Deve Sütünün Faydaları Nelerdir? - Deve Sütü Sabunu Faydaları

Deve Sütünün Faydaları Nelerdir? | Deve Sütü Ve Deve Sütünün Özellikleri
deve sütünün faydaları,deve sütünün faydaları nelerdir, Www.KahveKafe.Net
Deve sütü son derece besleyicidir. Bedeviler, 20. yüzyılın ortalarına kadar geleneksel ve sağlıklı beslenme diyetlerinde kullanmışlardır. Zor çöl hayatıyla yüzleşmek için; gereken tüm proteinleri, vitaminleri ve karbonhidratları sunar. Bedeviler ayrıca deve yağı ve sütünü, güneşin zararlı etkilerinden korunmak amacıyla kullanırlar.
Deve sütünün özellikle sağlık ve güzellik açısından benzersiz nitelikler taşıdığı bilinir.
deve sütünün faydaları,deve sütünün faydaları nelerdir, Www.KahveKafe.Net
Mevcut araştırmalarda deve sütünün Tip II Diyabet, Hepatit ve Otoimmün hastalıkları olan hastalar üzerinde olumlu etkileri olduğu kanıtlanmıştır. Yüksek oranda doymamış yağ asitleri, lanolin ve kalsiyum gibi mineraller, deve sütünü kendi başlarına bir sağlık ve güzellik ürünü haline getirir.

Deve Sütünün Tadı Nasıldır?
deve sütünü tatmak, deve sütünü içmek, Www.KahveKafe.Net
Denediğim diğer sütlerle karşılaştırdığımda en yakın tat olarak inek sütüne benziyor. Diğer sütlere göre biraz daha tatlıdır. Daha kuvvetli bir aromaya sahip olan keçi sütü gibi aşırı topraksı veya çimensi gibi değildir.

Deve Sütünün Sağlığa Faydaları
deve sütünün faydaları,deve sütünün faydaları nelerdir, Www.KahveKafe.Net
● Deve sütü yağ oranı düşüktür. Deve sütünün yağ içeriği, inek sütünden yaklaşık % 50 oranında daha düşüktür.
● Deve sütü doymamış yağ asitleri içerir. "Sağlıklı yağlar" olarak adlandırılanların yüzdesi, inek sütünden daha yüksektir. Sağlıklı yağlar, sağlıklı kardiyovasküler fonksiyonlara yardımcı olmak için kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.
● Deve sütü, doğal C vitamini açısından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu vitaminin içeriği, inek sütünden 3-5 kat daha yüksektir. 500 ml deve sütü, günlük olarak C vitamini ihtiyacını tamamen karşılar.
● Deve sütü diğer sütlere göre daha fazla kalsiyum içerir. Bu doğal mineralin alınması, büyüyen çocuklar için önemlidir ve Osteoporozun(kemik erimesi) önlenmesine yardımcı olur. Diyetle ilgilenen insanlara mükemmel düşük yağlı bir alternatif olur. Düşük yağlı olması ve kalsiyum açısından zengin olması deve sütünü, gebe kadınların kullanımı için ideal kılar ve fetusun sağlıklı büyümesini destekler.
● Deve sütü üzerinde yapılan yeni çalışmalar, deve sütünün Diyabet II hastalarında olumlu bir etkisi olduğunu göstermektedir. Hindistan'daki araştırmalar deve sütü tüketiminin, insülin enjeksiyonlarının azaltılmasına yardımcı olduğunu ve yaşam kalitesini artırdığını göstermektedir.
● Halen devam etmekte olan araştırmalar deve sütünün; Hepatit, Otoimmün hastalıklar, Crone hastalığı, Otizm ve Romatizmal hastalıklar üzerinde olumlu etkileri olduğunu göstermektedir.
● Bazı raporlar, laktoz intoleransı olan kişilerin, deve sütünü inek sütüne göre daha kolay sindirdiğini söylemektedir.
● Deve sütü doğal olarak biyotik özelliği yüksektir ve bağırsakta sağlıklı bakterilerin gelişmesine yardımcı olur.
● Deve sütünün bilinen herhangi bir alerjisi yoktur. İnek sütü alerjisi çeken insanlar, deve sütünün sağlıklı bir alternatif olarak tadını çıkarabilirler.

Deve Sütünün Cilde Faydaları
deve sütünün cilde faydaları,deve sütünün yüze faydaları nelerdir, Www.KahveKafe.Net
Deve sütü, cilde sakinleştirici ve yatıştırıcı bir etki sağlayan, iyi miktarda lanolin ve diğer doğal nemlendirme kozmetiklerini içerir. Araştırmalar, deve sütünün topikal uygulaması ile yararlı özelliklere sahip olduğunu gösteriyor. Deve sütü, doğal olarak oluşan yaşlanma karşıtı özellikleri taşır. Deve sütü sabunu ile cildinizin pırıl pırıl ve daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Deve sütünden üretilen şampuanlar ile saçlarınız daha sağlıklı bir görüntüye sahip olacaktır.

Deve Sütü Sabunu Faydaları Nelerdir?
deve sütü sabunu nerden bulurum, deve sütü sabunu, Www.KahveKafe.Net
Kadınlar yüzyıllar boyunca deve sütünün güzelleştirici özelliklerinden yararlanmışlardır. Belki de tarihin en ünlü kadını olan Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın da, bazı kaynaklara göre deve sütünün faydalarından tam anlamıyla yararlandığı hatta deve sütü ile yıkandığı söyleniyor.
Deve sütü binlerce yıldır tüketilmelerinin yanında, cilt bakımı ve tedavisi için de kullanılmıştır. Deve sütünün içeriğine baktığımızda ise; A, B ve C vitaminlerinin yanı sıra potasyum, demir, sodyum, fosfor, bakır, manganez, çinko ve magnezyum bakımından zengin olduğunu görüyoruz. Deve sütünün inek sütüne göre 10 kat daha fazla demir ve üç kat daha fazla C vitamini içerdiğini de söylemeden geçemeyiz. İçerik bakımından oldukça zengin olması onun kozmetik alanında da kullanılmasına neden olmuştur. Ve ortaya yüzlerce kozmetik ürünü çıkmıştır. Bunlardan bazıları: deve sütlü sabunlar, deve sütlü şampuanlar, deve sütlü kremler, deve sütlü saç kremleri, deve sütlü maskeler... gibi.

Deve Sütü Sabunu Cilde Faydaları
✦ Cildin nemli kalmasını sağlar.
✦ Zamanla yıpranmış cildinize doğal bir görünüm kazandırır.
✦ Sedef hastalığına iyi gelir. Anti sedef özelliği vardır.
✦ Herkes için büyük bir problem olan, sivilce ve aknelere iyi gelmektedir.
✦ Kuru cilde sahip kişiler için oldukça yararlıdır ve kuru ciltlere iyi gelmektedir.
✦ Ciltte oluşan enfeksiyon veya cilt lezyonlarına iyileşmesine yardımcı olur.
✦ Deve sütü sabunları, içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesine cildi besler ve onarır.
✦ Deve sütü sabunlarının, faydalı yağlardan zeytin yağı ve diğer esansiyel yağlarla birleşimi olduğu için sorunlu ciltlere iyi gelir.
✦ Hücre yenileme özelliği sayesinde daha genç bir görünüm sağlar.
✦ Cildi yumuşatır ve ipeksi bir görünüm kazandırır.
✦ Botoks etkisi ile cildi gerginleştirir ve sıkılaştırır.

Deve Sütü Sabunu Nasıl Kullanılır?
deve sütü sabunu nerden bulurum, deve sütü sabunu, Www.KahveKafe.Net
Eczanelerden, aktarlardan veya online olarak satın aldığınız orjinal deve sütü sabununu, yaklaşık 5 - 15 saniye kadar köpürtün ve el, yüz ve vücut temizliği için istediğiniz kadar kullanın.

Dikkat: Deve sütü sabunu, bazı hassas ciltlerde alerjen etki yapabilir. Bu nedenle cildinizde kullanmadan önce, küçük bir alanda alerji testi yapmanız tavsiye edilir. Ayrıca sabunu kullanırken, gözlerinize temastan kaçının ve küçük çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklayın. Eğer hamileyseniz, kullanmadan önce doktorunuza danışınız ve onay alınız.

Deve Sütünden Bebek Maması Üretildi | Deve Sütünden Bebek Maması | Deve Sütünün Bebeklere Faydaları
deve sütü bebek maması üretildi, Www.KahveKafe.Net
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) bebek sütü endüstrisinde, uluslararası markalarla işbirliği yaparak deve sütü ile işlenen dünyanın ilk bebek maması üretildi. "Camelicious Growing Up Formula" adında ki Bu yenilikçi ürün, 1-3 yaş arası bebekler için özel üretilmiştir. Deve sütünde, diğer sütlere oranla, on kat daha fazla demir bulunduğu için, bebeklerin fiziksel gelişimlerini desteklemektedir. Bu yüksek demir oranı, kanı güçlendirmeye yardımcı olur, çocukların anemiden korunmasına yardımcı olur ve vücutlarına gündelik yaşam için ihtiyaç duydukları magnezyum, potasyum, bakır, sodyum ve manganez gibi sağlıklı ve entegre bir büyüme ile aynı olan hayati mineralleri sağlar. Deve sütü doğal olarak kalsiyum bakımından zengin olup, kemik, kas ve eklem yapımında yardımcı olur.Deve sütü, vücudun bağışıklık sisteminin sağlığını ve gücünü korumak için en önemli vitaminlerden biri olan yüksek bir oranda (C vitamini) içerir. 

Viral ve bakteriyel enfeksiyonlar da dahil olmak üzere çeşitli türden enfeksiyonlara karşı korunmaya yardımcı olur. Koyun, keçi veya inek sütünde bulunan elementten daha yüksek, tiamin bakımından zengin B1 vitamini ve B2 vitamini içerir. Bu süt, çok yüksek oranda linoleik, çocuklara besleyici yağ asidi yanı sıra bir dizi esansiyel amino asit içerir. Deve sütü ayrıca çocuk dişlerinin doğal büyümesini güçlendirir, hastalıklara karşı bağışıklıklarını artırır ve hijyenik açıdan güzel görünmelerini sağlar.

Deve Sütünden Yapılan Ürünler | Deve Sütü Ürünleri
deve sütü ürünleri nelerdir, , Www.KahveKafe.Net
Deve sütünün sağlığa olan faydalarının bir hayli fazla olması nedeniyle, Dubai'de özel deve çiftlikleri oluşturulmuştur. Bu deve çiftliklerinden elde edilen sütlerle Camelicious marka adı altında çeşitli ürünler üretilmiştir. Uzun araştırmalar sonucu elde edilen ürünlerden bazıları şunlardır:
● Taze Premium Deve Sütü Ürünleri
- Camelicious Çikolatalı deve sütü, Camelicious Hurmalı deve sütü, Camelicious Çilekli deve sütü, Camelicious Safranlı deve sütü, Camelicious Pastorize deve sütü ve Camelicious Laban
● Yaşam Tarzı Deve Sütü Ürünleri
- Camelicious deve sütü kahveleri (latte, cappuccino), Dayanıklılık içeceği, ballı ve hindistan cevizli deve sütü içecekleri
● Premium Deve Sütü Ürünleri
- Camelicious deve sütü dondurmaları (çikolatalı, tarçınlı, fındıklı, antep fıstıklı, çilekli, vanilyalı, kakuleli ve safranlı deve sütü dondurmaları )
● Premium Uzun Ömür Deve Sütü Ürünleri
- Camelicious Deve sütü tere yağı (Ghee), Camelicious süt tozu, Bebek mamaları

Bunların yanında Deve Sütü Şampuanı, Deve Sütü Sabunu, Deve Sütü Çikolatası gibi bir çok ürün üretilmektedir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski