Ruşur Taşı Nedir - Ruşur Taşı(Sefidab) Nasıl Kullanılır - Ruşur Taşının Faydaları Nelerdir?

Ruşur Taşı Nedir, Ruşur Taşı(Sefidab) Nasıl Kullanılır, Ruşur Taşının Özellikleri Nelerdir?

ruşur taşı ekşi, ruşur taşı nasıl kullananlar, ruşur taşı nerede satılır, ruşur taşı nerden çıkar - www.kahvekafe.net
Cildimiz, zaman içinde pek çok nedene bağlı olarak yıpranıyor, deformasyonlara uğruyor. Güneş lekeleri, cilt lekeleri, koltukaltında oluşan kararmalar, doğum ve yaşlılık lekeleri bunlardan sadece birkaçı... İranlıların hamam kültüründe yaygın olarak kullanılan ruşur taşı; diğer adıyla Sefidab(beyaz su), son dönemlerde özellikle sosyal medya kullanıcıları tarafından cilt beyazlatmada popüler olmuş doğal yöntemlerin başında geliyor. İşte ruşur taşının özellikleri, ruşur taşı kullanımı ve ruşur taşı ile cilt beyazlatma hakkında aradığınız bilgiler ve daha fazlası...


Ruşur Taşı Nedir, Ruşur Taşı (Sefidab) Özellikleri Nelerdir?

rusur tasi, ruşur taşı kuru ciltler için, ruşur taşı çatlaklara iyi gelirmi, ruşur taşı yorumları - www.kahvekafe.net

Ruşur taşı(Sefidab), İran'da antik çağlardan beri kullanılan ve geleneksel İran hamamından gelen temizleyici ve kozmetik amaçlı bir üründür. Doğal mineralli yumuşak kil ve hayvansal yağ karışımıyla elde edilen ruşur taşı, kadın veya erkek fark etmeksizin cilt bakımı ile cilt kararmalarında kullanılan doğal bir peeling ürünü olarak karşımıza çıkıyor.

❗❗ Geleneksel yöntemle üretilen ruşur taşında, hayvanlardan bulaşabilecek hastalık ve virüs riski olması nedeniyle hayvansal yağlar, günümüzde endüstriyel yağlarla değiştirilmiştir. Ancak eski tip üretim yapan kişiler de olduğu için bu taşı alırken mutlaka güvenilir markaları tercih etmelisiniz.

İran banyo ritüellerinde kadınların güzellik ve gençlik sırrı olarak gösterilen Sefitab (ruşur taşı), elle dokununca kolayca dağılan sıkıştırılmış tebeşir parçasına benziyor. Özellikle ciltteki ölü derileri atmak için kullanılan ruşur taşı, İran'da genç - yaşlı pek çok kişi tarafından bilinen eski bir formül.

Ruşur Taşı Mühürlü Ne Demek?

Ruşur taşının mühürlü olması onun orijinalliğini ve bu konuda faaliyet gösteren markalar tarafından İran'da üretildiğini göstermektedir. Mühürsüz olanların ise; İran’dan gelen orijinal ruşur taşı olmadığını ve merdiven altı üretim olduğunu göstermektedir. Sahte mühürle satılan ruşur taşları da olabilmektedir. Bu nedenle bilinen ruşur taşı markalarını tercih etmeniz gerekir.

Şimdi ise ruşur taşının kullanımına geçelim...


Ruşur Taşı Kullanımı - Ruşur Taşı Cilde Nasıl Uygulanır ?

ruşur taşı her gün kullanılır mı, ruşur taşı instagram - www.kahvekafe.net

Ruşur Taşı Vücutta Kullanımı : 

Tüm vücudunuzu ıslatın ve Sefidab taşından küçük parçalar kopararak ıslanan tüm alanlara elinizle yayın. Ardından İranda "Kisseh" denilen ve sefidab için özel olarak üretilen Banyo bezi(lif) ile de cildi ileri geri hareketlerle keselemeye başlayın.

📌 Kisseh üzerine ufalanmış parçalar atın ve ıslak cilde yayıp ovalayın. Orijinalinde bu şekilde kullanılır. İsteyenler bu yöntemi de uygulayabilir.

Cilde zarar vermeden yeteri kadar uygulama yaptıktan sonra vücutta kalan kalıntıları ve ölü deriyi atana kadar ılık su ile durulayın. Ardından pamuklu bir havlu ile ıslak kalan yerleri nazikçe kurulayın. İşlem bittikten sonra cildiniz yenilenmiş, ışıltılı ve ipeksi olacaktır.

📌 Ruşur taşı satın alırken mutlaka yanında Banyo bezini(kisseh) de alın. İkisi birlikte vücutta kullanıldığında mükemmel bir sonuç alırsınız.

Ruşur Taşı Yüz İçin Kullanımı: 

Yüzünüzü ıslatın ve ruşur taşından küçük parçalar koparın ve ufalayın. Alnınızdan başlayarak dairesel hareketlerle ve hafif bir şekilde yüzünüze, çene bölgesine yayarak elinizle ovalamaya başlayın. İşlem bittikten sonra birkaç kez durulayın ve kalan kalıntıları akan suyla atın.


❕ Dikkat

👉 Cildinizi sabunla yıkamadan önce mutlaka Sefidab kullanın. Ruşur taşını kullanmadan önce sabun ve şampuan kullanımı önerilmez.

👉 Alerjik reaksiyona neden olursa Sefidab'ı kullanmayı bırakın.

👉 Kuru cildiniz varsa, sefidabı doğrudan cildinizde kullanmaktan kaçının. Bu şekilde kullanım cildinizi daha da kuru hale getirir.

 👉 Yüzünüze uygulama yaparken kese yerine parmaklarınızı kullanın. 


Ruşur Taşı Kullanım Süresi Nedir? - Ruşur Taşı Her gün Kullanılır mı?

Ruşur taşının nasıl kullanılacağında dair geçerli bir referans yok ancak haftada 1 defa kullanılması önerilmektedir. Aşırı ve bilinçsiz kullanım cilte yıpranmaya ve tahrişe neden olabilir.


Ruşur Taşı Faydaları - Ruşur Taşı Faydaları Nelerdir - Ruşur Taşı Cilde Faydaları

mühürlü ruşur taşı faydaları, ruşur taşı yüze faydaları, ruşur taşı kuru ciltler için, ruşur taşı çatlaklara iyi gelirmi - www.kahvekafe.net

  • Vücuttaki ölü derileri yok eder.
  • Cildi daha beyaz ve açık hale getirir.
  • Siyah noktaların giderilmesinde etkilidir.
  • Ciltteki ton farklılıklarını giderir.
  • Deride terlemeyi azaltır.
  • Peeling etkisi ile cilt sarkmalarını büyük oranda toparlar.
  • Fazla terleyen bölgelerde kullanıldığında ter kokusu ve kötü vücut kokusunu engeller.
  • Düzenli uygulandığında ciltteki gözenekleri derinlemesine temizler.
  • Alın ve ağız çevresinde oluşan çizgilerin görünümünü hafifletir.
  • Doğum, yaşlılık, güneş ve akne lekelerinin giderilmesinde etkilidir. 
  • Topukta kullanıldığında çatlakları onarır.
  • Koltukaltı, diz ve dirsek gibi kararan bölgeleri aydınlatır.
  • Cilde yumuşaklık vererek kadifemsi bir etki bırakır.
  • Ruşur taşını bir kaç yaprak ıspanakla birlikte kaynatıp vücuttaki sivilcelere uygularsanız sivilcelerin giderilmesinde etkili olacaktır.
  • Ruşur taşını bir miktar doğal elma sirkesiyle karıştırıp ciltteki sivilcelere sürerseniz sivilcelerin tedavisinde etkilidir.
  • Sefitab cildin daha temiz ve sağlıklı görünmesini sağlar.


UYARI ❗❗

📍 Ruşur taşı uygulaması her cilt tipine uygun olmayabilir. Eğer cildiniz hassas bir yapıdaysa, kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışmalısınız. Ayrıca uygulama öncesi küçük bir alanda mutlaka alerji testi yapmalısınız.

📍 Vücudunda açık yara, yoğun sivilce ve akneler, büyük cilt lekeleri, benler ve sayamadığımız diğer cilt hastalıkları bulunanların kullanımına uygun değildir.

📍 Çocukların ve Hamile bayanların kullanımına uygun değildir.

📍 Uygulama sırasında gözle temas ettirmeyin. Beklenmeyen bir etki veya tahriş durumunda kullanımı hemen durdurun.

📍 Çocuklardan uzak tutunuz ve onların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız.


Eğer siz de ruşur taşı kullananlardansanız aşağıya değeri yorumlarınızı bırakabilirsiniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski