Portakal ve Portakal Kabuğunun Cilde Faydaları Nelerdir?

Portakal ve Portakal Kabuğunun Cilde Faydaları Nelerdir?
Portakal ve Portakal Kabuğunun Cilde Faydaları | Portakal Kabuğu Maskesi İle Gelen Güzellik
Portakal C vitamini açısından oldukça zengin bir meyvedir. Portakal cilde yarar sağlayan diğer maddelerle bir araya geldiğinde ise; cildi yeniler ve cildinizi ölü derilerden arındırır. KahveKafe sitesi olarak sizler için, portakaldan yapılan doğal maske tariflerini araştırdık ve paylaşmak istedik.
Yüksek oranda asit içeren besinler, cilt üzerinde bulunan fazla yağların emilimine yardımcı olmaktadır. Portakal ve portakal kabuğunu da uygun ölçülerde ve doğru bir şekilde uygulayarak, cilt üzerinde sağladığı faydalardan yararlanabilirsiniz. Portakal kabuğu doğal bir peeling özelliğindedir. Ciltte bulunan siyah noktaların(kara lekelerin) temizlenmesinde önemli bir rol oynar.
Portakal Kabuğundan Yapılan Cilt Maskesi Tarifleri:
Cildinizin Sağlıklı Görünmesi İçin Portakal Maskesi Tarifi:
- 2 yemek kaşığı portakal suyu
- 4 yemek kaşığı un
Cam veya porselen bir kase içerisinde bu malzemeleri karıştırın ve yüzünüzün tüm alanına ve boyun bölgenize dairesel bir şekilde elinizle yavaşça uygulayın.  Yaklaşık 20 dakika kadar bekletin. Ardından ılık su ile yüzünüzdeki maskeyi arındırıp güzelce yıkayın. Temiz bir havlu ile yüzünüzü kurulayın.
Bu maske tarifini uygulayarak, cildinizin daha sağlıklı görünmesine yardımcı olabilirsiniz.
Kuru Ciltleri Nemlendiren Portakal Maskesi Tarifi:
- 2 yemek kaşığı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Cam veya porselen bir kase içerisinde bu malzemeleri iyice karıştırın. Karışan malzemeyi yüzünüzün tamamına yavaşça uygulayıp, 5 dakika kadar bekletin. Ardından yüzünüzü su ile yıkayın. Temiz bir havlu yardımıyla yüzünüzü kurulayın.
Bu maske tarifi, kuru olan cildinizi nemlendirecektir.
Sivilceli Ciltlere Portakal Maskesi Tarifi:
- 2 tatlı kaşığı portakal kabuğu tozu
- 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi
- yarım tatlı kaşığı karbonat
Cam veya porselen bir kase içerisinde bu 3 malzemeyi güzelce karıştırın. Cildinizde bulunan sivilcelerinizin üzerine bu karışımdan sürün. Bu işlemi yaparken kulak çubuğu kullanabilirsiniz. Kulak çubuğunun pamuklu kısmını karışıma batırıp, sivilcenin üzerine sürebilirsiniz. Bu tarifi haftada bir kaç kere uygulayın. Cildinizde bulunan sivilceli bölgelerin değişimini fark edeceksiniz.

Not: Portakal kabuğu tozunu nasıl bulurum? diye sorabilirsiniz. Marketten veya pazardan aldığınız portakalların kabuğunu soyduktan sonra, bu kabukların turuncu kısımlarını bir tabak içerisine çok ince rendeleyerek veya rondodan geçirerek güneşte kurutabilir ve kullanabilirsiniz.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski