Bulgar Kahvesi Yapımı, Bulgar Kahvesi (Göçmen Kahvesi) Nasıl Yapılır?

Bulgar Kahvesi Nedir, Bulgar Kahvesi Tarifi
bulgar kahvesinin yapılışı,Www.KahveKafe.Net
Balkan göçmenlerinin kahveye olan düşkünlüğünü çoğu kişi bilir. Göçmen halk arasında genel olarak "neskafe" ismiyle bilinen hazır üretim kahveyi, Bulgaristan göçmenleri kendi usûllerinde süt ekleyerek hazırlamaktadır. KahveKafe sitesi olarak sizlere, bu nefis ve yumuşak içimli kahvenin tarifini paylaşacağız.
Bulgar Kahvesi diğer adıyla Göçmen Kahvesi'nin yapılışına geçelim...

Bulgar Kahvesi Nasıl Yapılır - Bulgar Kahvesi Yapılışı
bulgar kahvesinin yapılışı, evde bulgar kahve, Www.KahveKafe.Net
Bulgar Kahvesi Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:
▸ 2 çay kaşığı nescafe gold veya granül kahve
▸ 2 çay kaşığı şeker (isteğe bağlı)
▸ Çok az toz tarçın (isteğe bağlı)
▸ 1 çay kaşığı su
▸ 1 bardak süt

Bulgar Kahvesi(Göçmen Kahvesi) Tarifi Yapılışı:
Bir cezvenin içerisine sütü ekleyip ocakta ısıtıyoruz. Sütümüz cezvede ısınırken biz de nescafe gold'u, toz şekeri, toz tarçını ve suyu kupa bardağın ya da büyük fincanın içine koyuyoruz. Güzelce karıştırıyoruz. Çok hızlı bir şekilde karıştırmıyoruz. Normal hızda saat yönünde köpüksü bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. (Kahveyi karıştırırken evinizde mini süt köpürtücü varsa ondan yararlanabilirsiniz. Daha güzel, köpüklü bir kıvam elde etmiş olursunuz.) Kahve renginin hafif beyaza doğru açılıp köpürmesiyle karıştırmayı bırakıyoruz. Sonra cezvede 1-2 taşım kaynayan sıcak sütümüzü ocaktan alıyoruz ve kupa bardaktaki karışımın üzerine döküyoruz. Kaşıkla bir-iki kez karıştırıp afiyetle içiyoruz.
bulgar kahvesinin yapılışı, evde bulgar kahve, Www.KahveKafe.Net
Evet KahveKafe farkıyla ünlü Bulgar kahvesinin nasıl yapıldığını öğrendiniz. Sizler de, bu kahve hakkında güzel bilgilere sahipseniz, bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski