Ağızdaki Sarımsak Ve Soğan Kokusu Nasıl Geçer? - Kötü Nefesi Gidermenin Yolları

Ağızdaki Sarımsak Ve Soğan Kokusu Nasıl Geçer? - Kötü Nefesi Gidermenin Yolları
Soğan, sarımsak, pırasa gibi sebzeler allium familyasına dahildir. Bunlar bileşimde benzerdir ve keskin lezzetlere neden olan sülfürlü bileşikler içerir. Çiğ soğan, sarımsak veya pırasa sindirilirken, içeriğindeki koku molekülleri kan dolaşımı sırasında akciğerlere ulaşır ve nefes alıp verdiğinizde kötü kokulara yol açar.
Sarımsak ve soğan kullanılarak yapılan bir yemek yediğinizde, sosyal ortamlarda konuşmanın ne kadar utanç verici olduğunu hepimiz biliriz. Soğan ve sarımsak tüketimi sonucunda oluşan ağız kokusu, çok sık karşılaştığımız bir sorundur. Bazen bir otobüste, bazen bir hastanede, bazen de sıra beklediğimiz bir yerde bu sorunla her an karşılaşabiliriz. Toplumsal görgü kurallarına ters gelen bu koku, çevredeki insanları oldukça rahatsız eder. Herhangi bir yiyeceğe ayırt edici bir lezzet katan soğan ve sarımsak, ağızda uzun süren kötü bir koku bırakırlar. Peki bu kötü kokudan nasıl kurtuluruz? İşte Soğan Ve Sarımsak Kokusundan Kurtulmanın Yolları...

Ağızdan Soğan Sarımsak Kokusu Nasıl Geçer? | Soğan ve Sarımsak Kokusuna Kesin Çözüm | Ağızdaki Soğan Sarımsak Kokusu Nasıl Giderilir?
1. Süt İçerek Ağız Kokusundan Kurtulmak
Gıda üzerine bilimsel yayın yapan dergilerin birinde paylaşılan bir çalışmaya göre süt; sarımsak ve soğan tarafından üretilen kokulu bileşiklerin derişimlerini büyük ölçüde azaltabilir. Tam yağlı sütler, yağsız süte göre daha etkili bir şekilde deodorize(koku giderme) etmektedir. Bir bardak tam yağlı süt içerek soğan ve sarımsak kokularından önemli ölçüde kurtulmak mümkündür.

2. Limon İle Ağız Kokusundan Kurtulmak
Limonda bulunan sitrik asit, ağzınızdaki soğan ve sarımsak kokusunu nötralize edebilir. Ayrıca limon, kötü nefese katkıda bulunan bakterileri öldürecek antibakteriyel özelliklere sahiptir. Kötü nefesten kurtulmak için yapmanız gereken şey; bir bardak suya bir yemek kaşığı limon suyu ekleyip iyice karıştırmak. Elde ettiğiniz karışım ile ağzınızı 2-3 defa çalkalamak ve gargara yapmak.

3. Karbonat İle Ağız Kokusundan Kurtulmak
Karbonat, ağızdaki pH dengesini koruyarak ve bakteri çoğalmasını engelleyerek, soğan ve sarımsak kokulu nefesinizi nötrleştirmeye yardımcı olacaktır. Bir çay bardağı ılık su içine bir fiske tuz ve bir çay kaşığı karbonat ekleyerek karıştırın. Elde edilen çözelti ile ağzınızı bir kaç kez çalkalayın.

4. Maydanoz Ve Nane İle Ağız Kokusundan Kurtulmak
Maydanoz ve nanenin taze kokusu, soğan ve sarımsak kokusunu maskelemeye yardımcı olmaktadır. Ayrıca bu bitkiler, temizleme etkisi ile ağzınızın temiz, kokusuz ve ferah kalmasına yardımcı olacaktır. Sadece birkaç yaprak maydanoz ya da naneyi çiğneyerek etkili sonuçlar alabilirsiniz.

5. Şeker İle Ağız Kokusundan Kurtulmak
Şekerin ağız kokusuna karşı etkili bir yöntem olduğu söylenir. Şeker granülleri, kötü nefese neden olan bakterileri yok etmeye yardımcı olur. Bir miktar şekeri ağzınıza alın ve çiğnemeden bir süre ağzınızda bekletin. Yine bunun yerine naneli şekerler de kullanabilirsiniz.

6. Elma İle Ağız Kokusundan Kurtulmak
Elmalarda bulunan doğal enzimler, kükürt bileşiklerinin parçalanmasına neden olur. Böylece Elma; soğan ve sarımsağın neden olduğu kötü nefesle mücadeleye yardımcı olur. Tek yapmanız gereken bir bardak elma suyu içmek ya da bir adet elma yemek.

Evde kolayca uygulayacağınız bu basit yöntemler, anında kötü nefesten kurtulmanızı sağlayacaktır. Kötü koku yapıyor diye, soğan ve sarımsak yemekten çekinmeyin. Çünkü onlar en sağlıklı sebzelerin başında gelmektedir. Sadece kokusunu önleyin yeter...


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski