Espresso Kahve Nedir, Nasıl Yapılır?

Espresso Kahve Nedir, Nasıl Yapılır?

Espresso, İnce öğütülmüş kahvenin, Espresso makinesinde yüksek basınçlı bir ortamda kaynama derecesinde olan sıcak su ile kısa bir zamanda (yaklaşık 22 - 27 saniyede) demlenmesiyle elde edilen ve makinenin alt bölümüne yerleştirilen fincana dökülen köpüklü ve lezzetli sade bir kahvedir. Kahvenin öğütülme derecesi çok önemlidir. Kahve çekirdekleri istenilen incelikte öğütülmemişse suyun çok çabuk akacağından, istediğimiz tatta ve renkte kahve olmaz. Çünkü kahvenin hem tadını hem rengini istediğimiz biçimde ortaya koymaz. Çok çok ince ölçüde öğütülmüş kahvelerde ise su çok az akar veya hiç akmaz, böyle bir durumda da, normal şartlarda filtre haznesinde olması gereken kahvenin acı yağının, kahve içeceğimiz fincana akmasına neden olmaktadır. Bu nedenlerden ötürü Espresso makinenizde, makineye en uygun incelikte öğütülmüş kahveyi kullanmanız alacağınız tat ve lezzet açısından çok önemlidir.
Espresso makinesinde kahve yaparken, makinenin özelliği gereği süzgeç benzeri ek bir parça kullanılır. Makinenin bu parçasının içerisine Espresso için uygun incelikte çekilen kahve eklenir. Ve bu kahvenin düz bir şekilde olması için makinede bulunan parça ile üstüne bastırılır ve kahve dümdüz edilir. Koyacağınız kahvenin miktarı makineden makineye değişebilmektedir. Makine ile birlikte gelen kullanma kılavuzundaki talimata göre kahve miktarını ayarlayabilirsiniz. Ardından Espresso makinesine sağlam bir şekilde oturtulur ve iyice sıkıştırılarak makinenin takılır.
Evde kullanım için üretilen Espresso Kahve Makinesi Fiyatları ise; 450 TL den başlayıp 1500 TL' ye kadar çıkabilmektedir.
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski