Gerçek Kaşar Peyniri Nasıl Anlaşılır? - Hileli Kaşar Peynirini Nasıl Anlarız?

Gerçek Kaşar Peyniri Nasıl Anlaşılır? - Hileli Kaşar Peynirini Nasıl Anlarız?
Sahte Kaşar Peynirini Gerçeğinden Ayırt Etmenin Yolları Nelerdir?
Sofraların vazgeçilmez besinlerinden olan Kaşar Peyniri, Kalsiyum, B12 Vitamini ve Fosfor kaynağı açısından zengindir. Sağlık açısından oldukça faydalı olan kaşar, kanser başta olmak üzere; kemik erimesi, ülser, mikrobik enfeksiyonlar, mide rahatsızlıkları ve diş çürükleri gibi bir çok hastalık ve rahatsızlığa iyi gelmektedir. Halk arasında oldukça sevilen ve yaygın bir şekilde tüketilen kaşar peyniri, başta sabah kahvaltılık ürünler başta olmak üzere; tost, pizza, pide, börek ve diğer hamur işleri, çorbalar, etli yemekler gibi. pek çok alanda da kullanılmaktadır.
Bu kadar yaygın tüketilen bir besinin sahte mi, gerçek mi olduğu pek ayırt edilememektedir. Günümüzde gıda teröristleri pek çok hileli ürünü piyasaya sürerek insanları zehirlemektedir. Daha fazla para kazanmak için gözü dönen teröristler, her hileye başvurmaktadır. Hileli ürünlerin başında ise; çok sık tüketilen süt ve süt ürünleri yer almaktadır. Bu ürünlerden biri olan kaşar peyniri, hile karışan besinlerdendir.
Peki Kaşar Peynirinde Yapılan Hile Nasıl Anlaşılır? İşte Sahte Kaşarı Ayırt Etmenin Yolları...

Gerçek Kaşarı Anlamanın Yolları | Kaşar Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler | Nelere Dikkat Etmeliyiz?
1. Kaşar Peyniri Fiyatlamasına Dikkat Etmek
Gerçek kaşar peynirinin üretim maliyeti oldukça yüksektir. Bu yüksek maliyet neticesinde üretilen kaşar peynirleri; market, çarşı ve pazarlarda yüksek fiyatlarda satılırlar. Bu nedenle ilk iş fiyatlara bakmak olacaktır. Fiyatı yüksek ürünler, onun gerçeğe daha yakın olduğunu gösterir. Merdiven altında ve ucuz kimyasallarla üretilen kaşar peynirleri, ucuz fiyat etiketiyle piyasaya sürülmekte ve insanların bu ürünleri daha çok tercih etmesine neden olmaktadır.

2. Peynirin Üretim Etiketine, Ambalajına ve Markasına Dikkat Etmek
Kapalı ambalajla satılan kaşar peynirlerini alırken, mutlaka üzerindeki etiketlere dikkat etmeniz gerekir. Üretim tarihi, sok kullanma tarihi, nerede üretildiği, gıda üretim izni gibi. Pek çok bilginin yazdığı bu etiketler, mutlaka incelenmelidir. Ambalajın hava almaması, vakumlanmış olması da dikkat edilmesi gereken noktalardandır. Aynı zamanda bilinen kaliteli markaları tercih etmeniz gerekir.

3. Kaşar Peynirinin Renk ve Koku Durumuna Dikkat Etmek
Gerçek kaşarın üretiminde ham madde olarak peynir değil, süt kullanılır. Bu nedenle taze kaşar alırken sert yapıda olmasına, gerçek süt tadında ve sarımsı doğal kaşar renginde olmasına dikkat etmek gerekir. Organik üretim kaşarların, kendisine has renk ve kokusu vardır.

4. Kaşar Peynirini Keserken Dikkat Etmek
Koyu sarı renkte olan kaşar, yumuşak yapılıdır. Bir bıçakla kesildiğinde bıçağa yapışmaması gerekir. Bıçak üzerine yapışan kaşar peynirleri, sahte ve katkı maddesi içeren kaşar peynirleridir. Bu nedenle satın almadan önce kesimine dikkat etmeniz gerekir.

5. Kaşar Peynirini Yakarak Kontrol Etmek
Gelişen teknoloji sayesinde gerçek kaşardan çok fazla ayırt edilemeyen kaşar peyniri için, geriye en önemli ayırt etme yöntemi kalıyor. Küçük bir küp kestiğiniz kaşarı çatala takın ve elinize bir çakmak alarak kaşarı yakmaya çalışın. Eğer kaşar alev alıyor ve yanıyorsa, satın aldığınız kaşar kesinlikle sahtedir. Çünkü üretiminde yanıcı özellikte kimyasallar kullanılmıştır. Bu nedenle ilk iş çakmak testi yapmaktır.
Yukarıdaki bilgiler haricinde bildiğiniz güvenilir satıcılardan almanız sizin yararınıza olacaktır.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski