Evde Soya Sütü Nasıl Yapılır? | Evde Soya Sütü Yapımı

Soya Sütü Nedir, Evde Soya Sütü Nasıl Yapılır? | Evde Soya Sütü Yapımı
soya sütü nasıl yapılır, soya sütü kalori, KahveKafeNet
Soya sütü, soya fasulyesinin blender da su ile birlikte çekilmesiyle elde edilen sıvı bir karışımdır. Bu karışımın rengi süt beyazı olduğu için, soya sütü ismi verilmiştir. Soya sütünü neredeyse bütün marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Buna karşılık, evde de soya fasülyesinden kendiniz soya sütü yaparak çok daha ucuza mal edebilirsiniz. Vegan yaşama sahip kişiler tarafından çok yaygın bir şekilde kullanılan soya sütü, başta tatlı olmak üzere pek çok yiyecek ve içeceğin hazırlanmasında kullanılmaktadır. Vegan beslenme için biraz maliyetli olan soya sütünü, evde kolayca hazırlayarak tüketebilirsiniz. İhtiyacınız olan şeyler; GDO'suz soya fasülyesi, su ve blender. İşte Ev Yapımı Vegan Soya Sütü Tarifi...

Soya Sütü Nedir, Nasıl Yapılır? | Kolay Soya Sütü Yapımı | Soya Fasulyesinden Soya Sütü Hazırlama
soya sütü üretimi, sağlıklı soya sütü tarifi, KahveKafeNet
Evde Soya Sütü Yapmak İçin Malzemeler:
- 1 su bardağı soya fasülyesi
- 5 su bardağı su

Evde Soya Sütü Yapılışı:
Akşam yatmadan önce saat 20.00 civarı, bir kap içerisine organik soya fasulyesini ekleyin ve üzerini 3 - 4 cm aşacak kadar su doldurun. En az 8 saat olmak üzere suda bekletin. Sabah kalktığınızda fasülyeler hazır olacaktır. Soya fasulyelerinin suyunu süzgeç yardımıyla süzün ve fasulyeleri blender haznesine alın. Üzerine önce 2 su bardağı su ilave edip biraz çalıştırdıktan sonra, 3 su bardağı su daha ilave edin. Toplam 5 bardak su olacaktır. Bembeyaz bir görünüm elde edene kadar yaklaşık 1.5 - 2 dk boyunca blenderi çalıştırın. Beyaz bir görüntü olunca blenderi durdurun ve bir kabın içerisine tülbent serin. Blender haznesinde bulunan püre haline gelmiş soyayı tülbentin içerisine dökün. Daha sonra tülbentin 4 köşesinden kaldırıp top haline getirerek, sıkarak soyanın sütünü alıyoruz. Ne kadar çok sıkarsanız o kadar çok süt çıkacaktır. Posasını daha sonra ekmek veya peynir yapımında kullanabilirsiniz. Bunun için; Soya Posası ile Ekmek Nasıl Yapılır? Soya Posasından Peynir Nasıl Yapılır? isimli yazılarımızı okuyabilirsiniz. Soyanın sütünü tamamen süzdükten sonra, bir tencere içerisine alıp 1 - 2 dk boyunca kaynatın.
soya sütü faydaları, soya sütü fiyat, KahveKafeNet
Ev Yapımı Soya Sütü hazır. Kaynayan sütün soğumasını bekleyip bir kavanoz içine alarak buzdolabında bir kaç gün boyunca saklayabilir ya da ılık bir şekilde içebilir, tatlı yapımında kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski