Selülit ve Beslenme - Selülite Karşı Beslenme Önerileri

Selülit ve Beslenme - Selülite Karşı Beslenme Önerileri
Günümüzde kadınların yaklaşık %80'ini, hatta erkekleri dahi etkileyen bu sağlık probleminin temel sebeplerinden bazıları; hormonlar, beslenme ve aynı zamanda dolaşım bozuklukları sayılabilir. Özellikle dolaşım bozukluğundan kaynaklanan selülitlerin, beslenme ile etkisi biraz daha hafifletilebilir.
Selülit oluşumunu etkileyen en önemli faktörlerden bir tanesi, tuz tüketimidir. Tabii tuz tüketimini sadece yemeklere eklediğimiz ekstra tuz olarak düşünmeyin. Fazla tuzlu diğer besinlerde bu kategoride sayılabilir. Yani; turşu, şarküteri ürünleri, salça, konserve ürünleri, donmuş gıdalar ve salamura gibi besinlerin tuz oranı oldukça yüksektir. Bu gıdaların tüketimi, selülit konusunda olumsuz etki gösterecektir.
Vücudumuzun %60'ının sudan oluştuğu düşünülürse, yeterli su tüketimi de en önemli şeylerden bir tanesidir. Gün içerisinde yeterli miktarda su tüketmeniz, selülit oluşumunu azaltacaktır. Aşırı alkol tüketimi de, selülit konusunda olumsuz etkiler yaratabiliyor. Aynı zamanda dolaşım problemi yani vücudumuzu susuz kalmasına etken olabilecek diğer bir şey de, aşırı kahve tüketimi olabilir. Kafein içeren diğer besinlerin tüketimine de, dikkat etmekte fayda vardır. Kafein, sadece kahvenin içerisinde bulunmaz, bazı çayların içerisinde bir miktar bulunabiliyor. Çaylar konusunda dikkat etmemiz gereken şeylerden bir tanesi de, aşırı laksatif etkisidir. Yine vücuttan su attıran çayların tüketimine de dikkat etmek gerekir.
Tabii ki diğer problemlerden bir tanesi de, kilo ile birlikte gelmektedir. Her şeyde olduğu gibi kilo, sağlığımızı hep olumsuz etkilerken selülit konusunda da olumsuz etkileyebiliyor. Fazla kilo deri altındaki yağ dokusunu arttırdığı için, kan dolaşımının oraya ulaşmasını azaltabiliyor ve selülit oluşumuna sebep olabiliyor. Hızlı kilo almak ve hızlı kilo vermek de bu konuda etkili olabilir.
Sigaranın zararlı olduğunu söylememize gerek dahi yok. Aynı şekilde sigara, her konuda vücudumuza zarar verirken, selülit konusunda da oldukça olumsuz bir etki yaratıyor. Lütfen sigaradan bir an evvel vazgeçin ve bunu bırakın. Çok yağlı yiyecekler ve aşırı kızartmalar da aynı şekilde selülit konusunda olumsuz etki ederken, sağlıklı yağların bu konuda faydası olduğunu söylemeden geçmememiz gerekir. Ceviz, fındık, badem gibi sağlıklı yağlar içeren besinler ve zeytinyağı, vücudunuzun yeterli nemini koruma konusunda yardımcıdır.
Selülit konusunda diğer önemli şeylerden bir tanesi de, yeterli vitamin tüketiyor olmaktır. A, C ve E vitamini aynı şekilde vücudunuzun yenilenmesini, yeterli antioksidan almanızı ve cildinizin de sağlıklı olmasını sağlayabiliyor. Portakal kabuğuna baktığımızda her ne kadar selülit gibi bir görünüm görsek de, tüketimi selüliti engelleme de size yardımcı olacaktır. C vitamini açısından son derece zengin, portakal ve limon tüketimine de önem vermenizi öneriyoruz. Bunların yanında yine turuncu renk, bu konuda yardımcı olan karotenler, beta karotenler ve A vitamini bakımından oldukça zengindir. Dolayısıyla havuç, kayısı gibi besinlere; diyetinizde, günlük tüketmimizde yer vermenizde fayda vardır.
Umarız bu söylediklerimiz size, daha sağlıklı beslenmeniz konusunda fikir vermiş ve bir miktar olsun yardımcı olmuştur.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski