Yüzünüzdeki Çillerden Kurtulmak İçin 5 Doğal Çözüm - Çillerden Kurtulmanın 5 Yolu

Çillerden Kurtulmak İçin 5 Doğal Çözüm - Çillerden Kurtulmak İçin Evde Yapabilecekleriniz

çillerden kurtulmak evde - www.kahvekafe.net
Çiller, cildinizde ortaya çıkan açık kahverengi pigmentasyon lekeleridir. Çiller, melanini tutan cilt hücrelerinden oluşur. Çiller zararlı değildir ancak dış görünüşüne önem veren bazı insanlarda, sinir bozucu olabilirler. Cilt üzerinde oluşan çiller, genellikle güneşe aşırı maruz kalma nedeniyle oluşur. Hormonal dengesizlikler de, bu açık kahverengi lekelerin oluşmasının diğer bir nedenidir. Çiller daha çok yüz, kol ve omuzlarda görülür. Sivilce izlerinden nasıl kolay kolay kurtulamıyorsanız, çillerden de kurtulmak kolay değildir. Bu yazımızda çillerden kurtulmak için sizlere 5 kolay çözümden bahsedeceğiz.
İşte Çillerden Kurtulmanın Yolları...


Evde Çillerden Kurtulmanın Yolları | Çillerden Kurtulma Yöntemleri | Çillerden Kurtulma Kesin Çözümü


1. Limon Suyu İle Çillerden Kurtulmak 

Limon Suyu İle Çillerden Kurtulmak Evde - www.kahvekafe.net
Limon suyunun, çilleri ve diğer cilt pigmentasyonlarını aydınlatmaya yardımcı olan etkili, organik bir bileşen olduğu bilinmektedir. Bu doğal bileşen, yalnızca çillerinizi değil aynı zamanda lekelerinizi de azaltmak için önemli etkiler sağlar. 2 ya da 3 çay kaşığı limon suyu ile, çil olan bölgelerinize parmak uçlarınızı kullanarak hafifçe masaj yapın. Cildinizde 10 dk kadar bekletin. Etkili sonuçlar almak için, günde iki defa tekrarlayın.


2. Aloe Vera İle Çillerden Kurtulmak


Aloe Vera İle Çillerden Kurtulmak Evde - www.kahvekafe.net
Aloevera, Aloesin olarak bilinen ve cilt pigmentasyonunu azaltmak için etkili bir bileşene sahiptir. Çiller için güvenilir ve etkili bir tedavi yöntemidir. Bunun için taze aloevera jelini kullanabilirsiniz. Taze aloevera jelini yüzünüzdeki çilli bölgelere uygulayın ve 15 dk kadar bekletin. Hemen sonra soğuk su ile durulayın. Etkili sonuçlar almak için bu yöntemi haftada 3 - 4 kez tekrarlayın.

3. Tereyağı İle Çillerden Kurtulmak

Tereyağı İle Çillerden Kurtulmak Evde - www.kahvekafe.net
Tereyağı, çillerin azaltılmasına yardımcı olan bir başka etkili yöntemdir. Tereyağı, aynı zamanda cildimizi esnek ve nemli bırakır. Tereyağı ve yulaf ezmesini kullanarak etkili sonuçlar alabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı organik tereyağı ve 1 çay kaşığı yulaf ezmesini karıştırarak macun haline getirin. Bu macunu yüzünüze uygulayın ve yüzünüzde 15 - 20 dk kadar bekletin. Ardından ılık su ile durulayın. Daha iyi sonuçlar almak için; haftada iki defa bu karışımı uygulayın.

4. Badem Yağı İle Çillerden Kurtulmak

Badem Yağı İle Çillerden Kurtulmak Evde - www.kahvekafe.net
Badem yağı, A ve E vitamini bakımından zengindir, cildi besler ve pigmentasyonları azaltır. 3 ya da 4 damla badem yağı alın. Parmak uçlarınızla yüzünüzdeki çilli bölgelere masaj yapın ve yaklaşık 1 saat cildinizde tutun. Cildiniz yağı tamamen emdikten sonra ılık su ile yıkayın. Bu yağı her gece yatmadan 1 saat önce uygulayabilirsiniz.

5. Nane ve Muz İle Çillerden Kurtulmak

Nane ve Muz İle Çillerden Kurtulmak Evde - www.kahvekafe.net
Çillerin azaltılmasına yardımcı olan Nane, aynı zamanda antioksidan kaynağıdır. Muzda bulunan besinler ise, cildin korunmasına yardımcı olur. Bir havan içine, bir tutam taze nane atın ve püre haline getirin. Ardından içine yarım dilim kabuğu soyulmuş muz atın ve ikisini iyice püre haline getirin. İyice püre haline gelen malzemeyi yüzünüze uygulayın. 10 - 12 dk kadar yüzünüzde bekletin ve ardından ılık su ile yıkayın. Daha iyi sonuçlar almak istiyorsanız, bu karışımı haftada üç defa uygulayın.
Doğal Yöntemlerle Çillerden Kurtulun...


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski