Starbucks Eggnog Latte Tarifi

Starbucks Eggnog Latte Tarifi
Eggnog Latte, İngiltere orijinli bir kahve çeşididir. Özellikle sonbahar ve kış mevsimlerinde bolca tüketilmektedir. İçerisinde bulunan yumurta ve süt sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Muskat cevizi kahvenin üzerine rendelenerek servis edilir. Starbucks Eggnog Latte'si kahve severler tarafından tercih edilen kahvelerdendir. Spor ve vücut gelistirme ile uğraşanlar içinde, içerisinde ki protein oranının yüksek olması nedeniyle yararlı bir kahvedir. Bu kahve evde nasıl yapılır? diyorsanız bu yazımız tam size göre... KahveKafe sitesi olarak sizlere Starbucks Eggnog Latte'nin evde yapılışını paylaşıyoruz.
Starbucks Eggnog Latte Tarifi İçin Malzemeler:
1 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı eggnog (çiğ yumurta ile hazırlanan karışım - yumurta likörü)
1 shot espresso kahve
1 tutam muskat rendesi

Eggnog Latte(İngiliz Kahvesi) Yapılışı:
Bir kap içerisine şeker,süt ve eggnog eklenir. Blender yardımıyla 1-2 dk kadar karıştırılarak köpürtülür.Eğer köpürtmek için blenderınız yoksa, alternatif olarak malzemeleri bir kavanoz içerisine ekleyip kapağını sıkıca kapattıktan sonra elinizle 1-2 dk kadar çalkalayarak köpürtebilirsiniz.
Blenderla karışımı köpürttükten sonra, espresso makinemizde 1 shot espressomuzu hazırlayıp, bir kupa bardağın içerisine döküyoruz. Ardından üzerine blender ile köpürtmüş olduğumuz karışımı döküyoruz. Karışımı kupa bardağa döktükten sonra, üzerine bir tutam rendelenmiş muskatı atıyoruz.
İngilizlerin meşhur kahvesi, Eggnog Lattemiz afiyetle içmemiz için hazır...


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski