Evde Oda Kokusu Yapımı - Doğal Oda Kokusu Tarifleri

Evde Oda Kokusu Yapımı - Doğal Oda Kokusu Tarifleri

Evde Oda Kokusu Nasıl Yapılır? | Ev Yapımı Oda Parfümleri | Doğal Malzemelerle Koku Yapılışı
İnsanlar evlerinin mis gibi kokmasını isterler ve bunun içinde çeşitli oda kokusu ürünleri satın alırlar. Ancak piyasada satılan oda kokusu ürünlerinin, içeriğinde birçok kimyasal madde bulunur. Bu nedenle, bazı kişiler oda kokularından satın almayı pek tercih etmez. Tercih etmemelerinde de haksız değiller. Çünkü bu ürünler; solunum sistemi hastalıklarına, akciğer hastalıklarına, cilt hastalıklarına, mide bulantısına, göz problemlerine(göz kuruluğu, göz yaşarması ve çift görme), kulak rahatsızlıklarına, baş ağrısı ve baş dönmesine, konsantrasyon eksikliğine, huzursuzluğa ve ilerleyen süreçlerde kansere neden olabilmektedir. Oda Kokularının Zararları böyle listelenirken, kimyasal içerikli ürünlerin kullanımı son derece yanlıştır.
Evinizde bulunan doğal malzemeleri kullanarak, kimyasallar maddelerden arınmış harika oda kokuları yapabilirsiniz. İşte KahveKafe' nin sizler için araştırıp bulduğu; ev yapımı harika oda kokusu tarifleri...

● Elma, Tarçın ve Anason Kokusu Tarifi
Evinizde hafif bir koku olsun istiyorsanız, bu oda kokusu tarifi tam size göre. Önce bir tencere içerisine, elmaları ince dilimleyerek atın. Ardından tarçını ve anasonu da ekleyin. Üzerine bir miktar su ilave edin. Daha sonra tencereyi ocağın üzerine alın ve orta ateşte yaklaşık 2-3 dk kadar kaynatın. Yapılan bu işlemden sonra, tencereyi ocaktan alarak odanızın bir köşesine bırakın. Doğal oda kokusunun odanıza dağıldığını göreceksiniz.

● Limon, Biberiye ve Vanilya Kokusu Tarifi
Bu karışım ile yapılacak oda kokusunun vücudu canladırıcı ve ferahlatıcı tesiri vardır. Cam bir vazo içerisine bir miktar su ekleyin. Bir bıçakla limonu ince ince dilimleyin ve kavanozda bulunan suyun içine atın. Ardından taze biberiye ve vanilyayı da ekleyin. Bir - iki kez karıştırın ve odanızın bir köşesine bırakın. Hem evinizde dekore edecek hem de evinize nefes aldıracak, doğal ev yapımı oda kokunuz hazır.

● Limon, Kekik, Nane ve Vanilya Kokusu Tarifi
Limon ve kekiğin kaynaşmasıyla ortaya çıkan koku, evinizde pozitif bir etki yaratacaktır. Bu kokuyu yapmak için; cam bir kavanoz içine su ekleyin ve bir adet limonu dilimleyerek bu suyun içine atın. Limon dilimlerinin suyun içinde 15- 20 dk kadar bekletin. Ardından kavanoza nane, kekik ve vanilya ekstraktı koyun ve kavanozun kapağını kapatın. Kavanozu 10 saniye kadar çalkalayın ve kapağını açıp odanızın bir kenarına bırakın. Kokunun odanıza yayıldığını göreceksiniz.

● Portakal, Zencefil ve Badem Kokusu Tarifi 
Portakal, zencefil ve badem harika bir üçlüdür. Bu üçlünün kombini ile ortaya çıkacak koku, sizi sakinleştirecek ve dinlendirecektir. Hazırlamak için; cam bir kavanoz veya vazonun içine bir miktar su ekleyin. Portakalları kabuğuyla birlikte dilimleyin ve suyun içine atın. Daha sonra taze zencefili dilimleyin ve bunu da suyun içine atın. Kavanozun kapağını kapatın ve 10 - 15 saniye çalkalayın. Ardından kavanozun kapağını açın ve içine birkaç damla badem yağı ekleyin. Bu kavanozu odanızın bir köşesine ağzı açık şekilde bırakın. Sakinleştirici oda kokusu hazır...

● Salatalık, Fesleğen ve Limon Otu Yaprağı Kokusu Tarifi
Beş duyu organınızı canlandırmak ve harekete geçirmek istiyorsanız bu tarif tam size göre. Fesleğenin harika kokusu ile salatalık ve limon yaprağı kokusunun birleşmesiyle duyularınız canlanacaktır. Tarifimiz şöyle; cam bir kavanoz ya da vazo içine bir miktar su ekleyin. Salatalıkları ince dilimleyin ve kavanozdaki suyun içine atın. Ardından taze fesleğen ve limon otu yapraklarını da kavanoza ekleyin. Ardından odanızın bir kenarına bırakın yaz mevsiminin harika kokusu odanızı şenlendirecektir.

● Lavanta, Sardunya Çiçeği ve Greyfurt Kokusu Tarifi
Evinize bahar kokusu yayılsın istiyorsanız bu koku tam size göre. Boş bir sprey kutusuna 150 ml kadar su ekleyin. İçine 9 damla lavanta yağı, 6 damla sardunya çiçeği yağı ve 3 - 4 damla greyfurt yağı ekleyin. Şişeyi çalkalayın ve ağzını kapatıp odanıza sıkın. Ortaya çıkan muhteşem koku, evinizde bahar şöleni yaşatacaktır.

● Çam Ağacı, Sedir Ağacı ve Buhur Ağacı Kokusu Tarifi
Ormanda gezmeyi seviyor ve orman havası almak istiyorsanız bu koku tam size göre. Orman kokusunun iç açıcı ve stres atıcı kokusunu evinizde yaşamak istiyorsanız, gelin tarifimize geçelim. Bu tarifimizde boş sprey kutusuna 150 ml kadar su ekleyin. İçine 8 damla çam ağacı yağı, 7 damla sedir ağacı yağı, 6 damla buhur ağacı yağı ekleyin. Şişeyi çalkalayın ve odanıza sıkın. Yağların karışımıyla birlikte odanızda mis gibi çam kokusu alacaksınız.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski