Kırmızı Pancar İle Yapılan 5 Önemli Cilt Maskesi Tarifi

Kırmızı Pancar İle Yapılan 5 Önemli Cilt Maskesi Tarifi

kırmızı pancar cilt maskesi - www.kahvekafe.net
Pancar, folik asit, potasyum ve C vitamini açısından oldukça zengin bir sebzedir. Ölü hücrelerin yenilenmesine yardımcı olan pancar, güzellik amacıyla kullanıldığında etkili sonuçlar vermektedir.
Pancar, kendine özgü lezzeti ve besin değeri olan ıspanakgiller ailesine has otsu bir bitkidir. Canlı ve güzel görünümlü bu sebze, folat(folik asit), potasyum, C vitamini, lif ve antioksidan kaynağıdır. Bu nedenle, hem kanı temizler hem de vücudun kan akışını uyarır. Sağlık açısından oldukça faydalı olan bu sebze, aynı zamanda cilt güzelliği içinde kullanılır. Antibakteriyel özelliğinin yanı sıra, ölü cilt hücrelerinin yenilenmesine de yardımcı olur. İşte cildiniz için, 5 Harika Kırmızı Pancar Tarifi...

Kırmızı Pancarın Cilde Sağladığı Faydalar Nelerdir? | Harika Bir Cilt İçin Kırmızı Pancar Tarifleri

kırmızı pancar maskesi yapılışı - www.kahvekafe.net

1. Kuru Ciltler İçin Kırmızı Pancar Tarifi

Pancar, vücuttaki kan dolaşımını artıran mükemmel bir antioksidan kaynağıdır. Kuru ciltlere de iyi gelen pancarın tarifi ise şöyledir:
◦ 1 tatlı kaşığı süt, 
◦ 2-3 damla badem yağı
◦ Hindistan cevizi yağı
◦ 2 çay kaşığı pancar suyu
Yukarıdaki malzemeleri cam cir kase içinde düzgün şekilde karıştırın. Hazır hale gelen karışımı, yüzünüze hafifçe masaj yaparak uygulayın. Yüzünüzde 10 dakika boyunca bekletin. Sonra, ılık su ile yüzünüzü yıkayın.

2. Cilt Parlaklığı İçin Kırmızı Pancar Tarifi

Bu cilt parlaklığı arttırıcı kırmızı pancar tarifini hazırlamak için;
◦ 2 çay kaşığı portakal kabuğu tozu
◦ 1 çay kaşığı pancar suyu
Yukarıdaki malzemeleri bir kaseye alın ve yoğun krem kıvamı alana kadar karıştırın. Hazırlanan karışımdan yüzünüze uygulayın ve 10 dk sonra soğuk suyla yıkayın. Daha iyi sonuçlar elde etmek için, bu tarifi haftada 4 - 5 defa uygulayın. Cildinizin parladığını göreceksiniz.

3. Güneşin Zarar Verdiği Cilt İçin Kırmızı Pancar Tarifi

Özellikle yaz aylarında güneşe sürekli maruz kalmak, cildimizin mat ve soluk görünmesine neden olabilir. Kırmızı Pancar, oluşan bu kötü görüntünün tedavisinde size yardımcı olur. Bunun için;
◦ 1 çay kaşığı pancar suyu 
◦ 1 çorba kaşığı ekşi krema
Yukarıdaki malzemeleri porselen bir kase içesinde güzelce karıştırın. Hazırlanan karışımı yüzünüze masaj yaparak uygulayın. Sürdükten sonra yüzünüzde 20 -25 dakika kadar kurumasını bekleyin. İşlem tamamlandıktan sonra, normal su ile durulayın. Daha iyi sonuçlar almak için, haftada iki kez bu tarifi uygulayın.

4. Göz Altı Morlukları İçin Kırmızı Pancar Tarifi

Pancar, inatçı göz altı morluklarının aydınlatılmasına yardımcı olmaktadır. Bunun için;
◦ 1 çay kaşığı pancar suyu
◦ 2-3 damla badem yağı
Yukarıdaki malzemeleri karıştırın ve bu karışımı, gözlerinizin altında bulunan morluklara masaj yaparak sürün. Sürdükten sonra 15 dakika bekletin ve daha sonra soğuk su ile durulayın. Kırmızı pancarın aydınlatıcı etkisi ile, göz altı morluklarınızdan kurtulun.

5. Pürüzsüz Ciltler İçin Kırmızı Pancar Tarifi

Bu kırmızı pancar tarifi, cildinizdeki nemin yenilenmesine yardımcı olur ve cildinizin pürüzsüz ve nemli kalmasını sağlar. Bu tarifi yapmak için;
◦ 4 çay kaşığı pancar suyu 
◦ 3 çorba kaşığı yoğurt
Yukarıdaki malzemeleri bir kase içinde güzelce karıştırın. Güzel bir kıvam alan karışımı, fırça yardımıyla  yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Uyguladıktan sonra 10 dakika kadar bekletin ve hafifçe masaj yapın. Ardından ılık su ile durulayın. Haftada 3 kez uygulanan bu tarif ile cildiniz portakal görünümünden kurtulacak ve pürüzsüz bir hale dönüşecek.
kırmızı pancar maskesi tarifi - www.kahvekafe.net
Kırmızı Pancar ile harika ciltlere sahip olun...


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski