Topuk Dikeni İçin Bitkisel Kür Tarifi - Evde Topuk Dikeni Tedavisi Nasıl Yapılır?

Topuk Dikeni İçin Bitkisel Kür Tarifi - Evde Topuk Dikeni Tedavisi Nasıl Yapılır?
Topuk Dikeni Nedir? - Topuk Dikeni Neden Olur? - Topuk Dikeninin Belirtileri Nelerdir?
Topuk dikeni, topuk kemiğinin alt bölümünde kalsiyum birikmesi sonucu oluşan kemik uzantısına denir. Topuk dikeni; duruş bozuklukları, ısınmadan yapılan aşırı egzersizler, fazla kilo, düz tabanlı olmak, çok uzun süre yüksek topuklu ayakkabı veya parmak arası terlik giymek ve uzun süre ayakta kalma gibi nedenlerle ortaya çıkabilir. Topuk dikeni olan kişiler, sabah kalktıklarında veya uzun süre hareketsiz kalıp bir anda kalktıklarında topuklarında ağrı yaşarlar. Bu ağrı sonucunda ayağının üzerine basamayan hastalar, günlük işlerini yapmakta zorlanırlar. Topuk dikeninin tedavisinde; ESWT(Şok Dalga Tedavisi) ve HIL Terapi (Yüksek Yoğunluklu Lazer Tedavisi) ile yüksek başarılar elde edilmektedir. Bunun yanı sıra; silikon tabanlıklar kullanılarak tedavi desteklenebilmektedir. Peki Topuk Dikeninin Evde Tedavisi Nasıl Yapılır? İşte Prof Dr İbrahim Saraçoğlu'ndan Topuk Dikeni İçin Kür Tarifi...

Kuru Üzüm ve Pul Biber İle Topuk Dikeni Tedavisi | Topuk Dikeni Bitkisel Tedavisi
2-3 yemek kaşığı çekirdekli siyah kuru üzümü çekirdekleriyle beraber bir havanda iyice ezin. Ezilen üzüm çekirdeğini bir tülbent veya sargı bezi üzerine yayın ve topuk dikeninin olduğu bölgeye gelecek şekilde sarın ve üzerine bir çorap giyin. Akşamdan sabaha kadar topuğunuz da bekletin. Bu işlemi 3 gün boyunca yapın. 4.günden itibaren normal acılıktaki 2-3 yemek kaşığı iri kırmızı pul biberi, yağını çıkaracak şekilde havanda dövün. Dövülen biberi tülbente yayın. Topuk dikeni olan bölgeye sarın ve üzerine bir çorap giyin. Bu şekilde akşamdan sabaha ayağınızda bekletin. Yine bu işleme 3 gün boyunca devam edin. 7.günden itibaren ise; 1.5 yemek kaşığı siyah kuru üzüm ile 1.5 yemek kaşığı orta acılıktaki kırmızı pul biberin ikisini birlikte havanda dövün. Dövdüğünüz kürü tülbente veya sargı bezine yayın ve topuk dikeni olan bölgeye sarın. Daha rahat etmeniz için, yine çorap giyin. Akşamdan sabaha kadar topuğunuz da bekletin. Bu işlemi de 3 gün boyunca tekrarlayın. 9 gün süren bu kür sonucunda, topuk dikenlerinizin tedavisinde % 80 oranında başarı sağlandığını göreceksiniz.
Eğer Bu Kürü Yapacak Zamanınız Yoksa;
Yine bu kürün dışında, bir pet şişe içerisine suyu doldurun ve buzluğa koyun. Şişe içerisindeki su, buz tutunca şişeyi alın ve ayağınızın altında yuvarlayarak egzersiz yapın. Buz yanığını önlemek için, ayağınıza mutlaka pamuklu çorap giyerek bu uygulamayı yapın. Ayağınızın altında günde 3-4 defa ve 15-20 dk boyunca ileri-geri yaparak, topuk tedavisine yardımcı olabilirsiniz. Yaptığınız ileri-geri egzersizi, ayağınızın altını gevşetecektir. Buz ise; topukta oluşan ödemin giderilmesini sağlar.
Topuk Dikeni Egzersizini tenis topu ile de yapabilirsiniz.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski