Yunanistan'da Hangi Kahve İçilir?

Yunanistan'da Hangi Kahve İçilir?
Yunanistan’da en çok tüketilen içeceklerin başında Frappe geliyormuş. Yunan halkının ellerinde Frappe görmek Yunanistan'da genel bir durumdur. Frappe hazırlama konusunda fazlaca iyi oldukları söylenmaktedir.Eğer bir gün yaz aylarında yolunuz Yunanistan'a düşerse bu kahveyi denemeniz tavsiye edilir.
O halde; Yunanistan'da Hangi Kahve İçilir? Sorusunun cevabı: Frappe'dir.
Frappe Nedir?
Frappe; Hazır halde olan kahvenin (Nescafe..vb) soğuk olarak hazırlanması ve içilmesine dayalı, soğuk kahve çeşididir.
Üzeri bol köpükle kaplı olan bu soğuk kahve Yunanistan’da özellikle yaz aylarında tüketilen, popüler bir yaz mevsimi içeceğidir diyebiliriz.
Frappe'nin Tarihi Süreci;
Frappe kahvesi, ilk olarak 1957 senesinde Yunanistan'ın Selanik kentinde yapılmıştır. Nestle firmasında çalışan Yannis Dritsas, çocuklar için üretilmiş ve çikolatalı karışımı su ile çalkalayarak yapılan bir içeceğin reklamını yaparken, onun yanında çalışan Dimitris Vakondios bu yöntemi kendince değiştirerek kahvede uygulamıştır. Dimitris Vakondios, hazır kahveyi sıcak su kullanmak yerine soğuk su ile hazırlamış ve tesadüfen de olsa Frappe'yi bulmuştur diyebiliriz.
Bu tarihten itibaren Yunanlılar, Frappe'yi kendilerine ait kabul etmişler ve ulusal bir içecek olarak duyurmuşlardır. Yunanistan'dan sonra önce komşu ülkelere yayılan Frappe, ardından hazır kahve tüketiminin yaygın olduğu ülkelerde içilmeye başlanmıştır.
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski