Sevgililer Gününe Özel Ev Yapımı Cappuccino Kahve Tarifi

Sevgililer Gününe Özel Ev Yapımı Cappuccino Kahve Tarifi
14 Şubat Sevgililer Günü Kapuçino(Cappuccino) Tarifi | Ev Yapımı Sevgililer Günü Özel Kahve Yapımı
14 Şubat Sevgililer Günü'nün yaklaşmasıyla beraber hediye alma telaşı da bir o kadar artıyor. Sevgilinize, hayatınızı paylaştığınız eşinize ya da flört aşamasında olduğunuz aşkınıza vereceğiniz hediyeler oldukça önemlidir. İşini garantiye almak isteyen KahveKafe okuyucularımız için, Sevgililer Günü hediyesi fikrini sizlerle paylaşmak istedik. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde saat mi, takı mı, parfüm mü, çiçek mi, 3D isme özel lamba mı, özel tasarım çerçeve mi? Bu klasikleşmiş hediye fikirlerinden sıkıldıysanız ve sevgilinize ne hediye alacağınız konusunda kararsız kaldıysanız, tam yerine geldiniz.
14 Şubat sabahında sevgilinize harika bir sürpriz yapabileceğiniz fikrimize geçelim...
Sevgililer Gününe Özel Ev Yapımı Cappuccino İçin Malzemeler:
3 tatlı kaşığı Nescafe Special Filtre kahve
2 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
2 orta boy fincan süt
3 tatlı kaşığı soğuk su
Süslemek İçin Malzemeler:
Kalp şekilli A4 kağıt
Tel süzgeç

Sevgililer Gününe Özel Ev Yapımı Cappuccino Hazırlanışı:
İlk önce bir cezveye sütümüzü ekliyoruz ve kısık ateşte ocağın üzerine koyuyoruz. Sütümüz ısınırken biz de bu arada diğer karışımı hazırlıyoruz. Bunun için, cam bir kap içerisine kahve ve şekeri ekliyoruz. Üzerine soğuk su döküyoruz. Ardından bu karışımı mikser veya mini süt köpürtücü ile güzel köpüksü bir hale gelene kadar çırpıyoruz. Sarımsı bir köpük kıvamını yakaladıysanız köpürtme işlemini bırakabilirsiniz. Bu arada da cezvedeki sütümüz kaynadıysa ocaktan alıyoruz. Köpürttüğümüz kahveli karışımı bir kaşık yardımıyla fincanlara eşit miktarda dağıtıyoruz. Üzerine ise sütümüzü ekliyoruz. Kaşıkla güzel bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. A4 kağıdını, kalp şekli tam fincanın ortasına gelecek şekilde yerleştirip üzerine süzgeç tutarak kahve eliyoruz.
Böylece, kalp şekli Kapuçino'nun üzerine güzel bir görüntü verecek. Bu işlemi kahvemiz soğumadan hızlı hareket ederek, aynı şekilde diğer fincana da yapıyoruz.
14 Şubat Sevgililer Günü Cappuccino Yapılışı Resimli Tarifi:












Kahvemiz servise hazır. Kahveyi servis yaparken, yanında mutlaka küçük bir hediye, bir dal gül ve Sevgililer Günü Sözleri eklemeyi unutmayın. Afiyet olsun...



1 Yorumlar

Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski