Doğu Ekspresi Nedir? - Doğu Ekspresi Nasıl Seyahat Edilir?

Doğu Ekspresi Nedir? - Doğu Ekspresi Nasıl Seyahat Edilir?
Doğu Ekspresi, TCDD (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları) ile Ankara ilimizden start alan ve Kars ilimizde son bulan  tren yolculuğudur. Daha önceki yıllarda İstanbul ile Kars arasında olan tren hattı, Yüksek Hızlı Tren teknolojisinin ülkemizde gelişmesiyle, seyahat süresi kısaltılmış ve yolculuğun başlama noktası Ankara ilimiz olmuştur.
Doğu Ekspresi ile yolculuk yaparken birbirinden güzel doğa manzaraları eşliğinde, şarkılı türkülü keyifli dakikalar yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda tarihi ve turistik yapıları da görebileceğiniz bu yolculukta, birbirinden güzel fotoğraflar ve videolar çekebilir, yeni arkadaşlıklar - dostluklar edinebilirsiniz. Eğer siz de; fotoğraf ve video çekmeyi, seyahat etmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi seviyorsanız, kesinlikle Doğu Ekspresi yolculuğuna çıkmalısınız. Hayatınızda derin izler bırakacak bu yolculukta; nasıl bilet alacağınızı, hangi güzergahlardan gideceğinizi ve nereleri gezebileceğinize dair yazımıza geçelim.

Doğu Ekspresi Yolculuğu Güzergahları
Doğu Ekspresi adından da anlaşıldığı üzere; daha batıda bulunan illerimizden doğudaki illerimize seyahattir. Doğu ekspresi; Ankara –> Kırıkkale –> Kayseri –> Sivas –> Erzincan –> Erzurum –> Kars istikametinde hareket etmektedir. Doğu ekspresi seyahati yapmak istiyorsanız, ilk önce Ankara - Kars bileti almalı ve saatinde Ankara Tren Gar'ına gelmelisiniz. Örneğin; İstanbul’dan çıkan bir kişi, İstanbul - Ankara YHT (Yüksek Hızlı Tren) hattı ile Ankara Gar‘a gelmeli ve buradan Doğu Ekspresi yolculuğuna başlamalıdır.

Doğu Ekspresi Bilet Fiyatları Ne Kadardır? | Doğu Ekspres Bileti Nasıl Alınır?
Doğu Ekspresi Bilet ücretleri, her yıl değişmekle birlikte oldukça ekonomiktir. Şuanda tek kişi için, Tek yön standart bilet ücreti: 47 TL dir. Doğu ekspresi biletlerinizi TCDD e-bilet internet sitesi üzerinden online olarak satın alabilir veya rezervasyon yaptırabilirsiniz. Gidiş - Dönüş bileti için ise; 94 TL ödemelisiniz.

Doğu Ekspresi Sefer Saatleri Nedir?
Doğu Ekspresi Gidiş Saati:
Doğu Ekspresi, Ankara Gar’dan saat 18:00‘da hareket edip, 24 saat 30 dakika süren bir yolculuktan sonra saat 18.30‘da Kars’ta trenden inmiş olacaksınız. Eğer yolculuk sırasında acıktıysanız, Erzurum ilinde yapılan 5 dk'lık duruşta daha önceden vermiş olduğunuz Cağ kebabı siparişini alabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz. Kars'a akşam saatlerinde iniş yapmanız nedeniyle, konaklama ihtiyacınız olacaktır. Bunun için de gerekli seyahat planınızı önceden yapmalısınız. Eğer Kars'ta bir kaç gün kalmak istiyorsanız biletinizi buna göre almalı ve konaklama yerlerinizi ayarlamalısınız. Eğer hemen gidiş - dönüş yapacaksanız, Kars'a indiğiniz andan itibaren 14 saatlik bir zamanınız olacaktır ve sabah tekrar tren Ankara'ya hareket edecektir.
Doğu Ekspresi Dönüş Saati:
Kars’tan Ankara’ya tekrar dönmek için, tren hareket saati; 08:00‘dir. Bu saate kadar Kars'ta gezmeye pek vaktiniz olmasa da, güzel bir sabah kahvaltısı yapabilirsiniz. Kars - Ankara yolculuğu ile güne başlayıp, harika doğa manzaraları eşliğinde yaklaşık 24 saat 30 dakikalık bir yolculuk sonunda Ankara Gar'a inmiş olacaksınız.

Kars'ta Nereleri Gezebilirim? | Kars'ta Gezilecek Tarihi ve Turistik Yerler
Doğu Ekspresi yolculuğu sonrası birkaç gün Kars'ta kalacaklar için tavsiyelerimiz şöyledir;
İlk indiğinizde güzel bir akşam yemeği yiyin ve kısa bir kars merkezi gezisi yapın. Kars'ta birçok otel bulunur. Bu otellerden daha önce rezervasyon yaptıysanız, uzun yolcuğun vermiş olduğu yorgunluğu üzerinizden atmak için, otelinizde güzel bir şekilde dinlenin. Sabah olduğunda ilk iş güne enerjik başlamaktır. Şahane Kars kahvaltısı ile enerjinizi toplayın. Fotoğraf makinenizde hazırsa hemen geziye başlayın. Kars'ta nereleri gezeceğim? diye düşünmeyin. Kars ilimizde pek çok tarihi ve kültürel yerler ve doğal  güzellikler vardır. Bunlar; Tarihi Rus binaları, Çar Nikola'nın eski av köşkü (günümüzde Güzel Sanatlar Fakültesi olarak kullanılmaktadır.), Kars Kalesi, Ebu'l Hasan Harakani Türbesi ve Camii, Havariler Kilisesi( günümüzde Kümbet Camii), Ani Antik Kenti, Çıldır Gölü, Sarıkamış (Allahuekber Dağları), Sarıkamış Kayak Merkezi gibi yerlerdir. Tabi buraları gezerken de Kars'ın harika yemeklerinden yemeyi unutmayın. Özellikle kaz etinden yapılan harika yemekler sizleri bekliyor.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski