Portakal Reçeli Tarifi - Lezzetli Portakal Reçeli Nasıl Yapılır?

Portakal Reçeli Tarifi - Lezzetli Portakal Reçeli Nasıl Yapılır?
Portakal reçeli, kış mevsiminin sabah kahvaltılarını şenlendiren en lezzetli reçelleri arasında yerini alır. Evde kolayca yapabileceğiniz portakal reçeli tarifi ile, kış aylarında sofralarınızı lezzetlendirebilir ve afiyetle tüketebilirsiniz. Hala portakal reçeli tarifini yapmayı bilmiyorsanız, sizler için paylaşacağımız portakal reçeli tarifinden yardım alabilirsiniz.
İşte Ev Yapımı Portakal Reçeli Tarifi...

Portakal Reçeli Tarifi | Evde Portakal Reçeli Yapımı | Leziz Portakal Reçeli Nasıl Yapılır? 
Portakal Reçeli İçin Gerekli Malzemeler: 
- 6 adet portakal
- 6 su bardağı toz şeker 
- Yarım limonun suyu 
- 1 paket vanilya 

Portakal Reçeli Yapılışı:
Portakal reçeli tarifi, bildiğimiz reçel tariflerinden farklıdır ve özen ister. Portakal reçeli yaparken, dikkat etmeniz gereken püf noktaları vardır. Bu noktalara dikkat ederek harika bir reçel tarifi yapabilirsiniz.
●İlk önce portakalları bir kap içine koyun ve sirkeli suda bekletin ardından güzelce yıkayın.
●Portakalların üst kısmını bıçakla kesin ve tencerenin içine yerleştirin.
●Portakalların kabuğundaki acı ve asitin çıkması için, 4 defa tencerenin içerisinde 10'ar dakika olmak üzere sularını değiştirerek kaynatın. Bu işlem tamamlandığında, portakalda bulunan asit ve acıyı çıkartmış olacaksınız.
●Portakalda ki acıyı çıkarttıktan sonra, tencereden alıp küp şeklinde doğrayın.
●Küp şeklinde doğradığınız portakalları tencereye atın. Tencereyi tekrar ocağa alın ve portakalların üzerine toz şekeri ekleyin.
●Şekerle birlikte tenceredeki portakalları, 40- 45 dakika süresince bu şekilde kaynatın.
●Ocaktan indirmeden 3- 4 dk önce, portakal reçelimize limon suyu ekleyin.
●Ocağı kapatın ve reçeli ocaktan alın. İçerisine son olarak vanilyamızı da ilave ederek hafif karıştırın. ●Reçelimiz oda sıcaklığına geldiğinde, kavanozlara yerleştirebilirsiniz.
C vitamini açısından oldukça zengin olan portakalın, reçelini de yeterli oranlarda tüketmek fayda sağlayacaktır. Portakal reçeli çok daha faydalı ve sağlıklı olsun istiyorsanız, toz şeker yerine bal kullanarak reçeli pişirebilirsiniz. Böylece Ballı Portakal Reçelini keyifle tüketebilirsiniz.


1 Yorumlar

Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski