Gül Kahvesi Nedir? - Isparta Gül Kahvesi

Gül Kahvesi Nedir? - Isparta Gül Kahvesi

Dünya gül yağı üretiminde % 65'lik oranla ilk sırada yer alan Isparta ilimizde, bir girişimcinin yaptığı çalışmalar sonucunda gül yaprağından kahve üretildi. Gül yaprağını çeşitli aşamalardan geçiren Abdullah Alkan, bunu Türk kahvesi ile harmanladıklarını ve ortaya da güzel bir gül kahvesi çıktığını söyledi. Üretim sürecinde, gül yoğunluğunu sürekli değiştirmek kaydıyla pek çok deneme yapılmış ve en iyi kıvam yakalanarak gül kahvesi elde edilmiştir.

Gül Kahvesi Fikri Nasıl Oluştu? | Gül Kahvesi Nasıl Ortaya Çıktı?

Isparta ilinde daha önce bir kahve firmasının işletmeciliğini yapan ve bu konuda tecrübeli olan Abdullah Alkan, gülleriyle meşhur olan bu şehirde, gülden farklı şeyler üretme fikrini ortaya çıkarak, gül kahvesinin üretimini 6 ay süren Ar-Ge çalışması sonunda gerçekleştirmiştir.
Gül kahvesi, gül suyu ile değil, gül yaprağının çeşitli işlemlerden geçirilmesi ve Türk kahvesi ile harmanlanması sonucu üretilmiştir. Piyasa da "Kahvegül" ismiyle satılan kahve, bu isimle markalaşmıştır.

Gül Kahvesinin Tadı Nasıl? | Gül Kahvesi İçenlerin Yorumları | Gül Kahvesi Nereden, Nasıl Satın Alınır, Fiyatı Nedir?

Gül kahvesini yudumladığınızda, hemen gülün tadını almıyorsunuz, gül tadı arka planda kalıyor. Ancak bir kaç saniye sonra, gülün tadını yavaş yavaş hissedebiliyorsunuz. Gül kahvesini tadına bakanların beğendiği bu kahveyi sizlerde deneyebilirsiniz. İnternette ki alışveriş sitelerinde "Kahvegül" ismiyle satışı yapılan kahvenin 200 gr fiyatı 14 TL civarındadır.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski