Saçtaki Kepek Nasıl Geçer? - Kepek Sorununu Çözen Yöntemler

Saçtaki Kepek Nasıl Geçer? - Kepek Sorununu Çözen Yöntemler
Saç derisine uygun olmayan şampuan ve krem kullanımı ya da saç yıkarken yapılan yanlış durulamalar, saçta kepek oluşumuna neden olur. Bunun dışında; seboreik dermatit rahatsızlıklar, mevsimsel değişiklikler, stres, yanlış beslenme, çevre kirliliği, saçı yeterince taramamak veya masaj yapmamak ve bazı hastalıklar da kepek oluşumuna neden olur. Çok yaygın görülen bu sorun, kişilerde kaşıntı yapmaktadır. Pul pul dökülen kepekler, sosyal ortamlarda rahatsız edici görüntü oluşturur. Saç diplerinde ölü derilerin atılmasıyla oluşan bu kepeklenmeyi, evde hazırlanan kolay yöntemlerle yok edebilmek mümkündür. İşte Kepeklenme Problemini Gideren Doğal Yöntemler...

Kepeğe Ne İyi Gelir, Kepek Nasıl Geçer, Kepek Nasıl Gider? | Kepekten Kurtulmanın Doğal Yolları Nelerdir? ?| Saçta Kepek Neden Oluşur Ve Çözümü Nedir?
 1 su bardağı su ile 1 yemek kaşığı doğal elma sirkesini karıştırın. Bu karışımı saç diplerinize parmak uçlarınızla masaj yaparak uygulayın. Saçınızda 45 dk kadar beklettikten sonra durulayın. Bu karışımı haftada 2 kez düzenli bir şekilde uygulamalısınız.

 1 kase doğal yoğurdu krem kıvamına gelene kadar çırpın. Çırpılan yoğurdu saçınıza masaj yaparak sürün. 15 - 20 dk kadar saçınızda bekletin. Organik içerikli bir şampuan ile saçlarınızı durulayın.

➤ Mevcut kullandığınız şampuanın içine 1 yemek kaşığı kadar karbonat atın ve bununla saçınızı yıkayın. Karbonatın doğal temizleme özelliği olması nedeniyle, kafa derinizde bulunan ölü hücrelerin ve kirlerin atılmasını sağlar. Ayrıca karbonat emici özelliği ile kafa derisinde  bulunan fazla yağları çeker.

 Katı halde bulunan Hindistan cevizi yağından, bir miktar alarak elinizde eritin ve saç diplerinize masaj yaparak sürün. 1  saat kadar bekletin ve saçınızı durulayın. Hindistan cevizi yağının nemlendirici etkisi, kafa derisinde oluşan kuruluğu giderir ve kepeğin pul pul dökülmesini önler. Ayrıca saç derisinin sağlığını geri kazandırmaya yardımcı olur. Head & Shoulders şampuanı başta olmak üzere bir çok ünlü sampuan markasında Hindistan cevizi yağı kullanılmaktadır.

 1 yemek kaşığı çam terebentin yağını, yarım çay bardağı su ile karıştırın ve kuru yapıdaki saç derinize parmak uçlarınızla hafif masaj yaparak sürün. 1 saat saçınızda bekletin ve ardından ılık su ile durulayın. Çam terebentin yağı, saç diplerini ve saç derisini besler ve kepek oluşumunu önlemeye yardımcı olur.




Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski