Kahve Yanında Su Tüketmenin Faydaları Nelerdir?

Kahve Yanında Su Tüketmenin Yararları Nelerdir?
Kahve içmeyi çok seviyorsanız ve kahve yanında mutlaka bir bardak su tüketiyorsanız, size müjdeli haber verebiliriz. Çünkü kahvenin yanında tüketeceğiniz bir bardak su zayıflamanıza yardımcı olacaktır. Özellikle Türk kültüründe yer edinen kahve yanında su ikramının ne gibi faydaları vardır? İşte Kahve Yanında Su İçmenin Faydaları...

Türk Kahvesi Yanında Su İçmenin Faydaları | Kahveden Sonra Su Tüketmenin Yararları Nelerdir?
Normal bir bireyin bir gün içinde alabileceği maksimum kafein miktarı 350 - 400 mg seviyelerindedir. Bu da yaklaşık 3 - 4 fincan kahve tüketmeye denk gelir. Kahve tek başına ve yeterli miktarlarda alındığında kilo aldırmaz. Ancak kahve içerisine tatlandırıcılar, şuruplar, kremalar vb. gibi ekstra şeyler eklenirse, hem insan sağlığını olumsuz etkiler hem de kilo artışına neden olur.
Kahve tüketirken, fazla miktarda alınan kafeinin vücuda zararlarını azaltmak ve kilo sorunu yaşamamak için, kahve yanında mutlaka su tüketilmelidir. İdrar söktürücü özelliği olan kahve, vücutta su kaybına neden olmaktadır. Vücutta meydana gelen aşırı su kaybı ise; sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkiler gösterir ve metabolizmayı yavaşlatır.
Kahveyi, özellikle Türk kahvesini su ile birlikte tüketmek, kilo almanızı önlerken, kilo vermenize de yardımcı olur. Çünkü kafein, metabolizmayı harekete geçirerek sindirim ve boşaltım sistemi problemlerini giderir. Kahve, vücuttaki fazla yağların yakımını hızlandırarak, yağların parçalanmasını ve vücuttan atılmasını sağlar. Bu aşamada vücut su kaybeder ve kaybedilen suyun tekrar alınması gerekir. Bunun içinde, kahve yanında su tüketmenin doğru bir tercih olduğunu söyleyebiliriz. Aşırı kahve tüketenlerin dişleri zamanla sararır ve kötü bir görüntü oluşturur. Yine kahveden sonra su tüketmek, dişlerde bulunan kahve parçalarının temizlenmesini sağlayarak dişlerde ki sararmayı geciktirir.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski