Burundaki Siyah Noktaları Temizleme Yöntemleri - Siyah Noktalar Nasıl Geçer?

Burundaki Siyah Noktaları Temizlemek İçin Doğal Yöntemler

burunda siyah nokta temizleme yöntemleri - www.kahvekafe.net
Siyah noktalar, cilt gözeneklerinin tıkanmasıyla ortaya çıkmaktadır. Bu tıkanmış gözenekler açığa çıktığında, daha da koyulaşır ve oksitlenerek siyah bir renk alır. Siyah noktaların oluşumuna; aşırı sebum üretimi, bakteri aktiviteleri, ölü hücreler, yanlış cilt bakım ürünleri kullanımı, kalitesiz makyaj malzemeleri kullanımı, kullandığınız bazı ilaçların yan etkileri, vücudun hormonal değişimleri, kaygı, stres, psikolojik bozukluklar, çevresel etmenler, düzensiz ve yanlış beslenme gibi faktörler neden olmaktadır. Siyah noktalardan kurtulmak, o kadar da zor değildir. Bunun için üretilen; siyah nokta maskeleri ve cilt peeling ürünleri ve temizleme ürünlerinden kullanarak kara noktaları yok etmek mümkündür. Ancak bu ürünler size masraflı geliyorsa, evde yapılan bir kaç yöntemle de siyah noktalarınızdan kurtulmak mümkün. Herkesin mutfağında bulunabilen doğal malzemeleri kullanarak, burundaki siyah noktalara elveda diyebilirsiniz. Peki Evde Siyah Noktaları Nasıl Giderebilirim? İşte Ev Yapımı Cildi Siyah Noktalardan Arındıran Maskeler...


Burundaki Siyah Noktalar Nasıl Giderilir? | Siyah Noktaları Temizleyen Doğal Maske Tarifleri | Siyah Noktalara Maske Yapımı


1. Bal ve Limon Maskesi

Bal ve Limon Maskesi evde - www.kahvekafe.net
Kötü görünümlü siyah noktalardan kurtulmanın kolay ve etkili yolu, limon ve bal maskesinin uygulanmasıdır. Limonun büzücü özellikleri tıkanmış gözenekleri açar, balın antibakteriyel özellikleri sayesinde de siyah noktalara neden olan bakteriler yok edilir.
Bal ve Limon Maskesi Nasıl Uygulanır:
Bir çay kaşığı limon suyuna, yarım çay kaşığı bal ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışımı burnunuza uygulayın. Yaklaşık 20 dakika burnunuzda bekletin. Kuruduktan sonra ılık su ile yıkayın. En iyi sonuç almak için; bu maskeyi haftada 4 - 5 kez tekrarlayın.

2. Karbonat ve Limon Maskesi

Karbonat ve Limon Maskesi Tarifi - www.kahvekafe.net
Karbonat, siyah noktalarla sonuçlanan ölü deri hücrelerinden kurtulmaya yardımcı olan doğal bir eksfoliyatördür(temizleyici). Limon ise, tıkanmış gözenekleri açmaya yardımcı olur ve onları sıkılaştırarak, siyah noktalardan kurtulmanızı sağlar.
Karbonat Maskesi Nasıl Uygulanır:
Bir yemek kaşığı karbonatı, yarım çorba kaşığı limon suyuyla karıştırın. Macun haline gelen karışımı, burnunuzdaki siyah nokta bulunan bölgelere uygulayın. Kuruduktan sonra, ılık su ile durulayın.

3. Yumurta Akı Maskesi

Yumurta Akı Maskesi Tarifi - www.kahvekafe.net
Yumurta akın sadece diyetlerde değil, aynı zamanda cilt sağlığı ve temizliği içinde kullanılır. Yumurta akının yapışkansı dokusu sayesinde, burnunuza kolayca oturur ve gözenekleri küçülterek bu inatçı siyah noktaları temizler.
Yumurta Akı Maskesi Nasıl Uygulanır: 
Bir yumurta akına, iki çay kaşığı limon suyu ekleyin ve iyice çırpın. Bu yumurta akı maskesini siyah nokta bulunan bölgeye iki katman halinde uygulayın. İlk katmanı sürün ve kurumasını bekleyin. Kuruyunca ikinci katmanı uygulayın ve 15-20 dakika kadar tutun. Maskeyi ılık su ile durulayın.

4. Yulaf Ezmesi Maskesi

Yulaf Ezmesi Maskesi Tarifi - www.kahvekafe.net
Sıklıkla diyet kahvaltılarında kullanılan yulafın, cilt için de harikalar yarattığını göz ardı etmeyin. Burnunuza uygulama yapacağınız yulaf maskesi, sadece gözenekleri azaltmaya yardımcı olmaz, aynı zamanda cildinizi doğal bir ışıltı da verir.
Yulaf Ezmesi Maskesi Nasıl Uygulanır: 
İki yemek kaşığı yulaf ezmesini bir kase içine alın ve üzerine üç çorba kaşığı sade yoğurt ve yarım limon suyu ekleyin. Güzel kıvamlı bir macun elde edene kadar iyice karıştırın. Ardından burnunuzda en çok etkilenen bölgeye uygulayın. 10-15 dakika kadar bekletin. Sıcak su ile durulayın.

5. Şekerli Peeling Uygulaması

Şekerli Peeling Uygulaması Tarifi - www.kahvekafe.net
O iğrenç görünen siyah noktalardan kurtulmak için, şeker ve jojoba yağı etkisinden faydalanabilirsiniz. Ovarak uygulanan bu peeling, ölü deri hücre üretimini azaltmaya ve siyah noktaların önlenmesine yardımcı olur.
Şekerli Peeling Nasıl Uygulanır: 
Üç yemek kaşığı jojoba yağını bir kase içine alın ve bir çay bardağı beyaz şekerle karıştırın. Güzel bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın. Evinizde jojoba yağı yoksa, bunun yerine zeytinyağı veya badem yağı kullanabilirsiniz. Karışım hazırlanınca, cildinize masaj yaparak uygulayın. Uygulama işlemi tamamlanınca ılık suyla durulayın. Etkili sonuçlar almak için, haftada en az iki veya üç kez bu peelingi uygulayabilirsiniz.

Bu doğal maskeleri kullanarak, siyah noktalara elveda diyebilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski