirsiniz. Soya yoğurdunun 200 gr fiyatı ise; 7 - 10 TL arasındadır. Bu fiyat zamanla artabilir ya da azalabilir.
soya yoğurdu mayası, soya sütü yoğurdu, soya sütü yoğurt, KahveKafeNet
Soya yoğurdunun lezzeti hakkındaki düşüncelerinizi ve varsa vegan yoğurt tariflerinizi, aşağıya yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski