Kül Kahvesi Makinesi - Kumda Kahve Makinesi

Kül Kahvesi Makinesi - Kumda Kahve Makinesi
Kül kahvesi veya mangalda Türk kahvesi, şehirleşme ile beraber mangal kullanımın azalması ve buna bağlı olarak da evlerde yapılmaz hale gelmiştir. Ancak; bazı firmalar, giderek kaybolan bu geleneğin farkına varmış ve bu eksikliği giderecek çözümler üretmişlerdir. Bu firmalar, kül kahvesi mantığına dayanan portatif kahve makineleri üretmişlerdir.
Kumda Kahve Nasıl Pişirilir?
Değişik şekil ve tasarımlarla üretilen bu makinelerin çalışma prensibi ise; kül kahvesi pişirme yöntemi ile benzer özelliktedir. Bu makinelerin mangaldan farkı ise; elektrikle çalışmaları ve kahvenin kum üzerinde pişirilmesidir. Bir kum haznesi bulunan bu makinelerin içinde ise; metalden yapılmış ve elektrikle ısıtılan bir parça bulunur. Makinede bulunan kum haznesinin içine kum (deniz kumu) eklenir. Kum eklendikten sonra makine çalıştırılır. Makinede bulunan metal parçadan yayılan ısı kum tarafından çabucak emilir. Isınan kumun içine ise bakır cezve yerleştirilir. Kuma yerleştirilen cezvede bulunan kahve, kumun ısısıyla yavaş yavaş köpürerek pişer.
Mangalda pişirme tekniğini simüle eden bu makine ile; evinizde kül kahvesi lezzetinde Türk kahvesi hazırlayabilirsiniz. Hem de ateş yakma, ortalığı dumana boğma derdi olmadan..


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski