Fincan Tatlısı Tarifi ve Yapılışı, Evde Sütlü Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır?

Lokum Tadında Fincan Tatlısı Tarifi, En Kolay Sütlü Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır?

Hem hafif hem de çok sevilen sütlü tatlılardan biri olan fincan tatlısı, az malzeme ile evde kolayca yapılabilir. Pofuduk görüntüsüyle ailecek seveceğiniz bu tatlıyı, nefis 5 çayı tarifleri arasına ekleyebilir ve gelen misafirlerinize de ikram edebilirsiniz.

en kolay fincan tatlısı tarifi ve fincan tatlısı nasıl yapılır işte yapılışı - nefis yemek tarifleri - www.kahvekafe.net

Sitemizin ana konusu kahve olunca, kahve ile bağlantılı eşyalardan tatlı yapmamak olmazdı. Bu yazımızda sizlere fincanda tatlı tarifini vereceğiz. Herkesin evinde kolayca yapabileceği bu tatlı, Hindistan cevizi kaplamalı muhteşem görüntüsüyle tüm dikkatleri üzerine çekecek. Eş, dost, arkadaş ve tüm sevdiklerinize ikram edebileceğiniz pratik ve kolay sütlü tatlımız üstelik oldukça hafif. Sıcak yaz günlerinin olduğu akşamlarda dolapta bekletilmiş buz gibi enfes bir tatlı sizi keyiflendirecek. İşte mükemmel görüntüsüyle Ev Yapımı Sütlü Fincan Tatlısı Tarifi...

Fincan Tatlısı Tarifi, Muhallebili Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır?

evde kolayca yapılabilen fincan tatlısı malzemeleri nedir - sütlü tatlı tarifleri - www.kahvekafe.net

Fincan Tatlısı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 Türk kahvesi fincanı un (tepeleme)
  • 2,5 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi
  • Çilek, muz,  frambuaz veya vişne

Sütlü Fincan Tatlısı Yapılışı

  • Bir tencere içine sütü, unu ve şekeri ekleyin ve ocağa alın. 
  • Ocakta karıştırarak pişirmeye başlayın. 
  • Hafif muhallebi kıvamına geldiğinde içine vanilya ve tereyağını da ekleyerek karıştırın. 
  • Tam muhallebi kıvamına geldiği ve gözenek gözenek fokurdadığı sırada ocaktan alın. 
  • Fincanların içlerini su ile ıslatın ve sonra muhallebi doldurun. 
  • Fincanlara eşit miktarda muhallebi doldurduktan sonra, ilk sıcağını atması için dışarıda 5-10 dk soğumasını bekleyin. Soğuyan muhallebileri buzdolabına alın ve yaklaşık 3 - 4 saat bekletin. 
  • Bekleme süresi sonunda buzdolabından aldığınız fincanların içindeki  muhallebiyi kenarlarına hafif bastırarak fincandan ayırın ve ters çevirerek çıkarın. 
  • Çıkarılan fincan şeklindeki muhallebiyi Hindistan cevizi olan tabak içerisine atın ve dış yüzeyini iyice Hindistan cevizine bulayın. 
  • Tüm muhallebiyi tek tek Hindistan cevizi kapladıktan sonra servis tabağına alın ve üzerine arzuya göre dilimlenmiş çilek, muz veya bütün olarak ahududu, vişne yerleştirin. 
Fincanda Muhallebi Tatlısı hazır... 😋😍

Fincan Tatlısı Püf Noktaları

püf noktalarıyla fincan tatlısı nasıl çıkarılır, beranın tatlı dünyası, ardanın mutfagı - www.kahvekafe.net
Bazen tarife tam uyulmadığında, acele edildiğinden ya da kullanılan faklı malzemelerden dolayı fincandaki muhallebiyi çıkartmak zor  olabilir. Fincan tatlısı nasıl çıkarılır, fincan tatlısı fincandan çıkmıyor nasıl çıkar? diye soranlar için bazı tüyoları sizlerle paylaşmak istedik.
  1. Hazırlanan muhallebinin fincandan kolay çıkması için uygun boyutta fincan seçmek gerekir. Yani bildiğimiz küçük boyuttaki klasik Türk kahvesi fincanları yerine daha büyük fincanlar tercih edilmelidir.
  2. Pişirilen muhallebi çok sıvı veya çok katı olmamalı, tam kıvamında olmalıdır. 
  3. Muhallebiyi dökmeden önce kahve fincanlarının içi hafif ıslatılmalı ve içinde fazladan su varsa dökülmelidir.
  4. Tatlıları fincana doldurduktan sonra bazen aceleyle hemen buzdolabına koymak isteyenler oluyor, bu yanlış bir işlemdir. Çünkü sıcak muhallebi buharı, bir anda soğuk ortama girince sulanır ve istemediğimiz sonuçlara neden olur. Bu nedenle önce serin bir alanda dışarıda bekletilmeli buharını atıp soğuduktan sonra buzdolabına alınmalıdır.
  5. Buzdolabında yeterli süre bekletilmelidir. Erken çıkarıldığında halen sıvı kalmış olur.
  6. Fincandan çıkarırken acele etmemek gerekir. Önce elinizle hafifçe bastırarak tatlının kenarlarını fincandan ayırın. Eğer bu işlem elle yapılamıyorsa ince uçlu bir bıçakla kenarlarından geçebilirsiniz. Yeterli ayırma işlemi sağlandığında fincan ters çevrilebilir.
Eğer sizde bu tarifi denediyseniz, yorumlarınızı aşağıya bırakabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski